Barca: megszületett a döntés – két játékos is távozik?

Vágólapra másolva!
2015.07.24. 18:10
null
Xavi (jobbra) után Pedro és Adriano is távozhat a Barcelonától (Fotó: Reuters, archív)
Spanyol sajtóinformációk szerint Pedro és Adriano távozik a legutóbbi szezonban triplázó Barcelona labdarúgócsapatától, Marc Bartra azonban a szárnyra kapott hírekkel ellentétben marad a katalánok játékosa.

 

Pedro és Adriano távozása már huzamosabb ideje téma a nemzetközi sportsajtóban, ám eddig úgy tűnt, a vezetőség maradásra bírja a több játéklehetőségre vágyó futballistákat. A Mundo Deportivo legfrissebb értesülései szerint azonban a spanyol válogatott támadó és a brazil szélső védő is klubot vált a nyáron, döntésüket pedig már tudatták is a csapattársakkal.

Adriano állítólag a Romához szerződik, míg Pedro iránt angol csapatok érdeklődnek. A támadó szeretné, ha valamelyik kérője írásos ajánlatot tenne a katalánoknak, hogy mihamarabb megkezdődhessenek a tárgyalások a felek között.

A Daily Express úgy tudja, a Manchester United hajlandó lenne kifizetni Pedro 30 millió eurós kivásárlási árát, ám a Liverpool és az Arsenal is szívesen látná soraiban a jövő évi Európa-bajnokság előtt több játéklehetőségre vágyó futballistát.

A távozással kacérkodó játékosokkal ellentétben Marc Bartra másképp gondolkodik. Bár az eddigi tapasztalatok alapján a spanyol középhátvéd sem élvez elsőbbséget posztján, eszébe sem jutott, hogy elhagyja nevelőegyesületét.

„Minden nyáron szárnyra kapnak a hírek, de a Barcánál jobb helyen nem is lehetnék. Mindenem megvan a csapatnál” – szögezte le Bartra, akihez ügynöke, Javier Díaz is csatlakozott.

„Megismétlem, Bartra marad a Barcelonában, efelől semmi kétség. A távozásáról szóló sajtóhírek nem igazak. Nem tárgyalunk senkivel, a Napoli érdeklődéséről sem hallottunk. Nem értjük, az olaszok honnan veszik ezeket az információkat” – értetlenkedett a menedzser.

A Barcelonához kapcsolódó hír, hogy a Copa Américán részt vevő játékosok közül Dani Alves és Neymar július 30-án, míg Claudio Bravo, Javier Mascherano és Lionel Messi augusztus 3-án csatlakozik a csapathoz – írja a katalán Sport.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik