Barca: már ma pont kerülhet a Turan-ügy végére – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.06. 14:46
null
A török légiós Barcelonában nyújthat tovább (Fotó: Reuters)
Az As spanyol sportnapilap úgy értesült, hogy az FC Barcelona hétfői igazgatósági ülésén pont kerülhet Arda Turan szerződtetésére. Az Atlético Madrid török válogatott labdarúgójának érkezését napok óta kész tényként kezeli a spanyol sajtó.




Amennyiben megszületne a végső döntés, az több, függőben lévő ügyet zárhatna le. Mindenek előtt Turanét, akinek konkrét ajánlata van a Chelsea-től, de a Manchester United látószögében is ott szerepel. A Barcelonánál pedig Paul Pogba érkezése válhatna valószínűtlenebbé, lévén közel azonos poszton szerepelnek. Bár volt olyan sajtóhír is, amely mindkét játékos katalóniai szerződtetését megelőlegezte.

Luis Enrique vezetőedző is próbál minél nagyobb nyomást gyakorolni a török középpályás gyors szerződtetésére, ezzel már a felkészülés előtt teljesülne a tréner két leghőbb kívánsága. Az elsőt, Aleix Vidal szerződtetését már korábban bejelentette a Barcelona. (Az érvényben lévő FIFA-eltiltás miatt a nyári szerzemények fél évig nem játszhatnak a csapatban.)

A jelenlegi elnök, Josep Maria Bartomeu számára – aki ellen a Neymar-ügy miatt vádat emeltek, és július 18-ra kiírta a rendkívüli elnökválasztást – jó pont lenne a szavazásra jogosultak előtt egy olyan sztárigazolás bejelentésre, mint Arda Turan. (Bartomeu mellett további négy elnökjelölt maradt versenyben.) Mégsem egy hirtelen ötlettől vezérelt kampányfogásról van szó: sajtóhírek szerint a klubvezér a vezetőedző társaságában májusban már személyesen is egyeztetett a török kiszemelttel. Turan szerződése 2017 nyaráig érvényes az Atléticónál, a hírek szerint 34 millió eurót fizethetnek érte a katalánok a madridiaknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik