Barca: Iniesta és Messi magyar családon segített

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.11. 18:05
Egy szombathelyi családnak nyújtott segítséget a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona két világklasszis futballistája. Az ötgyermekes család így nagyobb önkormányzati lakáshoz jut.

A magyarok tulajdonában lévő Futballárium nevű étterem Lionel Messi és Andrés Iniesta által aláírt mezeket bocsátott licitre. A befolyt összeggel a szombathelyi családnak segítettek.

„A két mezt 660 ezer forintért vásárolta meg egy felvidéki magyar házaspár, ezzel és a további adományokkal együtt 806 ezer forintnyi adományt tudtam átadni – mondta a Borsnak Büki Péter, a barcelonai étterem tulajdonosa. Egyébként nemcsak a sztárok mezeivel gazdagodott a házaspár, hanem a katalán klub és Iniesta családja is pontosan tisztában van vele, hogy közvetett módon egy magyar családnak tették szebbé az életét.

A Barcelona ezt az újságcikket is elkérte, ennyire érdekli őket a jótékonysági akció végeredménye. Iniestáék pedig szó szerint azt mondták nekem, remélik, tudnak segíteni a családon, és további magyarokat támogató adományokban is partnerek lesznek a jövőben –
tette hozzá Péter.

Nagyon meg vagyunk hatódva, a gyerekek talán még fel sem fogják, milyen hatalmas futballsztárok gondolnak ránk –
mesélte a családfő, Baán László, aki Péternek sem győzött hálálkodni. – Jelenleg heten élünk egy másfél szobás házban, de ennek a pénznek hála, akár már heteken belül egy nagyobb lakásba költözhetünk. Maximum háromszobásba, mert a rezsit is ki kell fizetni valamiből.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik