Barca: hamarosan eldől, hová megy Neymar a nyáron

Vágólapra másolva!
2016.04.09. 12:19
null
Egyelőre bizonytalan, hogy Neymar melyik nyári tornán öltheti magára a brazil válogatott mezét (Fotó: Reuters)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona pénteken hivatalos levélben tudatta a brazil szövetséggel (CBF), hogy Neymart a centenáriumi Copa América és a riói olimpia közül csak az egyik tornára hajlandó elengedni.

 

Továbbra sem tudni, hogy Neymar a nyári világesemények közül melyik tornán vesz részt. A brazil sportági szövetség bízik benne, a 24 esztendős kiválóság a Copa Américán és az olimpián is a válogatott rendelkezésére állhat, és erre Neymar is hajlik.

A Barcelonánál viszont nem szeretnék, ha a klasszis játékos mindkét eseményen pályára lépne, így ugyanis a hosszú klubszezon után nem sokat pihenhetne, rögtön újabb fontos feladatok várnának rá.

Spanyol sajtóhírek szerint az sem zárható ki, hogy Neymar a Copa América csoportmérkőzéseit kihagyja, majd az egyenes kieséses szakaszban kapcsolódik be a küzdelmekbe, és ezek után részt vesz az olimpián is. Igaz, három-négy hétnél többet így sem lazíthatna, az ötkarikás játékok után egyből edzésbe kellene állnia a Barcelonánál.

Az Egyesült Államokban rendezendő Copa Américára június 3. és 26. között, míg a riói olimpia labdarúgótornájára bő egy hónappal később, augusztus 3. és 20. között kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik