Barca: ha Messi igent mond erre, már világbajnok lenne?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.11. 11:23
Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elismerte, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) évekkel ezelőtt kísérletet tett arra, hogy honosítsa Lionel Messit, a Barcelona négyszeres aranylabdás ászát.
Lionel Messi Rosarióban, Argentínában született, 13 éves korában költözött Katalónia fővárosába, Barcelonába, ahol azóta is futballozik.

Egy külföldi abban az esetben lehet spanyol állampolgár, ha legalább öt éve az országban él. Így lehetett spanyol válogatott a brazil születésű csatár, Diego Costa.

A spanyolok honosították volna az akkor 18 éves Messit, de a játékos nem akart hátat fordítani Argentínának.

„Volt kísérlet Messi honosítására, de ő úgy döntött, hogy nem szakad el szülőhazája válogatottjától, végig állhatatos maradt” – idézi Del Bosquét a The Guardian.

„Ki tudja, talán mostanában érkezik országunkba a következő Messi vagy Ronaldo, egy jobb élet reményében” – tette hozzá a bajszos mester.

Lionel Messi a 2014-es világbajnokság és a 2015-ös Copa América döntőjéig vezette az argentin válogatottat, de a 2008-as olimpián kívül nem tudott nagy trófeát nyerni hazája színeiben. Mindeközben a spanyol válogatott az utóbbi hét évben két Európa-bajnoki címet és egy világbajnoki serleget is nyert.

Korábban a Real Madridban futballozó Gareth Bale-ről derült ki, hogy az angol válogatott szívesen látta volna soraiban, de a walesi támadó egyértelmű választ adott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik