Barcelona: „Ha Koeman azt mondaná, hogy mennem kell, visszavonulnék”

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.06.11. 18:35
null
Gerard Piqué nem tudja elképzelni magát másik klub mezében (Fotó: AFP)
Gerard Piqué, az FC Barcelona labdarúgója legutóbbi nyilatkozatában arról beszélt, hogy ha felsőbb döntésre távoznia kellene nevelőklubjától, akkor azonnal befejezné a pályafutását. Nemcsak azért, mert nem tudja elképzelni magát másik együttes mezében, hanem azért is, mert nem is a futball az elsődleges bevételi forrása…

 

A 34 éves középhátvéd egy spanyol online műsorban nyilatkozott az FC Barcelonát érintő aktualitásokról. Többek között a nemrégiben szerződtetett Sergio Agüeróról is szót ejtett.

„Jól kijövünk egymással, a közösségi médiában évek óta kapcsolatban vagyunk. Remek fickó. Leo (Messi) is jókat mesélt róla” – idézi Piquét a Marca.

MENESZTETTÉK A B-CSAPAT EDZŐJÉT

Pénteki hír az FC Barcelona háza tájáról, hogy a klub váratlanul szerződést bontott García Pimientával, a harmadik vonalban szereplő B-csapat vezetőedzőjével. A 46 éves szakembert 2018 áprilisában nevezték ki a második számú együttes élére, és az előző szezonban a végsőkig harcban állt csapatával a feljutásért. Menesztése emellett azért is meglepő, mert a spanyol sajtó Ronald Koeman lehetséges utódajként is emlegette őt, amíg Joan Laporta meg nem erősítette a holland szakembert a posztján. Pimienta a 2017–2018-as idényben UEFA Ifjúsági Ligát nyert a többek között Óscar Minguezát, Mateu Moreyt, Riqui Puigot és Carles Pérezt is a soraiban tudó U19-es együttessel.

A spanyol válogatottságot már lemondó, világ- és Európa-bajnok futballista szerződése 2024-ben jár le a Barcelonánál, s a hírek szerint az elmúlt napokban újabb fizetéscsökkentésben egyezett meg a vezetőséggel. Mint mondta, számára a futball nem pénzkérdés.

„Ha Koeman holnap azt mondaná nekem, hogy mennem kell, befejezném a labdarúgást. Nem fogok már a Barcán kívül másik csapatban játszani. Nem motivál, hogy magamra húzzam másik klub szerelését, és az anyagiak sem érdekelnek, mert nem a futball az elsődleges bevételi forrásom. A pénz nem tud boldogabbá tenni annál, mint hogy itt maradjak” – jelentette ki Piqué, aki az utóbbi időben egyre több kritikát kap a szurkolóktól a teljesítménye miatt.

„A kritika a futball része, ezt el kell fogadni. Amikor pályára lépsz, tisztában kell lenned azzal, hogy minek vagy kitéve. Együtt kell élni a bírálatokkal” – tette hozzá a Barca ikonja.

Piqué üzent Barcelona másik felébe, az élvonalba egy év után visszajutó Espanyolnak is.

„Igazság szerint öröm volt látni őket a másodosztályban, de reméltem, hogy visszajutnak a La Ligába. Szeretek a stadionjukban játszani és átélni a derbik hangulatát. Ez is része a show-nak.”

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik