Barca: Guardiola utálta, de Messi miatt muszáj volt… – Dani Alves

Vágólapra másolva!
2019.07.10. 09:43
A Paris Saint-Germaintől távozó, jelenleg csapat nélküli, friss Copa América-győztes Dani Alves a Diario Sportnak adott interjút, melyben elárult egy trükköt, amit Lionel Messi mellett használnia kellett a Barcelonánál. És ami kiborította Pep Guardiolát…

Alves a Copa América közben jelentette be, hogy nem tér vissza Párizsba, így egyelőre nincs csapata, ám a hírek szerint előfordulhat, hogy visszatér Barcelonába, ahol karrierje nagy részét töltötte.Alves a Copa América közben jelentette be, hogy nem tér vissza Párizsba, így egyelőre nincs csapata, ám a hírek szerint előfordulhat, hogy visszatér Barcelonába, ahol karrierje nagy részét töltötte.

Ennek kapcsán vetődött fel a kérdés, milyen volt Lionel Messivel együtt játszani Pep Guardiola vezetése alatt, a brazil pedig elárult egy kis trükköt, ami miatt rengeteg kritikát kapott az edzőjétől.

Dani Alves trükkjét nem szerette Guardiola, de megértette… (Fotó: AFP)
Dani Alves trükkjét nem szerette Guardiola, de megértette… (Fotó: AFP)

„Van egy passz, amit Pep Guardiola utált, és őszinte leszek, én sem nagyon szerettem, de rendszeresen alkalmaztam a Barcelonánál. Ez egy olyan passz, mikor a bekk a szélsőnek passzol a szélen, röviden. Semmire sem jó igazából, nem építi a támadást, nem csinál igazából semmit” – kezdte Alves, aki meg is indokolta, erre akkor miért volt szükség.

„Guardiola állandóan kritizált emiatt a passz miatt, ki nem állhatta, de megvolt az okom. Ha ugyanis Messi két percet úgy tölt a pályán, hogy nem ér labdába, akkor egyszerűen kiesik a játékból, elveszíti a ritmusát, és mivel neki mindig késznek kell lennie arra, hogy eldöntse a meccset, muszáj voltam játékba vonni így. Mikor egyszer ezt elmagyaráztam Guardiolának, igazat adott nekem” – indokolt a brazil.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik