Barca: döntött a FIFA Neymar hűségbónuszának ügyében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.13. 11:17
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elutasította Neymar fellebbezését, amelyet korábban azért nyújtott be a PSG brazil labdarúgója, mert előző klubja, az FC Barcelona nem fizette ki neki az akkori szerződésében szereplő hűségbónuszt – írja a spanyol Sport.

Az ügy tulajdonképpen akkor kezdődött, amikor Neymar a francia fővárosba igazolt. A 26 éves labdarúgó néhány hónappal a váltás előtt hosszabbított a Barcával, a szerződésben szerepelt egy hűségbónuszi pluszpont, miszerint jókora összeg ütheti a markát.

Korábban megírtuk, az FC Barcelona szóvivője kijelentette, hogy Neymar nem kapja meg a 26 millió eurós (7.9 milliárd forint) hűségbónuszt, mivel megszegte a feltételeket:

1: Nem kezd tárgyalásba egyetlen másik klubbal sem három hónappal július 31. előtt.
2: Nyíltan kijelenti elkötelezettségét, hogy teljesíti a szerződésében vállaltakat.
3: Szeptember 1-ig nem tarthat igényt az összegre azért, hogy ne tudjon más klubhoz menni.

A gyanú szerint Neymar és az apja nem véletlenül vártak a PSG-hez való szerződéskötéssel, mert úgy hitték, hogy a múlt augusztusi aláírással lehívhatják a 26 millió eurós hűségpénzt, amely a megállapodás szerint járhatott volna a brazil játékosnak.

Pénz azonban nem érkezett a katalánoktól, Neymar ezután úgy döntött, hogy hivatalos útra tereli az ügyet és panaszt tesz a FIFA-nál. A brazil támadó 40 millió eurót követelt, azonban a szövetség elutasította a PSG-játékos keresetét.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik