Barca: Capello megpróbálta Messit a Juventusba vinni

Vágólapra másolva!
2014.10.30. 16:17
Fabio Capello elismerte, hogy annak idején a Juventus edzőjeként kísérletet tett kölcsönben megszerezni a fiatal Lionel Messit.

A jelenleg az orosz válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó Capello 2005-ben, a Joan Gamper-kupán vett részt az olasz együttessel. Az azóta négy Aranylabdát is bezsebelő Messit már ott kiszúrta magának, és a Barcelona akkori vezetőedzőjének, Frank Rijkaardnak tette meg az ajánlatát. Frank Rijkaardnak tette meg az ajánlatát.

„A mérkőzés közben volt egy apróbb szünet, ezt kihasználva léptem oda Rijkaardhoz és érdeklődtem Messi felől" – mesélte Capello a spanyol Cadena SER rádiónak.

„Említettem neki, hogy a túl sok légiós miatt nem fogja tudni játszatni, ezért egy szezonra adja kölcsön a Juventusnak.”

A katalánokat 2003 és 2008 között irányító holland mester erre azt felelte, hogy az EU-n kívüli légiósok létszámának megoldásán már hónapok óta dolgoznak, nem áll szándékukban kölcsönben szerepeltetni Capello kiszemeltjét.

„Többek között ezért csúszott több hetet, hogy Messi tétmérkőzésen is bemutatkozzon a szezonban” – tette hozzá az olasz szakember, aki nemrég egy másik barcelonairól, Neymarról is nyilatkozott. Dicsérte is meg nem is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik