Barca: „Azért vettük Neymart, hogy Beckhamünk legyen”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.27. 22:00
Josep Maria Bartomeu, a Barcelona labdarúgócsapatának elnöke szerint Neymar szerződtetése kihagyhatatlan lehetőség volt a katalán klub számára, a brazil klasszisban ugyanis azt a marketingerőt vélték megtalálni, amit David Beckham jelentett a Manchester United és még inkább a honi rivális Real Madrid számára.

„Mindig David Beckham példáját hozom fel Neymar esetében. Egy olyan sztárjátékost akartunk igazolni, aki számos új szponzort hozhat magával. Neymar nemcsak kiváló labdarúgó, hanem nemzetközi szupersztár is. Sohasem szerződtettünk még hozzá hasonló játékost – hallható Bartomeu a Cadena SER által megszerzett felvételen, amely a Neymar-ügy tárgyalásáról szivárgott ki. – Olyan embert akartunk, aki legalább akkora márka, mint Beckham. Ekkor lépett a képbe Neymar. Nem láttam még olyan játékost, akit akkora figyelem kísérne a médiában, mint őt.”Bartomeu a Cadena SER által megszerzett felvételen, amely a Neymar-ügy tárgyalásáról szivárgott ki. – Olyan embert akartunk, aki legalább akkora márka, mint Beckham. Ekkor lépett a képbe Neymar. Nem láttam még olyan játékost, akit akkora figyelem kísérne a médiában, mint őt.”

Neymar 2013 nyarán igazolt Barcelonába. Első idénye felemásra sikerült, sérülések hátráltatták, és nehezen lendült formába Európában, ám a 2014–2015-ös évadban egészen káprázatos formában játszik a triplázásra is esélyes katalán óriásnál: harminchat mérkőzésen huszonhat gólt szerzett, és nyolc gólpasszt osztott ki.

Bartomeut – elődjével, Sandro Rosell-lel egyetemben – a Neymar-transzfer kapcsán hűtlen kezeléssel, valamint csalással vádolják. Közösen akár tíz év börtönbüntetésre is ítélhetik őket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik