Barca: André Gomes ezért nem a Real Madridot választotta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.23. 16:06
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona megegyezett a Valenciával André Gomes átigazolásáról. Azóta kiderült, hogy a katalánok pontosan mennyit fizetnek az Európa-bajnok portugál középpályásért, és arra is fény derült, hogy Gomes miért a Barcelonát választotta a Real Madrid helyett.

Az átigazolás hivatalos bejelentésekor spanyol sajtóhírekre hivatkozva arról számoltunk be, hogy André Gomesért 50 millió eurót kap a Valencia, de ez az információ pontosításra szorul. A legfrissebb értesülések szerint a katalánok 35+20 millió eurót fizetnek a portugál játékosért, miközben a vételár 25 százaléka Gomes korábbi klubját, a Benficát illeti.spanyol sajtóhírekre hivatkozva arról számoltunk be, hogy André Gomesért 50 millió eurót kap a Valencia, de ez az információ pontosításra szorul. A legfrissebb értesülések szerint a katalánok 35+20 millió eurót fizetnek a portugál játékosért, miközben a vételár 25 százaléka Gomes korábbi klubját, a Benficát illeti.

RAKITIC MEGNYUGTATTA A BARCA-DRUKKEREKET

André Gomes szerződtetése után Ivan Rakitic ügynöke(?), Miquel Sors a Twitteren aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy védence a továbbiakban nem jut elég játéklehetőséghez, ezért ideje lenne a távozás mezejére lépnie.

Rakitic nem sokkal később reagált a menedzser bejegyzésére, és leszögezte, az ő ügyeit egyedül Arturo Canales képviseli.

A 22 esztendős középpályás Luis Enrique kérésére érkezik a Barcelonához, a hivatalos bemutatására pedig július 27-én, szerdán kerül sor.

André Gomest a Real Madrid is szerette volna szerződtetni, a királyi klub ugyanolyan ajánlatot tett le a Valencia asztalára, mint a Barcelona. A futballista azért választotta a katalánokat, mert így együtt játszhat Lionel Messivel, valamint példaképével, Andrés Iniestával.

A Barcelona és a Valencia a hírek szerint továbbra is tárgyalásban áll egymással, mivel a Turia-parti alakulat Martín Montoya és Cristian Tello szerződtetését is fontolgatja, bár utóbbi labdarúgó hétmillió euró ellenében valószínűleg a Fiorentinához igazol.

Érdekesség, hogy a Valencia az elmúlt hat évben kis túlzással meggazdagodott abból, hogy eladta a Barcának a legjobbjait. A katalánok David Villát, Jordi Albát, Jérémy Mathieu-t és André Gomest – a transfermarkt.de adatai szerint – összesen 110 millió euró értékben vásárolták meg.

RAKITIC KÉSZÜL AZ ÚJ SZEZONRA, NEM GONDOL A TÁVOZÁSRA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik