Barca: a Valencia elleni meccs nem volt közönségcsalogató

Vágólapra másolva!
2018.02.02. 15:32
null
50 959 fizető néző látogatott ki csütörtökön a Camp Nouba (Fotó: AFP)
A spanyol bajnoki listavezető FC Barcelona és a La Ligában harmadik Valencia csütörtök késő esti Király-kupa-elődöntője a szokásosnál jóval kevesebb nézőt vonzott a Camp Nouba – írja a Reuters. A hírügynökség beszámolója szerint 50 959 néző látogatott ki a mérkőzésre, amely 1–0-s hazai sikerrel végződött.

A Reuters kiemeli, hogy még annak ellenére sem volt közönségcsalogató a mérkőzés, hogy Lionel Messi, Luis Suárez és a rekordösszegért igazolt Philippe Coutinho is pályára lépett. A jelenlegi szezonban ez volt a Barca második legkevesebb nézőt vonzó meccse a Camp Nouban, csak a Sporting elleni decemberi BL-csoportmérkőzésre látogattak ki kevesebben.

„Nem tudom, mit kellene tennünk, hogy ösztönözzük a szurkolóinkat – mondta Ernesto Valverde, az FC Barcelona vezetőedzője a találkozó után. – A kezdési időpont nem segített. A meccs későn ért véget, az emberek dolgoznak, ráadásul tél van.”

A Király-kupában nem egyedülálló probléma ez: a Real Madrid Leganés elleni hazai meccsére 46 ezer néző volt kíváncsi a 81 ezres Bernabéuban a negyeddöntőben. Az Atlético Madrid Sevilla elleni hazai kupameccsén is több mint 15 ezer üres szék volt.

A Reuters hírügynökség szerint a Király-kupa oda-vissza vágós lebonyolítási rendje, az időjárás és a késői kezdési időpontok is hozzájárulnak ahhoz, hogy jóval alacsonyabb a nézőszám, mint a La Ligában.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA – EMLÉKEZTETŐ
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
FC Barcelona–Valencia 1–0
(0–0)
Barcelona, Camp Nou, 50 959 néző. Vezette: Sánchez Martínez
Barcelona: Cillessen – S. Roberto, Umtiti, Piqué, Alba – Al. Vidal (Coutinho, 58.), Iniesta (Alcácer, 72.), Rakitic (Paulinho, 68.), Busquets – Messi, L. Suárez. Vezetőedző: Ernesto Valverde
Valencia: Domenech – Montoya, Vezo, Gabriel Paulista, Gayá – Soler (Ferrán Torres, 76.), Parejo, Coquelin, Andreas Pereira (Ne. Makszimovics, a szünetben) – Vietto, Rodrigo Moreno (S. Mina, 81.). Vezetőedző: Marcelino
Gólszerző: L. Suárez (67.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik