Barca: a matematikus Vilanova még a Reallal is számol

Vágólapra másolva!
2013.01.15. 16:15
Nem gondol a triplázásra, a szezon végén lehetséges három trófea – Bajnokok Ligája, bajnokság és Spanyol Kupa – megnyerésére Tito Vilanova, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) éllovas Barcelona vezetőedzője, aki csapatával együtt az európai és a honi kupasorozatban is az első számú esélyesnek számít.

„Nem gondolok a triplázásra, napról napra kell haladunk előre, és mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk" – nyilatkozta a szakember a Málaga elleni Spanyol Kupa-negyeddöntő első, szerdai, hazai fellépését megelőzően.

Bár a Barca a spanyol bajnokság félidejében 19 meccsen 55 pontot szerezve biztosan vezeti a tabellát, a trénert nem altatja el a második helyezett Atlético Madriddal szembeni 11, illetve a harmadik helyen álló Real Madriddal szembeni 18 pontos előny. Sőt még azt sem zárja ki, hogy éles versenyt kell futniuk a címvédő Reallal a bajnoki címért.

„Nem lehet kizárni egyik riválisunkat sem. Ez kizárólag matematika kérdése. A Madrid akár minden pontot begyűjthet a bajnokság második felében, míg mi elméletben minden pontot elveszíthetünk. Sok mérkőzés van még hátra a bajnokságból. Miként a BL-ből és a Spanyol Kupából is."

Vilanova nem mehetett el kommentár nélkül amellett, hogy elődje, egyben jó barátja, Pep Guardiola egy héttel ezelőtt, a FIFA-gálán arról nyilatkozott: kipihente magát, és kész a visszatérésre.

„Nagyszerű hírnek tartom, hogy Pep úgy érzi: kipihente magát, és megvan az ereje a visszatérésre edzőként. A futballnak szüksége van arra, hogy a világ legjobb edzője újra edzésbe álljon. Nincs kétségem, ahová megy, ott sikeres lesz. "

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik