HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.08.13 12:47 Frissítve: 2015.08.13 13:20

Barca: kavar a horvát gyémánt, Dortmundba menne – sajtóhír

Bár német és horvát sajtóhírek is szinte biztosra vették, hogy Alen Halilovic a Hamburghoz kerül kölcsönbe, a barcelonai kiadású MundoDeportivo arról számolt be, hogy a katalánok 19 éves horvát tehetsége Dortmundba vágyik.

HIRDETÉS

 

 

Halilovicot tavaly ötmillió euróért szerződtette a Barca a Dinamo Zagrebtől, az előző idényben a B-csapatban játszott – 30 másodosztályú bajnokin négy gólt szerzett –, a felnőtteknél mindössze 29 percet kapott egy januári spanyol kupameccsen.

A nagy tehetségnek kikiáltott játékos idén nyáron felkerült az első csapat keretébe, ahol vélhetően egyelőre epizodista lenne. Tudja ezt Halilovic is, aki a több játéklehetőség reményében csapatot váltana, és kölcsönjátékosként folytatná a pályafutását. Kérőben nincs hiány: neve szóba került a Celta Vigónál, a Sporting Gijónnál, az angol Evertonnál és a West Hamnél, valamint a német Hamburgnál.

A két spanyol klub mellett szóló szakmai érvek szerint megismerkedhetne a La Liga légkörével, a Dortmund viszont európai mércével mérve is nagycsapat, páratlan miliővel, nem beszélve az elismert trénerről, Thomas Tuchelről, aki mellett szintén garantált a fejlődés.

Robert Fernández barcelonai sportigazgató szerint a végső döntés meghozatalánál mindenképpen figyelembe veszik a játékos véleményét, hiszen nagy remények fűznek a horvát irányítóhoz. Nem akarják szem elől téveszteni – egy évre adnák kölcsön –, és olyan helyen szeretnék tudni, ahol a legtöbbet fejlődhetne. Többet, mint a BL-címvédőnél vélhetően kapott percek alatt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.23 20:26:38

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Jól kezdtek a katalánok, de Lenglet piros lapja után fordított a Girona, végül Piqué mentett pontot a címvédőnek.

2018.09.22 17:28:34

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az Espanyol alaposan megnehezítette a királyiak dolgát, de zsebben a három pont.

2018.09.02 18:03:03

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A várható igen igazságtalan elosztásban: Messiék nyolcat szereztek, a hamar vezetést szerző újonc kettőt.

2018.09.01 19:14:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A Betis közkedvelt középpályása elárulta, mi segített neki, hogy hosszú pályafutása legyen.

HIRDETÉS
HIRDETÉS