Barca: a Camp Nou mellett kapott szobrot Johan Cruyff – kép

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2019.08.28. 12:22
E sorok írója is szemtanúja volt annak, hogy az FC Barcelona szurkolói mekkora becsben tartják Kubala László szobrát, amelynél a legutóbbi bajnokavatás előtt egy drukker gondosan elrendezgette a jelenlegi játékosok kicsinyített bábuit.

Mostantól Johan Cruyff szobránál is emlékezhetnek, fejet hajthatnak, miután a klub hétfő este átadta a katalánokat játékosként, majd edzőként is sikerre vezető, 2016-ban elhunyt holland legenda bronzszobrát, amelyet évek óta hiányoltak a szurkolók – teljes joggal.

A három és fél méter magas, ezerötszáz kilogramm súlyú mű Corry Ammerlaan van Niekerk holland szobrász alkotása, s Kubaláéhoz hasonlóan szintén kiemelt helyen, a Camp Nou mellett helyezték el.

A Kubala-szobor (Fotó: Getty Images)
A Kubala-szobor (Fotó: Getty Images)

Az ünnepélyes átadáson Josep Maria Bartomeu klubelnök mellett az edzőként négy bajnoki címet és egy Bajnokcsapatok Európa-kupáját nyerő klasszis családtagjai, felesége, Danny, fia, Jordi és lánya, Susila is részt vett.

A Camp Nou mellett kapott szobrot Johan Cruyff (Fotó: Getty Images)
A Camp Nou mellett kapott szobrot Johan Cruyff (Fotó: Getty Images)

„Büszkeséggel és hálával tölt el minket, hogy édesapánk szobrot kapott, méghozzá a stadion mellett, amelyben annyi éven át futballozott, s megannyi szép és szenvedéssel teli pillanatot élt át” – mondta a Marca által is idézett Jordi Cruyff.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik