Barca: „A 6. gól után a franciák és a realosok is tomboltak”

SINKOVICS GÁBORSINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2017.03.16. 10:06
null
Ivan Rakitic édesapja fiáék ünnepléséről is mesélt (Fotó: AFP)
Luka Rakitic, az FC Barcelonában szereplő Ivan Rakitic édesapja a Nemzeti Sportnak beszélt arról, milyen volt a hangulat a PSG elleni történelmi BL-siker után, és kinek integet a góljai után Lionel Messi a Camp Nouban.

 

„Életemben nem láttam ilyen futballmeccset – mondta aztán lapunknak Luka Rakitic, akivel Szerény László menedzser segítségével sikerült cikket készítenünk. – Ott voltam a PSG elleni első meccsen Párizsban is, és szomorúan néztem, ahogy a franciák valóságos örömfutballt bemutatva négy gólt lőnek a Barcának. Rossz volt nézni azt a szenvedést, amit a fiamék bemutattak. Elkeseredve mentem a meccs után a csapat szálláshelyére és azt gondoltam, hogy végtelenül összetört, hitehagyott csapatot találok, de tévedtem. És ez nem a dolgok kiszínezése. Párizsban mást sem hallottam a fiamtól, Ivantól, Messitől, Neymartól, Iniestától és a többiektől, mint azt, hogy visszavágunk, győzünk, továbbjutunk, ha kell hatot rúgunk. Elképesztő volt mindezt látni, hallani, nem sokkal a világszenzációt jelentő Barca-összeomlás után. És akkor már hittem nekik, és hittem bennük…”

Luka Rakitic jókedvűen, őszintén válaszolt a kérdésekre, mesélt az elképesztő eufóriáról, amelyet szerte a világban, elsősorban persze a katalán fővárosban átéltek a Barcelona szurkolói a PSG elleni csodát jelentő visszavágó és történelmi BL-továbbjutás után. Azt mondta, Edinson Cavani szépítő góljánál úgy érezte, kész, elment a hajó, de ahogy folytatódott a meccs, már nem volt benne kétely, hogy a Barca az utolsó vérig, az utolsó utáni pillanatig űzi a franciákat a csodaszámba menő továbbjutás reményében.

„Ültek körülöttem a VIP-páholyban franciák és voltak ott Real Madrid képviseletében is – mondta Ivan Rakitic édesapja a nagy élményről. – A hatodik Barca-gólnál a franciák és a realosok is felugrottak, sikítottak, üvöltöztek, tomboltak – igen, még a franciák is! Mert ilyesmi csak egyszer van az életben, ilyen csodát csak egyszer él meg az ember. Amikor a lefújást követően nagy nehezen sikerült lejutnom a csapathoz, azt láttam, hogy a folyosón állnak a Barcelona futballistái kisebb-nagyobb csoportokban, és összeölelkezve sírnak, nevetnek, ugrálnak, mint a gyerekek. Felkavaró élmény volt. A fiamnak megcsókoltam azt az okos, szép fejét, gratuláltam neki, ő pedig némán átölelt. Péntekig maradtam Barcelonában, de a meccsel nem ért véget a felejthetetlen pillanatok sora. Ivan a PSG elleni meccset követően újabb négy évre szóló szerződést írt alá a Barcelonához, és ez óriási büszkeséggel töltött el. Ott voltam a közelében, amikor az ünnepélyes pillanatokat átélhette.”

Ha arra is kíváncsi, hogyan ünnepelte meg ezeket a pillanatokat Ivan Rakitic, és hogy mivel szórakoztatta magát és a többieket Messi, Neymar és a többi klasszis, és hogy az argentin kiválóság kinek szokott góljai után kiinteni a lelátóra, keresse a Nemzeti Sport csütörtöki számát, amelyet már digitális formában is elérhet!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik