Atlético: „Nem normális két meccsen öt gólt kapni”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.22. 15:42
Az Olympiakosz elleni BL-meccsen három (3–2), a Celta Vigo elleni bajnokin két (2–2) gólt kapott a La Liga címvédője, az Atlético Madrid labdarúgócsapata, ráadásul ugye egyik találkozóját sem nyerte meg. A korábbi sikereit elsősorban stabil védekezésének köszönhető együttes brazil belső védője, Miranda el is mondta erről sommás véleményét: ez bizony nem normális.

„Nem normális dolog öt gólt kapni, de azon dolgozunk, hogy kijavítsuk azokat a hibáinkat, amiket ezen a két mérkőzésen elkövettünk, és akkor valószínű nem követjük el őket újra – mondta Miranda. – A nyáron sok változás volt a keretben, ilyenkor különösen fontos, hogy minél többet tudjunk együtt gyakorolni, és elfogadható, ha az összhang még nem teljes. A Real elleni jól játszottunk, az Eibar ellen viszont nem, de a szezon kezdetén két-három mérkőzésre szükség van, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt tud nyújtani, onnantól viszont meglesznek újra a győzelmek.”Miranda. – A nyáron sok változás volt a keretben, ilyenkor különösen fontos, hogy minél többet tudjunk együtt gyakorolni, és elfogadható, ha az összhang még nem teljes. A Real elleni jól játszottunk, az Eibar ellen viszont nem, de a szezon kezdetén két-három mérkőzésre szükség van, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt tud nyújtani, onnantól viszont meglesznek újra a győzelmek.”

Fontos változás az Atlético védekezésében, hogy Thibaut Courtois személyében klasszis kezdőkapusukat veszítették el – anyaegyesülete, a Chelsea rendelte vissza –, bár Miranda szerint nem a kapusposztra szerződtetett Miguel Ángel Moyá és Jan Oblak játékán múlik a korábbihoz képest szokatlanul sok kapott gól, hiszen mindkét kapus minőséget képvisel, és nagy segítség lesz számukra a folytatásban.

A brazil légiós elfogadja a szurkolói kritikákat, és ígérte: mindent megtesznek azért, hogy visszanyerjék a szimpátiájukat, mert a háttértámogatásukra nagy szüksége van a csapatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik