Atlético Madrid: Firenzéből érkezett az új középhátvéd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.21. 11:06
Eladta a nyáron a spanyol Atlético Madrid két középső védőjét, a kölcsönből visszatérő Toby Alderweireldet és a megbízható Mirandát is, de a csapat edzője, Diego Simeone nem sokáig kutakodott az utód után.

Az érkező a montenegrói Sztefan Szavics, akit 12 millió euróért engedett el a Fiorentina, ahová még 2012-ben érkezett a Manchester Citytől – elméletileg ingyen, a Matija Nasztaszics-transzfer kapcsán.Sztefan Szavics, akit 12 millió euróért engedett el a Fiorentina, ahová még 2012-ben érkezett a Manchester Citytől – elméletileg ingyen, a Matija Nasztaszics-transzfer kapcsán.

Egy évvel azelőtt szintén 12 millióért vették ugyanis az angolok Szavicsot a Partizan Beogradtól, de a játékos Manchesterben nem kapott bizalmat hosszabb távra. Firenzében már sokkal jobban ment neki, ez év elején 2019-ig hosszabbítottak vele.

Az Atlético már korábban is érdeklődött iránta, ám ismét egy ellenirányú forgalomhoz kötötték Szavics ügyét, ugyanis azért engedik el áron alul a védőt az olaszok, mert a madridiak cserébe lemondanak még a középpályás Mario Suárez játékjogáról is.

Suárez hétfőn már át is esett Firenzében az orvosi vizsgálatokon, Szavicsot ugyanekkor vizsgálták meg a doktorok Madridban.

Olasz lapértesülések szerint Suárez 7.5 millió euró értékben volt a transzfer része.

Az Atlético következő célpontja a tavaly a Chelsea-nek eladott Filipe Luís, míg a Fiorentina egy másik védője, Facundo Roncaglia már mindenben megegyezett az Olympique Marseille-jel.

Érdekesség, hogy a „violák” edzője, Paulo Sousa mindkét védőt meg akarta tartani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik