Atlético: a horvát öt évre eladta magát a spanyolveréssel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.05. 19:22
null
Sime Vrsaljko is megtapasztalhatta, hogy az Eb-nek milyen jelentősége van az átigazolási piacon (Fotó: AFP)
A BL-döntős spanyol Atlético Madrid 16+2 millió euróért szerződtette az olasz Sassuolótól Sime Vrsaljkót. Az Eb-nyolcaddöntős horvát válogatott védő ötéves szerződést írt alá.

 

„Az Atléticóban játszani számomra óriási kihívás, elégedett vagyok” – mondta a 24 éves Vrsaljko, aki az Eb-n két csoportmeccsen lépett pályára. A csehek ellen (2–2) egy percet kapott, a spanyolok legyőzésekor (2–1) viszont végig a pályán lehetett.

„Vrsaljkóban hatalmas potenciál van, hiszen fiatal még, de már magas szinten, a Serie A-ban bizonyított. Belépése tovább növeli a versenyhelyzetet a keretünkben, amelyből minden játékosunk profitálhat. Sokoldalú játékos, hiszen több poszton is bevethető” – dicsérte az új szerzeményt José Luis Pérez Caminero, az Atlético sportigazgatója.

A horvát légiós az előző idényben alapembernek számított a Serie A-ban hatodik helyen végző együttesben, 35 bajnokin lépett pályára, négy gólpasszt adott. A Sassuolo két éve 3.5 millió eurót fizetett a védőért a Genoának, amely 2013 nyarán 4.9 millió euróért vette meg őt a Dinamo Zagrebtől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik