Atlético: a Bayern BL-győztes csatára érkezik - hivatalos

Vágólapra másolva!
2014.07.10. 15:10
null
Mario Mandzukic az Atlético Madrid legújabb szerzeménye (Fotó: clubatleticodemadrid.com)
Az Atlético Madrid hivatalos honlapján jelentette be Mario Mandzukic szerződtetését. A Bayern Münchentől érkező horvát válogatott csatár négyéves szerződést kötött a spanyol bajnokkal.

 

A 28 esztendős támadó Robert Lewandowski érkezése után létszámfelettivé vált volna a bajoroknál, így inkább a távozás mellett döntött. A klubváltás nem hatott a meglepetés erejével, hiszen Matthias Sammer, a Bayern sportigazgatója már korábban bejelentette, hogy a két klub szóban megegyezett egymással az átigazolás részleteiről. A felek nem hozták nyilvánosságra Mandzukic vételárát, sajtóhírek szerint 20 millió euró körüli összegért jött létre a transzfer.

A brazíliai világbajnokságon két gólt szerző horvát válogatott támadó a legutóbbi idényben minden sorozatot figyelembe véve 48 meccsen lépett pályára a Bayernben, és 26 gólt szerzett, valamint tíz asszisztot jegyzett, ami egyáltalán nem rossz mutató.

A 187 centiméter magas csatár a mögöttünk hagyott három szezonban 20 gólt fejelt a Bundesligában, amivel megnyerte a vonatkozó rangsort, a 2012-es Bajnokok Ligája-döntőben pedig betalált a Borussia Dortmund ellen 2–1-re megnyert találkozón.

A hazája nemzeti csapatában 52 mérkőzésen 15 gólt szerző Mandzukic 2018-ig kötelezte el magát az Atlético Madridhoz, melynél Diego Costa pótlása lesz a feladata.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik