Átigazolások: a Barcelona okozta a legnagyobb meglepetést

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.02.03. 20:45
null
Repült volna Barcelonába, csak éppen... (Fotó: <a href="https://www.youtube.com/watch?v=jlux4K_aR6Y">youtube.com</a>)
A szokásos őrületes jövés-menést, adást-vevést, alkudozást-pletykálást mutatták be a nemzetközi labdarúgó-világ főszereplői, a játékosok, a klubok, az ügynökök, a sajtó és a szurkolók. Téli átigazolási villámsorozatunkat zárjuk az összegzéssel! Az első részt ITT olvashatja el!

OLASZORSZÁG, SERIE A

Még mindig Olaszországban a legmélyebb a Mercato, a nagy játékospiac, amelynek, úgy tűnik, az egyik nagy nyertese a bajnoki címre hajtó Internazionale, amelyhez Antonio Conte leszerződtette két kedvencét, Victor Mosest és Ashley Youngot, majd sok év után lett végre vérbeli karmestere a klubnak: Christian Eriksen. A dán 21 millióba került (egymillió a nevelőkluboké), évi 8 milliót kap nettóban Milánóban (ezért is szeretett beléjük), és az új karmestert stílusosan a milánói Scalában mutatták be.

Kerülhetett volna elé még egy remek csatár, de a torinói Simone Zaza nemet mondott a féléves kölcsönre. Olivier Giroud-ért az Inter sajnált ötmillió eurót, a nyáron ingyen az övé lehet, és az új Álvaro Recoba elé érkezett az új Rubén Sosa is: az uruguayi, de olasz útlevéllel is bíró Martin Satriano. A Nacionaltól 1.2 millió euróért megvett ék egyelőre az ifikkel készül. A Hellas Verona nagyon keresett bekkje, Marash Kumbulla a Napoli ellenében az Inter mellett döntött, húszmillióért vált klubot, de csak a nyáron. Matías Vecino maradt, míg kisebb meglepetésre Gabriel Barbosa nem, pedig talán megérdemelt volna még egy sanszot.

Egy kicsit még tarthatott volna az átigazolási idény az Internek, ugyanis Samir Handanovic kapus súlyos sérülést szenvedett,



A Milan nagy meglepetést okozott azzal, hogy Zlatan Ibrahimovic, Simon Kjaer és Asmir Begovic után az utolsó érkező a fiatal belga szélső, a 20 éves, még csak korosztályos válogatott Alexis Saelemaekers lett. Érte most 3.5 milliót fizettek, a nyáron hétmillióért végleg megvehetik az Anderlechttől. Krzysztof Piatek eladását ugyanakkor kótyavetyének érezzük, de kitelt Ricardo Rodríguez ideje is, őt a kölcsönből visszatért örök ígéret, Diego Laxalt váltja. A nagy újság Daniel Maldini bemutatkozása, a nagy célpont Jérome Boateng volt, jelöltként felbukkant még Juan Jesus, Layvin Kurzawa és Jesse Lingard.

Csak egyet igazolt a Juventus, de az nagyot szólt, a 35 millióért megvett Dejan Kulusevski ráadásul csak a nyáron érkezik, és sokat elmond a bajnok keretéről, hogy annak meg sem kottyan az Emre Can, Mario Mandzukic, Mattia Perin, Marko Pjaca sor távozása. Maradt a lesérült Merih Demiral, valamint Daniele Rugani és Federico Bernardeschi is, utóbbi helyére a nyáron minden bizonnyal visszahozzák Riccardo Orsolinit. A két nagy téli hírbe hozott itt a Paul Pogba, Ivan Rakitic duó volt. A Lazio csak átsiklott a Mercato fölött, a Roma szerzett egy középső védőt (Roger Ibanez), egy középső középpályást (Gonzalo Villar) és egy szélsőt (Carles Pérez).

A Parma végre az igazi Parma, nyolc új játékossal és 17 elengedett munkavállalóval, a Sampdoria sokat bukott Duván Zapatán, Jeison Murillo ismét kölcsönbe került, de nagy fogás az Andrea Bertolacci, Lorenzo Tonelli, Josida Maja, Antonino La Gumina tengely.

Az Atalanta folytatja csodás mutatványait, Zapatát összesen 26 millióért vette meg, de kétszer ennyit ér, a következő nagy fogás a Milantól másfél évre elkért védő, Mattia Caldara lehet, őt 15 millióért végleg meg is vehetik. Bosko Sutalo, Adrien Tameze, Raoul Bellanova, Lennart Czyborra: őket parentálták a télen a klubhoz a megfigyelők, akik mostanában csak igen ritkán lőnek bakot. Úgy tűnik, ügyesen forgatták a Kulusevski-bevételt.

Az egész nyár egyik legnagyobb meglepetését okozta a Napoli, a nem a legfényesebb napjaikat élő déliek képesek voltak elkölteni mindenestől 80-85 millió eurót úgy, hogy Andrea Petagna (18 millió euró) és Amir Rrahmani (12) csak a nyáron költözik, két védekező középpályás (Stanislav Lobotka, Diego Demme) elé csak egy szélső (Matteo Politano) érkezett, kölcsönbe. Némileg meglepő, hogy Dries Mertens, Fauzi Gulam, José Callejón, Amin Younes és Fernando Llorente is maradt a klubnál. Nyárig…

Sokat költött a Fiorentina a veronai Szofjan Amrabatra, de a 20 milliós középpályás marad tavaszra az eladónál, ellenben érkezett a csatársorba a sokra hivatott Patrick Cutrone, Christian Kouamé kettős, a középpálya új motorjának Alfred Duncan, a védelembe pedig Igor, aki legutóbb a Juventus elleni mérkőzésen sokak szerint a mezőny legjobbja volt.

Apropó, Hellas Verona: a kis klub egy esztendő alatt 61 millió euróért adott el játékost!

 

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA

Kezdenek rákapni a németek is a téli vásárlás ízeire, és nem is csinálják már rosszul: a Borussia Dortmund bankot robbantott Erling Haalanddal, de a 26 éves védelmi mindenes, Emre Can is hasonló jókban gondolkodik, csak egészséges legyen. Ő kölcsönbe érkezett, a vételi opciója 25 milliós, ám éves fizetése is bruttó 8.5 millió. Felkerült az utánpótlásból a kis amerikai karmester, Giovanni Reyna, a nagy Claudio Reyna fia, ellenben kissé elkapkodottnak érezzük Paco Alcácer távozását, nemrégiben pedig topklubok hívták Julian Weiglt, aki most a Benficához írt alá. Ezzel együtt, ha Cant megveszik is, nagyjából nullán zárta a telet a Dortmund, és alaposan megerősödött! Az utolsó napokban várták a Corinthians szélsőjét, Pedrinhót, a védő Lukas Klostermannt és a Sao Paulo szellőjét, Antonyt is, de csak Jacob Bruun Larsent adták el jó áron.

A Lipcse minden pénzét a legújabb spanyol tehetségbe, Dani Olmóba fektette, és szerintünk ezt igen jól tették, honfitársa, a bal oldali mindenes Angelino a Manchester Citytől érkezett, 30 milliós opcióval, ez klubrekord lesz a németeknél. Érdekes, hogy a lipcseiek nem kértek továbbra sem Jean-Kévin Augustin szolgálataiból.

A Bayern München beérte a jobbhátvéd Álvaro Odriozola kölcsönvételével, Manuel Neuer és Jérome Boateng edzésbalhéi ellenére is maradt, a nyárra maradt a harc Timo Wernerért, Kai Havertzért és Leroy Sanéért.

A Bayer Leverkusen ellenben 40 milliónál is többet áldozott két játékosra, a középső védő Edmond Tapsoba a Vitória Guimaraestől érkezett, a játékmester Exequiel Palacios a River Plate-től.

A Wolfsburg a védelmét erősítette tízmillió euróért (Marin Pongracic), a Werder Bremen két játékost kölcsönzött (Kevin Vogt, Davie Selke), de azok értéke húszmillió euró, a Hoffenheim ingyen szerzett két kapust és 21 millióért két támadót (Munasz Dabbur, Bruun Larsen), a Fortuna Düsseldorf 7.5 millióért opciózott magának csatárt, Dawid Kownackit.

A tél nagy költekezője a Hertha, a két csatár, Krzysztof Piatek és Matheus Cunha, illetve a két középső középpályás, Lucas Tousart és Santiago Ascacíbar megszerzése mindennel együtt százmilliós kiadás volt, Mario Götzére és Granit Xhakára vagy Morgan Sansonra majd visszatérnek a nyáron.


SPANYOLORSZÁG, LA LIGA

Sokaknak csalódás volt a spanyol élvonal ezen a télen igazolási szempontból: a Real Madrid a jövőt figyelembe véve hozta el Brazíliából Reiniert, az Atlético Madrid hiába üldözte Edinson Cavanit és Alexandre Lacazette-et. A fő célpont előbbi volt, az Atlético elnöke, Enrique Cerezo a támadó ügynökeit okolta a balsikerért, azok szerint a madridiak ajánlottak kevés pénzt a PSG-nek, a játékos egyébként is sokkal többet keresne Angliában. Marcos Llorentéért hiába jelentkezett be a Manchester United, Diego Simeone megtartotta őt (talán azért is, mert a brazil Bruno Guimaraes Juninho Pernambucano miatt a Lyont választotta), és végül egyik régi kedvencével vigasztalódott a mester: Yannick Carrasco megunta két év alatt Kínát a havi egymillió eurós fizetése dacára is, és visszatért, kölcsönbe, ingyen.

Az FC Barcelona okozta a ligában a legnagyobb meglepetést, azzal, hogy senkit sem igazolt, és nem számít a kölcsönből visszatért Arda Turanra sem. Rodrigo Moreno, Pierre-Emerick Aubameyang, Wissam Ben Yedder, Werner, Giroud, Richarlison és Fernando Llorente neve vetődött fel a sajtóban, a nyáron érkezik majd a Trincao, Matheus Fernandes, Pedri trió, ez már biztos, és szinte biztosan Willian is, no és papíron akkor jár le a most elengedett Carles Pérez, Jean-Clair Todibo, Carles Alena, Moussa Wagué kölcsönszerződése.

Majdnem Barcelonába költözött Kínából Cédric Bakambu, sőt már is is indult, nagy reményekkel, hogy ő legyen a klub új Kevin-Prince Boatengje, de végül csak kis repülős kirándulást csapott a támadó.

Mint később kiderült, a Napoli konkrétan fel is ajánlotta a Barcának Llorentét, de a katalánok nem kértek a spanyol veteránból.

A BL-ért harcoló Getafe védőket (Erick Cabaco, Chema), középpályást (Oghenekaro Etebo) és támadót (Deyverson) szerzett, a Valencia védte az értékeit, és adott egy nagy lehetőséget a Roma-kedvencnek, Alessandro Florenzinek a megújulásra, a Sevillához két támadó is érkezett, az Espanyol negyvenmilliónál is többet költött az Európa-ligáért és a bennmaradásért, az ék Raúl de Tomás és a védő Leandro Cabrera nagy segítség lesz mindkettőben.

A Betis jól jár a kilencszeres argentin válogatott középpályással, Guido Rodríguezzel, mellé Alena került, a Villarreal megdöbbentően nagy fogása Alcácer, a Celta Vigóé pedig az orosz támadó, Fjodor Szmolov: a sokszoros válogatott játékost a nyáron topklubok csábították, hiába. A vételi opciója hatmillió euró csak.

Clubs that spent the most money during Winter Window (in millions of Euros) from r/soccer


OLASZORSZÁG, SERIE A
ÁTIGAZOLÁSOK, 2020 TELE

ATALANTA
Érkezett: Lennart Czyborra (Heracles Almelo, 4 500 000 euró), Duván Zapata (Sampdoria, kölcsön után végleg, 12 000 000), Bosko Sutalo (NK Osijek, 5 000 000)
Kölcsönbe: Mattia Caldara (Milan), Raoul Bellanova (Bordeaux), Adrien Tameze (Nice)
Kölcsönből vissza:Joao Schmidt (Nagoja Grampus), Dejan Kulusevski (Parma), Luca Vido (Crotone),Aimone Cali (Catanzaro),Fabio Eguelfi (Frosinone), Stefano Mazzini (Pontedera), Alessandro Eleuteri (Feralpisalo), Gaetano Monachello (Pordenone), Alessandro Santopadre (Rimini)
Távozott:Dejan Kulusevski (Juventus, 35 000 000 euró), Andrea Masiello (Genoa, 2 500 000)
Kölcsönbe:Mbaye Seck (Brusaporto), Eyob Zambataro (Ravenna),Fabio Eguelfi (Feralpisalo), Gaetano Monachello (Venezia), Stefano Mazzini (Piacenza), Musa Barrow (Bologna), Alessandro Eleuteri (Alessandria), Luca Vido (Pisa), Roger Ibanez (Roma), Emmanuel Latte Lath (Pianese), Alessandro Santopadre (Potenza)
Kölcsönből vissza: Simon Kjaer (Sevilla), Guilherme Arana (Sevilla)

BOLOGNA
Érkezett: Emanuel Vignato (Chievo, 2 000 000)
Kölcsönbe: Musa Barrow (Atalanta), Sebastian Breza (Potenza)
Kölcsönből vissza:Orji Okwonkwo (Montreal Impact), Hamza el-Kauakibi (Piacenza), Juan Manuel Valencia (Cesena),Nicolás Domínguez (Vélez Sarsfield)
Távozott: Caio Vinicius Pirana (Tamai, i.), Szafir Taider (Montreal Impact, kölcsön után végleg, ingyen), Blerim Dzemaili (Senzen FC, 1 000 000)
Kölcsönbe:Mattia Destro (Genoa), Juan Manuel Valencia (Reggio Audace), Emanuel Vignato (Chievo), Hamza el-Kauakibi (Pianese), Nehuén Paz (Lecce)

BRESCIA
Érkezett:Simon Skrabb (Norrköping, 2 800 000), Birkir Bjarnason (al-Arabi, ingyen)
Távozott: Felipe Curcio (Salernitana, i.), Luca Tremolada (Pordenone, i.)
Kölcsönbe:Leonardo Morosini (Ascoli)
Kölcsönből vissza: Giangiacomo Magnani (Sassuolo), Alessandro Matri (Sassuolo)

CAGLIARI
Érkezett: Gastón Pereiro (PSV, 2 000 000)
Kölcsönbe: Alberto Paloschi (SPAL)

Kölcsönből vissza: Filip Bradaric (Hajduk Split), Luca Crosta (Olbia)
Távozott:Simone Aresti (Olbia), Han Kvang Szong (Juventus U23, kölcsön után végleg, 3 500 000)
Kölcsönbe: Alessandro Deiola (Lecce), Simone Pinna (Empoli), Filip Bradaric (Celta Vigo), Alberto Cerri (SPAL), Lucas Castro (SPAL), Luca Crosta (Renate)

FIORENTINA
Érkezett: Szofjan Amrabat (Hellas Verona, 20 000 000)
Kölcsönbe: Patrick Cutrone (Wolverhampton, 3 000 000), Kevin Agudelo (Genoa), Christian Kouamé (Genoa), Igor (SPAL, 1 500 000), Alfred Duncan (Sassuolo)
Kölcsönből vissza:Maximiliano Olivera (Olimpia Asunción), Mattia Trovato (Cosenza),Pierluigi Pinto (Salernitana)
Távozott:Gilberto (Fluminense, kölcsön után végleg, 80 000)
Kölcsönbe:Michele Cerofolini (Casertana),Bryan Dabo (SPAL), Jacob Rasmussen (Erzgebirge Aue), Sebastián Cristóforo (Eibar), Pedro Guilherme (Flamengo, 1 000 000), Szymon Zurkowski (Empoli), Kevin-Prince Boateng (Besiktas), Tofol Montiel (Vitória Guimaraes), Pierluigi Pinto (Bari), Valentin Eysseric (Hellas Verona), Szofjan Amrabat (Hellas Verona), Luca Ranieri (Ascoli), Mattia Trovato (Livorno)

GENOA
Érkezett:Valon Behrami (egyesület nélküli), Sebastian Eriksson (IFK Göteborg, 50 000), Andrea Masiello (Atalanta, 2 500 000), Vittorio Parigini (Torino)
Kölcsönbe:
Mattia Perin (Juventus), Mattia Destro (Bologna), Adama Soumaoro (Lille), Iago Falque (Torino)
Kölcsönből vissza: Andrea Cambiaso (Alessandria), Nicholas Rizzo (Carrarese), Schäfer András (Chievo), Raúl Asencio (Ascoli), Stephane Omeonga (Cercle Bruges), Antonio Candela (Trapani), Federico Valietti (Virtus Entella)
Távozott:Sandro (Goiás, i.)
Kölcsönbe:Nicola Dalmonte (Trapani), Riccardo Saponara (Lecce), Sinan Gümüs (Antalyaspor), Stephane Omeonga (Hibernian), Raúl Asencio (Cosenza), Schäfer András (DAC), Dzsavad el-Jamik (Real Zaragoza), Vittorio Parigini (Cremonese), Antonio Candela (Olbia), Kevin Agudelo (Fiorentina), Christian Kouamé (Fiorentina), Federico Valietti (Carrarese)
Kölcsönből vissza: Ionut Radu (Inter)

HELLAS VERONA
Érkezett:Fabio Borini (Milan, i.), Szofjan Amrabat (FC Bruges, kölcsönből vissza, 3 500 000), Matteo Lovato (Padova)
Kölcsönbe:
Amir Rrahmani (Napoli), Valentin Eysseric (Fiorentina), Szofjan Amrabat (Fiorentina), Federico Dimarco (Inter)
Kölcsönből vissza:
Alberto Fiumicetti (Fermana), Joseph Ekuban (FK Partizani), Karim Laribi (Empoli), Abdoulaye Traoré (Rende), Andrea Badan (Carrarese)
Távozott: Wesley (Juventus U23), Szofjan Amrabat (Fiorentina, 20 000 000),
Amir Rrahmani (Napoli, 14 000 000)
Kölcsönbe:
Lubomir Tupta (Wisla Kraków), Daniel Bessa (Goiás), Karim Laribi (Bari), Joseph Ekuban (Virtus Francavilla), Liam Henderson (Empoli), Alberto Fiumicetti (Mantova), Andrea Badan (Cavese), Alessandro Crescenzi (Cremonese), Luigi Vitale (Spezia), Antonio Di Gaudio (Spezia), Aleksejs Saveljevs (Rende)
Kölcsönből vissza: Gennaro Tutino (Napoli), Mariusz Stepinski (Chievo)

INTERNAZIONALE
Érkezett: Ashley Young (Manchester United, 1 500 000), Christian Eriksen (Tottenham, 20 000 000)
Kölcsönbe: Victor Moses (Chelsea)
Kölcsönből vissza:Gabriel Barbosa (Flamengo), Lorenzo Gavioli (Venezia), Ionut Radu (Genoa), Samuele Longo (Deportivo La Coruna), Marco Pompetti (Sampdoria U19)
Távozott: Gabriel Barbosa (Flamengo, 17 450 000)
Kölcsönbe:
Lorenzo Gavioli (Ravenna), Valentino Lazaro (Newcastle United, 1 500 000), Ionut Radu (Parma), Matteo Politano (Napoli, 2 000 000), Samuele Longo (Venezia), Marco Pompetti (Pisa), Federico Dimarco (Hellas Verona)

JUVENTUS
Érkezett:Dejan Kulusevski (Atalanta, 35 000 000)
Távozott:Mario Mandzukic (al-Duhail, ingyen)
Kölcsönbe:Dejan Kulusevski (Parma), Mattia Perin (Genoa), Marko Pjaca (Anderlecht), Emre Can (Borussia Dortmund, 1 000 000)

LAZIO
Érkezett: Biagio Morrone (Salernitana), Emanuele Cicerelli (Salernitana)
Kölcsönből vissza: Marius Adamonis (Catanzaro)
Távozott:
Kölcsönbe:Riza Durmisi (Nice), Marius Adamonis (Sicula Leonzio), Valon Berisha (Fortuna Düsseldorf), Tiago Casasola (Cosenza), Emanuele Cicerelli (Salernitana), Biagio Morrone (Rieti)

LECCE
Érkezett:Giulio Donati (egyesület nélküli)
Kölcsönbe: Alessandro Deiola (Cagliari), Riccardo Saponara (Genoa), Antonin Barak (Udinese), Nehuén Paz (Bologna)
Kölcsönből vissza:
Joakim Milli (Monopoli)
Távozott:Andrea Tabanelli (Frosinone, 250 000), Joakim Milli (Nardo, i.)
Kölcsönbe:Luka Dumancic (Gozzano),Andrea La Mantia (Empoli), Riccardo Fiamozzi (Empoli), Antonino Gallo (Francavilla Calcio), Romario Benzar (Perugia), Edgaras Dubickas (Gubbio), Radoszlav Tsonev (Monopoli), Marco Bleve (Catanzaro), Davide Riccardi (Venezia), Simone Lo Faso (Cesena)

MILAN
Érkezett:Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy, ingyen)
Kölcsönbe: Simon Kjaer (Sevilla), Asmir Begovic (Bournemouth), Alexis Saelemaekers (Anderlecht, 3 500 000)
Kölcsönből vissza: Riccardo Forte (Piacenza), Diego Laxalt (Torino)
Távozott: Gustavo Gómez (Palmeiras, kölcsön után végleg, 4 500 000),Fabio Borini (Hellas Verona, i.), Krzysztof Piatek (Hertha, 27 000 000)
Kölcsönbe:
Pepe Reina (Aston Villa),Mattia Caldara (Atalanta),Riccardo Forte (Lecco), Ricardo Rodríguez (PSV, 1 000 000), Suso (Sevilla)

NAPOLI
Érkezett:Diego Demme (RB Leipzig, 12 000 000), Stanislav Lobotka (Celta Vigo, 20 000 000), Amir Rrahmani (Hellas Verona, 14 000 000), Andrea Petagna (SPAL, 17 000 000)
Kölcsönbe: Matteo Politano (Inter, 2 500 000)

Kölcsönből vissza: Raffaele Russo (Pro Vercelli), Gennaro Tutino (Hellas Verona), Francesco Mezzoni (Carrarese), Mario Prezioso (Vibonese), Franco Ferrari (Bari)
Távozott:
Kölcsönbe: Raffaele Russo (Rieti), Gennaro Tutino (Empoli),Amato Ciciretti (Empoli), Lorenzo Tonelli (Sampdoria), Gianluca Gaetano (Cremonese), Amir Rrahmani (Hellas Verona), Andrea Petagna (SPAL), Francesco Mezzoni (Pontedera), Mario Prezioso (Cosenza), Franco Ferrari (Livorno), Luigi D'Ignazio (Carrarese)

PARMA
Érkezett: Gastón Brugman (Pescara, kölcsön után végleg, 2 500 000), Eric Lanini (Juventus U23), Muhamed Tehe Olawale (Ponsacco)
Kölcsönbe:Dejan Kulusevski (Juventus),Jasmin Kurtic (SPAL, 500 000), Ionut Radu (Inter), Vasco Regini (Sampdoria), Gianluca Caprari (Sampdoria, 2 500 000), Marco D'Aloia (Pescara U19)
Kölcsönből vissza: Luca Zamparo (Rimini), Andrea Dini (Trapani), Francesco Golfo (Trapani), Riccardo Santovito (Reggio Audace), Cristian Cauz (Trapani), Alessio Da Cruz (Ascoli), José Machín (Pescara), Simone Madonna (Arezzo), Walid Cheddira (Arezzo), Alessandro Minelli (Trapani), Jacopo Dezi (Empoli)
Távozott:Gianni Munari (visszavonult),Abdou Diakhate (Stratford Town), Matteo Luigi Brunori (Pescara, kölcsön után végleg, 500 000), Cristian Cauz (Ravenna, i.), Alessandro Minelli (Juventus U23)
Kölcsönbe:Luca Zamparo (Reggio Audace),Cristian Cauz (Ravenna), Andrea Dini (Avellino), Francesco Golfo (Potenza), Riccardo Santovito (Rimini), Alessio Da Cruz (Sheffield Wednesday), Eric Lanini (Como), Emerson Espinoza (Inter U19), Walid Cheddira (Lecco), Jacopo Dezi (Virtus Entella), José Machín (Monza), Fabrizio Alastra (Pescara), Simone Madonna (Pescara)
Kölcsönből vissza:Dejan Kulusevski (Atalanta), Luca Zamparo (Rimini)

ROMA
Érkezett: Gonzalo Villar (Elche, 4 000 000)
Kölcsönbe: Roger Ibanez (Atalanta), Carles Pérez (Barcelona, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Bruno Peres (Sao Paulo), Zan Celar (Cittadella), Steven Nzonzi (Galatasaray)
Távozott: Umar Sadiq (Partizan Beograd, kölcsön után végleg, 1 700 000)
Kölcsönbe: Alessandro Florenzi (Valencia), Mirko Antonucci (Vitória Setúbal), Zan Celar (Cremonese), Moustapha Seck (Livorno), Steven Nzonzi (Rennes)
Kölcsönből vissza:Davide Zappacosta (Chelsea)

SAMPDORIA
Érkezett:Andrea Bertolacci (egyesület nélküli), Jeison Murillo (Valencia, kölcsön után végleg, 12 000 000)
Kölcsönbe: Lorenzo Tonelli (Napoli), Josida Maja (Southampton), Antonino La Gumina (Empoli)
Kölcsönből vissza:Dodo (Cruzeiro), Leonardo Benedetti (Spezia), Leonardo Capezzi (Albacete), Giacomo Vrioni (Cittadella), Filippo Oliana (Rimini), Carlo Romei (Vis Pesaro), Dodo (Cruzeiro)
Távozott:Dawid Kownacki (Fortuna Düsseldorf, kölcsön után végleg, 7 500 000), Duván Zapata (Atalanta, kölcsön után végleg, 12 000 000), Giacomo Vrioni (Juventus U23)
Kölcsönbe:Jeison Murillo (Celta Vigo), Leonardo Benedetti (Vis Pesaro), Leonardo Capezzi (Salernitana), Filippo Oliana (Monopoli), Vasco Regini (Parma), Gianluca Caprari (Parma, 2 500 000), Carlo Romei (Siena)
Kölcsönből vissza: Emiliano Rigoni (Zenit)

SASSUOLO
Érkezett:
Kölcsönbe: Lukas Haraslin (Lechia Gdansk)
Kölcsönből vissza: Alessandro Carrozza (Messina), Andrea Cisco (Pescara), Leonardo Sernicola (Virtus Entella), Giangiacomo Magnani (Brescia), Alessandro Matri (Brescia)
Távozott:
Kölcsönbe:
Luca Mazzitelli (Virtus Entella), Alessandro Carrozza (Vigor Carpaneto), Andrea Cisco (Novara), Leonardo Sernicola (Ascoli), Alfred Duncan (Fiorentina)

SPAL
Érkezett: Ervin Zukanovic (al-Ahli Szaudi, i.)
Kölcsönbe: Bryan Dabo (Fiorentina), Kevin Bonifazi (Torino), Andrea Petagna (Napoli), Alberto Cerri (Cagliari), Lucas Castro (Cagliari)
Kölcsönből vissza:Shaka Mawuli (Zlate Moravce)
Távozott:Gabriele Moncini (Benevento, 2 500 000), Everton Luiz (Salt Lake, kölcsön után végleg),Shaka Mawuli (Ravenna, i.), Andrea Petagna (Napoli, 17 000 000)
Kölcsönbe: Jasmin Kurtic (Parma, 500 000), Marko Jankovics (Crotone), Alberto Paloschi (Cagliari), Igor (Fiorentina, 1 500 000)

TORINO
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Simone Ambrogio (Pianese)
Távozott: Vittorio Parigini (Genoa)
Kölcsönbe: Alessandro Buongiorno (Trapani), Kevin Bonifazi (SPAL), Andrea Zaccagno (Virtus Entella), Iago Falque (Genoa), Simone Ambrogio (Pianese)
Kölcsönből vissza: Diego Laxalt (Milan)

UDINESE
Érkezett: Marvin Zeegelaar (Watford, 2 000 000)
Kölcsönből vissza:Felipe Vizeu (Gremio), Ewandro Costa (Fluminense),Mamadou Coulibaly (Virtus Entella), Svante Ingelsson (Pescara)
Távozott:Ignacio Pussetto (Watford, 8 000 000)
Kölcsönbe: Ewandro Costa (Sport Recife),Mamadou Coulibaly (Trapani), Francisco Sierralta (Empoli),Felipe Vizeu (Ahmat Groznij), Svante Ingelsson (Kalmar FF), Antonin Barak (Lecce), Nicholas Opoku (Amiens)

Vastaggal az elmúlt hét igazolásai.

A NÉMET BUNDESLIGA ÁTIGAZOLÁSAI
2020 TELE

AUGSBURG
Érkezett:
Kölcsönbe:
Eduard Löwen (Hertha)
Távozott:Cauby (szerződését felbontották)
Kölcsönbe:Michael Gregoritsch (Schalke, 500 000 euró), Mads Pedersen (FC Zürich)

BAYER 04 LEVERKUSEN
Érkezett:Exequiel Palacios (River Plate, 17 000 000), Edmond Tapsoba (Vitória Guimaraes, 18 000 000)
Távozott:
Kölcsönbe: Joel Pohjanpalo (Hamburg), Panajotisz Recosz (Sheffield United)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett:
Kölcsönbe: Álvaro Odriozola (Real Madrid)
Távozott:

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett:Erling Haaland (RB Salzburg, 20 000 000), Giovanni Reyna (Dortmund U19)
Kölcsönbe: Emre Can (Juventus, 1 000 000)
Távozott:Julian Weigl (Benfica, 20 000 000), Paco Alcácer (Villarreal, 23 000 000), Jacob Bruun Larsen (Hoffenheim, 9 000 000)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett:
Távozott:
Kölcsönbe:
Julio Villalba (Altach), Andreas Poulsen (Austria Wien),Jordan Beyer (Hamburg)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Stefan Ilsanker (Leipzig, 500 000)
Távozott:Nicolai Müller (Western Sydney)
Kölcsönbe:Simon Falette (Fenerbahce), Dejan Joveljics (Anderlecht)

FORTUNA DÜSSELDORF
Érkezett:Dawid Kownacki (Sampdoria, kölcsön után végleg, 7 500 000)
Kölcsönbe:Steven Skrzybski (Schalke, 200 000), Valon Berisha (Lazio)
Kölcsönből vissza: Jannick Theissen (Rot-Weiss Erfurt)
Távozott:
Kölcsönbe: Davor Lovren (Slaven Belupo)
Kölcsönből vissza: Lewis Baker (Chelsea)

FREIBURG
Érkezett:
Távozott:

Kölcsönbe:Marco Terrazzino (Dynamo Dresden),Jérome Gondorf (Karlsruhe), Jeong Vu Jeong (Bayern München II)

HOFFENHEIM
Érkezett:Munasz Dabbur (Sevilla, 12 00 000), Domen Gril (NK Bravo, 400 000),Ilaj Elmkies (Hoffenheim II), Michael Esser (Hannover, ingyen), Jacob Bruun Larsen (Dortmund, 9 000 000)
Kölcsönből vissza:Felipe Pires (Fortaleza), Bruno Nazário (Athletico Paranaense)
Távozott:Robert Zulj (Bochum),Lukas Rupp (Norwich City, 500 000)
Kölcsönbe:Domen Gril (NK Bravo), Kevin Vogt (Werder Bremen, 750 000), Bruno Nazário (Botafogo), Joshua Brenet (Vitesse)
Kölcsönből vissza: Jürgen Locadia (Brighton)


HERTHA BSC
Érkezett:Santiago Ascacíbar (VfB Stuttgart, 10 000 000), Lucas Tousart (Lyon, 25 000 000), Krzysztof Piatek (Milan, 27 000 000), Matheus Cunha (Leipzig, 15 000 000)
Távozott:Sidney Friede (Wehen Wiesbaden, ingyen)
Kölcsönbe:Eduard Löwen (Augsburg), Maurice Covic (Ascoli), Ondrej Duda (Norwich City), Lucas Tousart (Lyon), Davie Selke (Werder Bremen), Dennis Jastrzembski (Paderborn), Daishawn Redan (Groningen)

1. FC KÖLN
Érkezett: Jan Thielmann (1. FC Köln U19)
Kölcsönbe:Mark Uth (Schalke), Elvis Rexhbecaj (Wolfsburg), Toni Leistner (Queens Park)
Távozott:Darko Csurlinov (VfB Stuttgart, 200 000), Matthias Bader (Darmstadt)
Kölcsönbe: Louis Schaub (Hamburg), Lasse Sobiech (Royal Mouscron), Vincent Koziello (Paris FC)

MAINZ
Érkezett: Erkan Eyibil (Mainz U19)
Kölcsönbe: Jeffrey Bruma (Mainz)
Távozott:
Kölcsönbe: Aaron Seydel (Jahn Regensburg), Alexandru Maxim (Gaziantep)

PADERBORN
Érkezett:Dennis Srbeny (Norwich City), Adrian Oeynhausen (Paderborn U19), Samúel Fridjónsson (Valerenga), Antony Evans (Everton U23)
Kölcsönbe: Dennis Jastrzembski (Hertha)
Távozott:Khiry Shelton (Kansas City),Cauly (Ludogorec), Michael Ratajczak (Hannover, i.), Babacar Gueye (Karlsruhe)
Kölcsönbe: Marcel Hilssner (Hallescher FC), Johannes Dörfler (Zwickau)

RB LEIPZIG
Érkezett: Dani Olmo (Dinamo Zagreb, 20 000 000)
Kölcsönbe: Angelino (Manchester City)
Kölcsönből vissza: Elias Abouchabaka (Greuther Fürth), Jean-Kévin Augustin (Monaco)
Távozott: Diego Demme (Napoli, 12 000 000), Matheus Cunha (Hertha, 15 000 000), Stefan Ilsanker (Frankfurt, 500 000)
Kölcsönbe:Marcelo Saracchi (Galatasaray, 500 000),Luan Candido (Bragantino), Jean-Kévin Augustin (Leeds), Elias Abouchabaka (Vitória Guimaraes)

SCHALKE 04
Érkezett:
Kölcsönbe:Michael Gregoritsch (Augsburg, 500 000),Jean-Clair Todibo (Barcelona, 1 500 000)
Távozott:Fabian Reese (Holstein Kiel, 100 000)
Kölcsönbe:Steven Skrzybski (Düsseldorf, 200 000), Mark Uth (1. FC Köln), Jonas Carls (Viktoria Köln), Nabil Bentaleb (Newcastle United, 1 000 000), Jonas Carls (Viktoria Köln)

UNION BERLIN
Érkezett: Paul Krüger (Hertha U19, i.)
Kölcsönbe: Yunus Malli (Wolfsburg)
Kölcsönből vissza: Lennart Moser (Energie Cottbus)
Távozott:
Kölcsönbe:Nicolai Rapp (Darmstadt), Lennart Moser (Cercle Bruges), Lennard Maloney (Chemnitz)

WERDER BREMEN
Érkezett:
Kölcsönbe: Kevin Vogt (Hoffenheim, 750 000), Davie Selke (Hertha)
Kölcsönből vissza:Felix Beijmo (Malmö)
Távozott:
Kölcsönbe: Felix Beijmo (Greuther Fürth)

WOLFSBURG
Érkezett:Marin Pongracic (RB Salzburg, 10 000 000)
Távozott:
Kölcsönbe:Elvis Rexhbecaj (1. FC Köln), Yunus Malli (Union Berlin), Jeffrey Bruma (Mainz)
Kölcsönből vissza:Lukas Nmecha (Manchester City U23)

Vastaggal az elmúlt hét eseményei.

 

SPANYOLORSZÁG, LA LIGA
TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2020

ALAVÉS
Érkezett: Edgar Méndez (Cruz Azul, 2 000 000 euró)
Kölcsönbe:Ismael Gutiérrez (Betis),Víctor Camarasa (Betis), Roberto (West Ham United), Ljubomir Fejsza (Benfica)
Kölcsönből vissza: Jeando Fuch (Maccabi Haifa)
Távozott: Mubarak Wakaso (Csiangszu Szuning, 2 700 000), Daniel Torres (Real Zaragoza, ingyen)
Kölcsönbe:
Antonio Sivera (Almería), John Guidetti (Hannover), Javi Munoz (Tenerife)

ATHLETIC BILBAO
Érkezett:
Távozott:
Kölcsönbe: Cristian Ganea (Viitorul)

ATLÉTICO MADRID
Érkezett:
Kölcsönbe: Yannick Carrasco (Talien Professional)
Távozott:

FC BARCELONA
Érkezett:
Kölcsönből vissza: Arda Turan (Basaksehir)
Távozott:
Kölcsönbe: Carles Alena (Betis), Jean-Clair Todibo (Schalke, 1 500 000), Carles Pérez (Roma, 1 000 000), Moussa Wagué (Nice)

BETIS
Érkezett: Guido Rodríguez (CF América, 4 500 000)
Kölcsönbe: Carles Alena (Barcelona)
Kölcsönből vissza:Víctor Camarasa (Crystal Palace)
Távozott:
Kölcsönbe: Wilfrid Kaptoum (Almería, 500 000 euró),Ismael Gutiérrez (Alavés),Víctor Camarasa (Alavés), Francis Guerrero (Almería)

CELTA VIGO
Érkezett:
Kölcsönbe: Jeison Murillo (Sampdoria), Filip Bradaric (Cagliari), Fedor Szmolov (Lokomotív Moszkva, 600 000)
Távozott: Claudio Beauvue (Deportivo La Coruna, i.), Stanislav Lobotka (Napoli, 20 000 000)
Kölcsönbe: David Costas (Almería)

EIBAR
Érkezett:
Kölcsönbe: Sebastián Cristóforo (Fiorentina), Rafa Soares (Vitória Guimaraes)
Kölcsönből vissza:
Roberto Olabe (Albacete)
Távozott:
Kölcsönbe: Roberto Olabe (Extremadura)

ESPANYOL
Érkezett: Raúl de Tomás (Benfica, 20 000 000 euró), Leandro Cabrera (Getafe, 9 000 000), Adrián Embarba (Espanyol, 10 000 000), Oier Olazábal (Levante, 1 500 000), Víctor Gómez (Espanyol B)
Távozott: Esteban Granero (Marbella, i.)
Kölcsönbe: Javi Puado (Real Zaragoza), Lluis López (Tenerife)

GETAFE
Érkezett: Chema (Nottingham Forest, 1 500 000), Erick Cabaco (Levante, 8 000 000)
Kölcsönbe:
Oghenekaro Etebo (Stoke City), Deyverson (Palmeiras)
Távozott: Markel Bergara (visszavonult), Leandro Cabrera (Espanyol, 9 000 000), Bruno González (Levante, i.)
Kölcsönbe:Raúl Garcia (Real Valladolid), Enric Gallego (Osasuna)

GRANADA
Érkezett:
Kölcsönbe: Dimitri Foulquier (Watford), Jesús Vallejo (Wolverhampton), Gil Dias (Monaco)
Kölcsönből vissza: Bernardo Cruz (Alcorcón)

Távozott: Adrián Ramos (CD América, ingyen)
Kölcsönbe:Bernardo Cruz (Numancia)

LEGANÉS
Érkezett:
Kölcsönbe: Miguel Ángel Guerrero (Olympiakosz), Bryan Gil (Sevilla), Ibrahim Amadou (Sevilla), Roger Assalé (Young Boys)
Kölcsönből vissza:
Owusu (Córdoba), Kleandro Lleshi (Fuenlabrada)
Távozott:
Sabin Merino (Deportivo La Coruna, i.), Jusszef en-Nesziri (Sevilla, 20 000 000), Owusu (Qarabag Agdam, 300 000)
Kölcsönbe: Fede Varela (Las Palmas), Vaszil Kravec (Lugo), Kleandro Lleshi (Huelva), José Manuel Arnáiz (Osasuna, 500 000)
Kölcsönből vissza: Christian Rivera (Las Palmas)

LEVANTE
Érkezett: Bruno González (Getafe, i.)
Kölcsönből vissza: Ivi López (Huesca), Koke Vegas (Deportivo La Coruna)
Távozott: Erick Cabaco (Getafe, 8 000 000), Oier Olazábal (Espanyol, 1 500 000)
Kölcsönbe: Ivi López (Ponferradina)

MALLORCA
Érkezett:
Kölcsönbe: Alejandro Pozo (Sevilla), Leonardo Kutrisz (Olympiakosz, 500 000)
Kölcsönből vissza: Bryan Reyna (Barakaldo), Sergio Buenacasa (Ponferradina), Pierre Cornud (Oviedo Vetusta)
Távozott:Ariday Cabrera (Las Palmas, ingyen)
Kölcsönbe: Bryan Reyna (Las Rozas),Sergio Buenacasa (Málaga), Alex Alegría (Extremadura)

OSASUNA
Érkezett:
Kölcsönbe: Toni Lato (Valencia), José Manuel Arnáiz (Leganés, 500 000), Enric Gallego (Getafe)
Távozott: Lillo Castellano (Maccabi Haifa, i.)
Kölcsönbe: Luis Perea (Alcorcón), Brandon (Girona)

REAL MADRID
Érkezett:
Reinier (Flamengo, 30 000 000)
Kölcsönből vissza:
Jorge de Frutos (Real Valladolid), Andrij Lunyin (Real Valladolid)
Távozott:
Kölcsönbe: Jorge de Frutos (Rayo Vallecano), Andrij Lunyin (Real Oviedo), Álvaro Odriozola (Bayern München)

REAL SOCIEDAD
Érkezett:
Távozott: Rubén Pardo (Bordeaux, i.)
Kölcsönbe: Modibo Sagnan (Mirandés)

REAL VALLADOLID
Érkezett: Hatem Ben Arfa (egyesület nélküli), Sekou Gassama (Almería, 400 000)
Kölcsönbe: Raúl Garcia (Getafe), Matheus Fernandes (Palmeiras)
Kölcsönből vissza:José Antonio Caro (Ponferradina)
Távozott:
Kölcsönbe:
Anuar (Panathinaikosz), Luismi (Real Oviedo), Álvaro Aguado (Numancia), Sekou Gassama (Fuenlabrada)
Kölcsönből vissza: Jorge de Frutos (Real Madrid), Andrij Lunyin (Real Madrid), Federico Barba (Chievo)

SEVILLA
Érkezett: Jusszef en-Nesziri (Leganés, 20 000 000)
Kölcsönbe: Suso (Milan)
Kölcsönből vissza:Simon Kjaer (Atalanta), Marc Gual (Girona), Guilherme Arana (Sevilla), Ibrahim Amadou (Norwich City)
Távozott: Munasz Dabbur (Hoffenheim, 12 000 000), Javier Hernández (Los Angeles Galaxy, 8 500 000)
Kölcsönbe:Simon Kjaer (Milan), Alejandro Pozo (Mallorca), Marc Gual (Real Madrid B), Guilherme Arana (Atlético Mineiro), Bryan Gil (Leganés), Ibrahim Amadou (Leganés)

VALENCIA
Érkezett:
Kölcsönbe: Alessandro Florenzi (Roma)
Kölcsönből vissza: Toni Lato (PSV)
Távozott: Jeison Murillo (Sampdoria, kölcsön után végleg, 12 000 000)
Kölcsönbe:Toni Lato (Osasuna)

VILLARREAL
Érkezett: Paco Alcácer (Borussia Dortmund, 23 000 000), Szofian Csakla (Villarreal B)
Távozott: Cristian Espinoza (San Jose Earthquakes, kölcsön után végleg, 2 300 000)
Kölcsönbe: Leo Suárez (CF América), Karl Toko Ekambi (Olympique Lyon, 4 000 000), , Santiago Cáseres (CF América)

Vastaggal az elmúlt hét eseményei.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik