Athletic Bilbao: kenyértörés után távozott Marcelo Bielsa

Vágólapra másolva!
2012.07.06. 23:03
Távozik a spanyol Athletic Bilbao labdarúgócsapatának argentin vezetőedzője, Marcelo Bielsa. Legesélyesebb utódjaként Ernesto Valverdét emlegetik.

Bielsa – akinek szerződése elméletben még egy évig érvényes volt – tegnap sajtótájékoztatón kritizálta a klub lassan készülő sportközpontját, amely miatt a felkészülésük nem optimális. Ma a tréner két órán keresztül tárgyalt a klubvezetőkkel, a megbeszélésből szakítás lett. A klub közleményt adott ki, amelyben alaptalannak nevezte a tréner vádjait, illetve bocsánatot kért attól a kritizált cégtől, amely a kivitelezést végzi.

Az argentin szakembert – aki a baszkokat az Európa-liga döntőjébe irányította – korábban esélyesnek tartották a Barcelona, a Chelsea és az Internazionale kispadjára is.

A görög Olympiakosztól hazatérő Valverde 1990–1996 között már volt a bilbaóiak játékosa, 2001-től pályaedzőként, 2002 és 2005 között pedig vezetőedzőként irányította az Athleticet, de dolgozott más spanyol kluboknál, így az Espanyolnál és a Villarrealnál is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik