Aranylabda: Neymar megsúgta, kire szavazott, CR is a listáján

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.12.16. 11:36
Neymar, az FC Barcelona labdarúgócsapatának brazil futballsztárja szerint csapattársát, Lionel Messit illeti meg a 2014 legjobb labdarúgójának járó Aranylabda.

A nyári hazai világbajnokságon negyedik helyen végzett brazil válogatott csapatkapitánya az egyik brazil tévétársaságnak adott interjúban fedte fel, hogy ő melyik három játékosra adta voksát.

Neymar a már négyszeres győztes Messi mögött a második helyre a Real Madridban futballozó, és az esztendő legjobbjának eddig kétszer megválasztott portugál Cristiano Ronaldót jelölte, míg a harmadik helyre a FIFA 23-as listájára még „felfért”, a szűkített – már csak három nevet tartalmazó – lajstromban viszont már nem szereplő Javier Mascheranót, az ugyancsak a Barcában játszó argentin védőt tette.

A FIFA december elsején nyilvánosságra hozott jelölttrióját Messi és Ronaldo mellett még a német Manuel Neuer, a Bayern München világbajnok kapusa alkotja.

Győztest a szövetségi kapitányok, a válogatottak csapatkapitányai, illetve újságírók szavazatai alapján a január 12-i FIFA-gálán hirdetnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik