„Ancelotti a spanyol király” - sajtóvisszhang

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.17. 13:00
null
Ancelottit éltették a játékosok a kupadöntő után (Fotó: Reuters)
A Real Madrid 2–1-es győzelmet aratott a Barcelona ellen a spanyol Király-kupa fináléjában. A nemzetközi sajtó többnyire a mindent eldöntő gólt szerző Gareth Bale-t méltatta, a walesi szélső tündökölt Cristiano Ronaldo távollétében. Nemzetközi sajtóvisszhang.

 

A katalán Sport napilap szerint egy korszak lezárult (utalva a Király-kupa 2013–2014-es kiírásának végére), és hamarosan új kezdődik. „A Barcelona most egy szomorú klub. A csapat álmodhatott egy pillanatra, de végül nem tudott győzni a Real Madrid ellen. Súlyos vereség a kupadöntőben” – írta beszámolójában a Sport.

„Keserű volt a kupadöntő. A Barcelona kikapott a kiváló Real Madridtól, amely megérdemelte a győzelmet” – írta az El Mundo Deportivo. A lap szerint Marc Bartra egyenlítő gólja illúziókhoz vezetett, Neymar pedig kihagyta a meccs ziccerét a hajrában.

Az El País a góljánál 58 métert sprintelő Gareth Bale-t a világcsúcstartó sprinterhez, Usain Bolthoz hasonlította. „A felforgatott összeállításban pályára lépő Barcelona nem tudott felnőni a Real Madridhoz.”

„Hercegből Király” – írja a marca.com tudósításában. „Az ilyen napokon elfelejti az ember, hogy mekkora összeget költött a Real Madrid Gareth Bale-re.” A portál szerint a mérkőzés nem volt túlzottan magas színvonalú, Neymar sokkolt mindenkit a kihagyott helyzetével, Iker Casillas már verve volt.

 

A La Gazzetta dello Sport „Ancelotti a spanyol király” címmel indítja beszámolóját, mely így folytatódik: a valenciai döntőben Bale mesterműve döntött, Di María góljára korábban még Bartra válaszolt, megvan Ancelotti első trófeája.

A dél-amerikai sajtó természetesen a dél-amerikaiak teljesítményével foglalkozott. Az Olé argentin lap megjegyzi, Gerardo Martino csapata nem játszott jól, Lionel Messinek és Javier Mascheranónak sem ment. A Globoesporte Bale éltetése mellett felhívta a figyelmet arra, hogy a szezon végén trófea nélkül maradhat a Barcelona – a katalánok a bajnoki címért még harcban állnak.

Az UOL brazil lap szerint Neymar és Messi is eltűnt a mérkőzésen, és kiderült: Martino vezetőedzőnek össze kell még hangolnia a két támadót. A Lance! brazil újság szerint Neymar lába megremegett a nagy ziccerben, Bale-é nem, így a Real Madridé lett a trófea, a Barcelona pedig egyre kilátástalanabb helyzetben van.

LABDARÚGÁS, KIRÁLY-KUPA – EMLÉKEZTETŐ
DÖNTŐ
BARCELONA–REAL MADRID1–2(0–1)
Valencia, Mestalla. V: Antonio Mateu Lahoz
BARCELONA: Pinto – Dani Alves, Bartra (Alexis Sánchez, 86.), Mascherano, Jordi Alba (Adriano, a szünetben) – Xavi, Busquets, Iniesta – Cesc Fabregas (Pedro, 60.), Messi, Neymar. Vezetőedző: Gerardo Martino
REAL MADRID: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao – Xabi Alonso, Isco (Casemiro, 88.), Modric – Bale, Benzema (Varane, 90.), Di María (Illarramendi, 86.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gsz.: Bartra (68.), ill. Di María (11.), Bale (85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik