Agüero menni akar, de az elnök nem engedi

Vágólapra másolva!
2011.05.24. 11:52
null
Agüero váltani akar, de nem biztos, hogy hagyják (Fotó: Action Images)
Sergio Agüero elmondta, a nyáron távozni akar a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Atlético Madridtól, de a klub elnöke nem vette jó néven az argentin támadó nyilatkozatát, és határozottan kijelentette, semmiképpen nem engedi el a játékost.

Sergio Agüero, a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Atlético Madrid támadója hosszas szabódás után hivatalos honlapján egyértelműen fogalmazott: szeretné elhagyni klubját.

„Nemrégiben beszéltem arról, hogy amikor úgy érzem, eljött a távozás ideje, nyilvánosságra is hozom ezt – fogalmazott Agüero, aki a bajnokság ideje alatt, még a közelmúltban sem akart ezzel a kérdéssel foglalkozni. – Nagyon nehéz megválni ettől a csapattól... Nehéz megmagyarázni az okokat is."

A 22 esztendős argentin válogatott támadó hangsúlyozta: „Nem pénzügyi jellegű a motivációm, kizárólag sportszakmai célok vezérelnek. S a döntésem jó ideje érlelődik már."

Enrique Cerezo, az Alético Madrid elnöke azonnal reagált Agüero nyilatkozatára: a vezető határozottan kijelentette, nem hajlandó elengedni a támadót.

„Nem változtatunk az álláspontunkon. Nem adjuk el, és nem tárgyalunk Agüeróról. Ha valaki meg akar tudni bármi újdonságot, akkor kérdezze őt. Nem is érdemes erről többet beszélni. Kunnak aláírt szerződése van. Úgy tűnik, távozni akar, de mi is ugyanazt mondjuk. Nem akarjuk eladni" – mondta Cerezo az Onda Cero rádió műsorában.

„Biztos megvannak az indokai. Tiszteletben tartjuk a döntését, de neki is tiszteletben kell tartania a miénket. Megállapodás köti hozzánk, és el sem tudom képzelni, hogy azt akarja, csökkentsük a kivásárlási árát. Nem tudjuk, hova akar menni, de hivatalos megkeresés egyetlen klubtól sem érkezett hozzánk. A legutóbbi nyilatkozatában azt mondta, nem tervezi, hogy távozik. Nem tudjuk még, hogyan kezeljük ezt az ügyet, de ez nem a világ vége. Kunt kellene megkérdezniük" – tette hozzá a klubelnök.

Az argentin csatár szerződésben foglalt kivásárlási ára 45 millió euró, az Atlético vezetői ennél alacsonyabb összegért nem engedik el a támadót.

Agüero 2006-ban igazolt az Atléticóba, amelyhez még három évig köti szerződés. Januárban a Real Madrid és a Chelsea is szívesen szerződtette volna, ám klubja akkor visszautasította az ajánlatokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik