A közgyűlés ovációval reagált Mourinho nevére

Vágólapra másolva!
2011.09.26. 10:58
null
Pérez a támogatásáról biztosította Mourinhót (Fotó: AS)
Töretlen a bizalom José Mourinho iránt. A Real Madrid tegnapi rendkívüli közgyűlésén az egyesületi tagok hatalmas ovációval és tapssal reagáltak, amikor Florentino Pérez Mourinho nevét említette. Az elnök úgy fogalmazott, a blancóké a világ legjobb edzője. A közgyűlés jóváhagyta a Santiago Bernabéu Stadion átépítésének tervét és a költségvetést.

Alapos átépítésen esik át a közeljövőben a Real Madrid labdarúgócsapatának otthonául szolgáló Santiago Bernabéu Stadion.

NINCS MIT TENNI A KOSARASOKKAL

A kosárlabda-szakosztállyal nem volt elégedett Florentino Pérez klubelnök. A vezető csalódottságának adott hangot, hogy a szurkolók nem mutattak túl nagy érdeklődést a kosarasok iránt.

 

„A kosárlabdáért nem tudok többet tenni. Ne kérjenek tőlem háromszázmillió eurós csarnokot, mivel a közgyűlés úgysem szavazná meg. Nagy csalódást okozott, amikor olyan hosszú idő után bejutottunk az Euroliga négyes döntőjébe, amelyet ráadásul Barcelonában rendeztek, de hiába kértem négy-ötezer belépőt a drukkereinknek, csak ezret sikerült eladni” – mondta Pérez.

A közgyűlés vasárnapi döntése értelmében a 80 ezer férőhelyes aréna valamennyi szektorát befedik, a főbejárat előtt pedig a mostani parkoló helyére egy bevásárlóközpont és zöldterület kerül.

„A stadionnak az avantgárd jelképévé kell válnia” – hangoztatta Florentino Pérez klubelnök.

Az egyesületi tagok egyben elfogadták az előző szezon költségvetését, amelynek értelmében a „királyi gárda” 480 millió eurós bevétellel zárt, amely 8.6 százalékkal több az előző idénynél. A nyereség – 33 százalékos javulással – 32 millió euróra rúgott, míg a tartozásokat 30 százalékkal, 170 millióra sikerült lefaragni. A jelenlegi évadban a klub 488 millió eurós büdzsével számol.

A klub első számú embere José Mourinhóról is beszélt, aki rengeteg kritikát kapott az utóbbi időben az eredmények és a Barcelonával vívott botrányos spanyol Szuperkupa-párharc miatt. A közgyűlésen azonban neve elhangzásakor 42 másodpercen keresztül tapsoltak és éljeneztek az egybegyűltek, és Pérez is teljes bizalmáról biztosította a szakembert.

„Mindig képes a kompromisszumra és az empátiára – fogalmazott Pérez. – Hiszek a csapatban, s nagyon bízunk benne, hogy sikerül megvalósítani a terveinket, mert a földkerekség legjobb trénere dolgozik a játékosokkal. José Mourinho az első perctől kezdve védi az érdekeinket, áhítja a sikereket, és hatalmas profizmus jellemzi. A csapat újra ott van a Bajnokok Ligája elitjében, de mi többre vágyunk: szeretnénk megszerezni a tizedik trófeát.”

A spanyol média az utóbbi napokban több alkalommal is bírálta a 48 esztendős szakembert a gyenge idénykezdés miatt. A madridiak azonban szombaton csattanós választ adtak: valóságos gólparádét rendeztek, és tíz emberrel is 6–2-re megverték a Rayo Vallecanót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik