A Barca 30 millióért erősítette kispadját, most bukott el mindent a Real?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2016.09.04. 10:46
Elillant a nyár, eliramodott a transzferélet... A nyaralást vagy az annak kinevezett tevékenységeket felváltja a szervezett oktatás és végtelenített munkavégzés, a fesztiválok hangulatát már csak a disznóvágásokon vagy a szüreten idézzük meg, a játékosvásárlások helyett beköszönt az átigazolási pletykák időszaka. Rendes nyári transzferológiai körsétánk zárásának második, utolsó részében a francia, a spanyol és az olasz élvonal bevásárlási hajrájával foglalkozunk.

A Ligue 1-ben nem is a veretes veterán, Alou Diarra hazatérése, nem is Andy Delort nyolcmilliós mexikói távozása, Szofian Bufal közel húszmilliós, Didier Ibrahim Ndong 16 milliós eladása, a Monaco kissé váratlan akciós kiárusítása, hanem a Nice attrakciója volt a nagy durranás.Nice attrakciója volt a nagy durranás.

Az ambiciózus kiscsapat kapta meg a topcsapatok levetett Mario Balotellijét, aki többek között a minap a Wolfsburgtól vásárolt Dante társaságában építgeti újjá egykori önmagát.

A Nice remekül gazdálkodott a Nampalys Mendyért bezsebelt 15 millió euróból (Hatem Ben Arfát ugyebár ingyen vitte el a PSG, Jérémy Piedet pedig a Southampton): jött kölcsönbe Kijevből a szintén egykori énjét keresgélő karmester, Junesz Belhanda, de brazil balbekk (Dalbert), francia jobbhátvéd (Arnaud Souquet), rutinos középső védő (Paul Baysse), juventusos kölcsöntehetség (Anasztasziosz Donisz), U19-es válogatott támadó (Arnaud Lusamba) és középső (Wylan Cyprien) középpályás, argentin U20-as válogatott kapus (Walter Benítez) is az érkezők közé tartozik.

Gazdálkodj, okosan.


A Barca nagyot húzott a hajrában Paco Alcácer megszerzésével (Fotó: fcbarcelona.cat)
A Barca nagyot húzott a hajrában Paco Alcácer megszerzésével (Fotó: fcbarcelona.cat)

A Primera Divisiónban a legnagyobb meglepetést az okozta, hogy a rá váró átigazolási eltiltás ellenére a Real Madrid megállt Álvaro Morata visszahozatalánál. Nagyot kockáztatott Zinédine Zidane és főnöksége ezzel a lépéssel, annyi jó hírrel azért szolgálhatunk a Real-híveknek, hogy James Rodríguez és Isco sem távozott, pedig sorban álltak értük a kérők, és bővíti a keretet a továbbiakban is Mateo Kovacic, Lucas Vázquez, Fábio Coentrao és Lucas Silva (akinek, reméljük, szívzűrjei hamarosan elmúlnak).

Egy nagyot még csapott a piacra a végén is a Barcelona, amely 30 millió euróért vett egy remek cserecsatárt Paco Alcácer személyében. A vételi ár kevesebb, mint a régi kivásárlási ár, az új kivásárlási ár kerek százmillió.

Sergi Samper (Granada), Douglas (Granada) és Munir El Haddadi (Valencia, 12 milliós opcióval) kölcsönbe került el egy évre, Rafinha beletörődött, hogy rá is hasonló sors vár, ellenben maradt a Manchester United, a Chelsea és a Juventus által is hívott Ivan Rakitic, Sergi Roberto pedig világgá kürtölte, hogy nagyon szeret jobbhátvédként játszani. Most már.

Ügyeskedett az Espanyol is, David López, Álvaro Vázquez, Diego López és Diego Reyes érkeztével sokat erősödött a klub, az Eibar mélyen a zsebébe nyúlt a középcsatár Nanóért, a Deportivo La Coruna a Stoke-tól pótolta az Arsenalnak eladott Lucas Pérezt, Joselu személyében, a Granada pedig szabad utat engedett az ilyenkor szokásos őrületének.

A Sevilla két jónak ígérkező kölcsönüzlettel jeleskedett, Salvatore Sirigu és Samir Nasri is többre hivatott a topcsapatok kispadjánál. Leépített pár fiatalt az Atlético Madrid, a Valencia pedig meghúzta a várható cseréket: távozott Lucas Orbán, Shkodran Mustafi és Paco Alcácer, jött a Zenittől húszmillióért Ezequiel Garay, vételi opcióval Munir El Haddadi és kölcsönbe a Manchester Citytől Eliaquim Mangala.

Egy még titokzatos nagyságú vételi lehetőséggel.

A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI ITT!
A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI ITT!


A SERIE A-BAN sem unatkoztak az utolsó napokban a klubok, az ügynökök és a játékosok, no és mindenek után mi, egyszerű szurkolók is jól szórakoztunk (kivéve azokat, akiknek táblázatba kellett illesztgetnie a töméntelen változást).

A Fiorentinának nem volt ideje elköltenie a Marcos Alonsóért a Chelsea-től kapott 23 millió eurót, akit a Penarol abszolúte ismeretlen 24 éves játékosával, Maximiliano Oliverával pótolt, és őt is csak kölcsönkérte a klub. Opciósan.

Most, hogy magunkhoz tértünk a döbbenettől, folytassuk azzal, hogy a firenzeiek lemaradtak végül Sztevan Joveticsről, mert számunkra is teljesen érthetetlen módon az Inter nem volt hajlandó kölcsönadni úgy a nála is csak kölcsönben (opciósan, na puff neki) dolgozó csatárt, hogy annak hétmilliós béréből még ötöt fizessen, a Fiorentina meg értelemszerűen csak kettőt álljon.

Kettőn áll a vásár! – tartja a mondás. Nos, ezen a kettőn éppen hogy nem állt a vásár.

Paolo Sousa Manolo Gabbiadinit és az ötmilliós kölcsönszerződéssel megkínált Pedro Obiangot sem tudta magához szólítani, majd a télen pótolhat.

Lassan Milan Badeljt is, aki a hírek szerint nagyon megharagudott klubjára, amiért az a Milan és a Tottenham bőkezű ajánlatát is visszautasította, pedig ott tovább fejlődhetett (és teljesen mellékesen kétszer annyit keresett) volna.

Költött, jó kedvvel, bőséggel az INTER, amely már a hét legelején múlt időben beszélt (véletlenül vagy szándékosan, nem tudni) Gabrielről, akiért a Santos 27.5 millió eurót kapott.

Volna, ha a brazil klub lett volna a játékjog teljes körű tulajdonosa.

Joveticset a Milan sem vitte el (a télen 17 millióért megveszi majd őt így az Inter, ha egyszer pályára lép a támadó ebben az idényben, ezért vannak vele szorult helyzetben Frank de Boerék), Marcelo Brozovicot sem adta el, és nem cserélte be Cesc Fabregasra – a horvát középpályás természetesen most már nagyon szereti az Intert, ahol mindörökké és tiszta szívből!

2021-ig hosszabbíthat, 50 millió eurós kivásárlási árral, évi 1.4 milliós fizetése pedig 2.5 millióra nő majd hűségéért cserébe.

Erick Thohir elnök szerint az Inter agresszíven viselkedett a nyári piacon, és kialakult a gárda gerince. Amelyből két csigolya, Joao Mario és Gabriel nem fér be az Európa-liga-keretbe a gazdasági Fair Play-előírások messzemenőleges és széles körű be nem tartása miatt, egyébként Jovetics is számkivetett, a még tavaly vett Geoffrey Kondogbia sem fért oda a sorozathoz, szintén pénzügyi törvényességi okok miatt.

Így jár, aki B-hitelből erősít...

Felmerült még Stephan Lichtsteiner megvétele, Maicon visszacsalogatása vagy a szintén klub nélküli Martín Cáceres leigazolása, de ezek nem realizálódtak, akár csak Domenico Criscito hazahozatala a Zenittől, és a Manchester United is hiába ajánlotta fel az Internek Matteo Darmiant.

Az AC MILAN még nem fürdőzött meg a kínai pénzekből, majd a télen lát hozzá az ázsiai küldemény elköltéséhez, most meg kellett elégednie azzal, hogy kölcsönkapta 800 ezer euróért a Fiorentinától a karmester Mati Fernándezt (ezzel örökre megsértve a chilei középpályással már megegyező Cagliarit), és lemondott egy idényre José Mauri, Diego López és Jherson Vergara szolgálatairól.

Az akkor már 31 éves Fernández jövőre egymillió euróért megvehető, és most ennyi idős a Genoa középpályása, Luca Rigoni, aki az utolsó órákban megérkezett Milánóba, hogy aláírjon a klubhoz (igen, vételi opciós kölcsönnel), de kútba esett a transzfer.

A JUVENTUS megkoronázta nyarát Juan Cuadradóval, akit csak elengedett végül a Chelsea és Antonio Conte (ötmillióba került mos a szélső, húszmillióért opciós, ehhez még négymilliós bónusz társulhat). Axel Witselről ellenben érdekes körülmények között lemaradtak a torinóiak – akik a télen ezért egy újabb hősi rohamot indítanak Blaise Matuidiért.

Witsel olasz lapok szerint egyébként közelebb állt a Nápolyhoz, mint a Juventushoz (a Zenit 18+3 millió euróért adta, és a benficás Andreasz Szamarisszal pótolta volna, ha tudja), a „menőkés” Stephan Lichtsteiner pedig jelzésértékű módon kimaradt a Bajnokok Ligájára nevezett keretből.

Kiderült utólag az is, hogy a Juve vitte volna Domenico Berardit a Sassuolótól, de a támadó a maradást választotta, míg Hernanes a Genoához került volna Witsel érkezte után. A belga vésztartalékja egyébként a torinói Juventus Daniele Baselli volt, állítólagos 24 millió euróért, de erre az üzletre végképp nem maradt idő.

Így is éppen elég erős a keret a nagy cél, a BL-siker eléréséhez, és ez most nem a mi véleményünk, hanem maga Sir Alex Ferguson mondá ezt a minap.

A NAPOLI a védelmét erősítgette last minute, a tízmillióba kerülő 26 éves olasz Lorenzo Tonellit a kispadra szorítja majd az Angliából több helyről is keresett szerb Nikola Makszimovics, akit lízingelnek a déliek, 5+25-ös felállásban.

Az idő előrehaladta miatt orvosi vizsgálatok nélkül csaptak egymás tenyerébe a felek, a frankfurti repülőtéren történt bombariadó miatt majdnem útba (...) esett a transzfer, de a gáláns vevő egy magángépet szalajtott a bekkért. Maradt még a szintén Angliából, a Chelsea által egy 50 milliós ajánlattal csábítgatott Kalidou Koulibaly is.

A Makszimovics jelentette kiadást Mirko Valdifiori eladásával csökkentette egy kicsit a déli gárda, amely Kalidou Koulibalyval 65 milliós eurós kivásárlási árral hosszabbít (a védő éves fizetése 800 ezer euróról 1.9 millióra nő), Elseid Hysajt az új kontraktus alapján csak 60 millióért vihetik – de csakis külföldről, nehogy eljárja vele is a Juventus a Gonzalo Higuaín-táncot.

Az egész nyáron menni akart Manolo Gabbiadini, aki végül olyannyira marad, hogy 2021-ig hosszabbítanak majd vele, Raúl Albiol pedig nem menekült el a Valenciához a nápolyi kispadról. Dobott volna egy nagyot a végére az AS ROMA is, de Jack Wilshere szerint sokkal nagyobb kihívás inkább a Bournemouthban futballozni…

A Lyon és Juan Iturbe már mindenben megegyezett egymással, de a franciák az utolsó pillanatban meggondolták magukat, így a fővárosiaknak nem volt tízmillió eurójuk a genovai Tomás Rincón leigazolására – aki azért távozott volna, hogy legyen helye a Juventustól érkező Hernanesnek.

A kör bezárult, minden más érdekes a nagy táblázatokban.

Köszönjük a figyelmüket, türelmüket, januárban, önökkel, ugyanitt!

A LA LIGA ÁTIGAZOLÁSAI 2016 NYARÁN
Vastaggal az utóbbi hét nap történései

DEPORTIVO ALAVÉS
Érkezett: Daniel Torres (Independiente Medellín, 3.180.000 euró), Edgar Méndez (Granada, ingyen), Christian Santos (Nijmegen, i.), Zuhair Feddal (Levante, i.), Alexis (Besiktas, 400.000), Nenad Krszticsics (Sampdoria, i.), Ibai Gómez (Bilbao, i.), Carlos Vigaray (Getafe), Alekszandar Katai (Crvena zvezda, 2.000.000)
Kölcsönbe: Deyverson (Levante, 400.000), Rubén Sobrino (Manchester City), Alekszandar Pantics (Villarreal), Theo Hernández (Atlético Madrid), Víctor Camarasa (Levante), Marcos Llorente (Real Madrid), Cristian Espinoza (Villarreal)
Távozott: Dani Abalo (szerződése lejárt), Hernán Bernardello (Montreal, i.), David Torres (Alcoyano, i.)
Kölcsönből vissza: Dani Pacheco (Betis)

ATHLETIC BILBAO
Érkezett: Óscar Gil (Bilbao B), Inigo Lekue (Bilbao B), Ager Aketxe (Bilbao B), Mikel Vesga (Bilbao B), Unai López (Bilbao B), Yeray Álvarez (Bilbao B)
Kölcsönből vissza: Erik Morán (Zaragoza), Jon Aurtenetxe (Tenerife), Kepa Arrizabalaga (Valladolid), Guillermo (Leganés), Kike Sola (Middlesbrough), Guillermo (Leganes), Inigo Ruiz de Galarreta (Leganes)
Távozott: Unai Bustinza (Leganés, i.), Erik Morán (Zaragoza, i.), Carlos Gurpegi (visszavonult), Ibai Gómez (Alavés, i.), Jon Aurtenetxe (Mirandés, i.), Guillermo (Elche, i.), Borja Viguera (Gijón, i.)
Kölcsönbe: Unai López (Leganés), Kike Sola (Getafe)

ATLÉTICO MADRID
Érkezett: Nico Gaitán (Benfica, 25.000.000), Sime Vrsaljko (Sassuolo, 16.000.000), Diogo Jota (Pacos Ferreira, 7.200.000), Fernando Torres (Milan, i.), Axel Werner (Rafaela, 800.000), Kévin Gameiro (Sevilla, 32.000.000)
Kölcsönből vissza: Miliano Velázquez (Getafe), André Moreira (Uniao Madeira), Borja Bastón (Eibar), Leo Baptistao (Villarreal), Javier Manquillo (Marseille), Alessio Cerci (Genoa), Sílvio (Benfica), Bono (Zaragoza), Bernard Mensah (Getafe), Santos Borré (Deportivo Cali), André Moreira (Belenenses)
Távozott: Leo Baptistao (Espanyol, 3.500.000), Josuha Guilavogui (Wolfsburg, 3.000.000), Jesús Gámez (Newcastle United), Bono (Girona), Sílvio (Wolverhampton, i.), Borja Bastón (Swansea, 18.000.000)
Kölcsönbe: Matías Kranevitter (Sevilla, 2.000.000), Luciano Vietto (Sevilla), Theo Hernández (Alavés), Santos Borré (Villarreal), Axel Werner (Boca Juniors), Emiliano Velázquez (Braga), Bernard Mensah (Guimaraes), Javier Manquillo (Sunderland), Óliver Torres (Porto), Diogo Jota (Porto), André Moreira (Belenenses)

FC BARCELONA
Érkezett: Samuel Umtiti (Lyon, 25.000.000), Lucas Digne (PSG, 16.500.000), Denis Suárez (Villarreal, 3.250.000), Sergi Samper (Barcelona B), André Gomes (Valencia, 35.000.000), Jasper Cillessen (Ajax Amsterdam, 13.000.000), Paco Alcácer (Valencia, 30.000.000)
Kölcsönből vissza: Alex Song (West Ham), Alen Halilovic (Gijón), Martín Montoya (Betis), Cristian Tello (Fiorentina)
Távozott: Marc Bartra (Borussia Dortmund, 8.000.000), Alen Halilovic (Hamburg, 5.000.000), Sandro Ramírez (Málaga, i.), Alex Song (Rubin Kazany, i.), Dani Alves (Juventus, i.), Adriano (Besiktas, 600.000), Martín Montoya (Valencia, i.), Claudio Bravo (Manchester City, 18.000.000)
Kölcsönbe: Thomas Vermaelen (AS Roma), Cristian Tello (Fiorentina, 500.000), Sergi Samper (Granada), Douglas (Granada), Munir El Haddadi (Valencia)

REAL BETIS SEVILLA
Érkezett: Antonio Sanabria (Roma, 7.500.000), Aissza Mandi (Reims, 4.000.000), Felipe Gutiérrez (Twente, 3.500.000), Jonas Martin (Montpellier, 3.000.000), Riza Durmisi (Bröndby, 2.000.000), Roman Zozulja (Dnipro, i.), Manu Herrera (Zaragoza, i.), Darko Brasanac (Partizan Beograd, 1.500.000)
Kölcsönbe: Matías Nahuel (Villarreal), Ryan Donk (Galatasaray)
Kölcsönből vissza: Álex Martínez (Elche), Dani Pacheco (Alavés), Lorenzo Reyes (Almería)
Távozott: Alfred N’Diaye (Villarreal, 8.000.000), Francisco Molinero (Getafe, i.), Lorenzo Reyes (Universidad de Chile, i.), Francisco Varela (Oviedo, i.), Vincenzo Rennella (Valladolid, i.), Braian Rodríguez (CD Everton, i.), Heiko Westermann (Ajax, i.), Jorge Molina (Getafe, i.), Rafael van der Vaart (Midtjylland), Álvaro Vadillo (Huesca), Xavi Torres (Gijón, i.), Fued Kadir (Getafe, i.), Juan Vargas (szerződését felbontották), José Antonio Caro (Córdoba, i.), Amro Tarek (Iszmaili, i.)
Kölcsönből vissza: Leandro Damiao (Santos), Martín Montoya (Barcelona), Ricky van Wolfswinkel (Norwich)
Kölcsönbe: Dani Pacheco (Getafe), Didier Digard (Osasuna), Francisco Portillo (Getafe)

CELTA VIGO
Érkezett: José Naranjo (Gimnastic Tarragona, 1.000.000), Facundo Roncaglia (Fiorentina, i.), Álvaro Lemos (Lugo), Pione Sisto (Midtjylland, 6.000.000)
Kölcsönből vissza: David Costas (Mallorca), Álex López (Sheffield Wednesday)
Kölcsönbe: Giuseppe Rossi (Fiorentina)
Távozott: Nolito (Manchester City, 18.000.000)
Kölcsönbe: Álex López (Valladolid), Dejan Drazics (Valladolid)

ESPANYOL BARCELONA
Érkezett: Leo Baptistao (Atlético Madrid, 3.500.000), Roberto (Olympiakosz, 3.000.000), José Manuel Jurado (Watford, 1.200.000), José Antonio Reyes (Sevilla, i.), Javi Fuego (Valencia, 1.000.000), Martín Demichelis (Manchester City, i.), David López (Napoli, 4.000.000), Marc Caballé (Cornella, i.), Álvaro Vázquez (Getafe, 2.000.000)
Kölcsönbe: Pablo Piatti (Valencia, 200.000), Diego López (Milan), Diego Reyes (Porto)
Kölcsönből vissza: Álex Fernández (Reading), Thievy Bifouma (Reims)
Távozott: José Alberto Canas (PAOK Szaloniki, i.), Abraham González (UNAM Pumas, i.), Thievy Bifouma (Bastia, i.), Juan Rafael Fuentes (Osasuna, i.), Germán Parreno (Elche, i.), Carlos Clerc (Osasuna, i.), Anaitz Arbilla (Eibar, 700.000), Mickael Ciani (szerződését felbontották), Álex Fernández (Elche, i.), Álvaro González (Villarreal, 4.000.000)
Kölcsönből vissza: Enzo Roco (O’Higgins), Burgui (Real Madrid), Giedrius Arlauskis (Watford), Marco Asensio (Real Madrid)
Kölcsönbe: Joan Jordan (Valladolid), Paco Montanés (Levante), Pau López (Tottenham), Mamadou Sylla (Eupen, 200.000), Jairo Morillas (Numancia), Roberto Correa (Elche)

SD EIBAR
Érkezett: Florian Lejeune (Manchester City, 1.500.000), Bebé (Benfica, 1.500.000), Rubén Pena (Leganés, i.), Pedro León (Getafe, i.), Alejandro Gálvez (Werder Bremen, 1.500.000), Nano (Tenerife, 3.200.000), Anaitz Arbilla (Espanyol, 700.000)
Kölcsönbe: Yoel Rodríguez (Valencia), Fran Rico (Granada)
Kölcsönből vissza: Mikel Arruabarrena (Huesca)
Távozott: Keko (Málaga, 5.000.000), Xabi Irureta (Zaragoza, i.), Saúl Berjón (UNAM Pumas, i.), Lillo Castellano (Gijón, i.), Borja Ekiza (szl.), Mikel Arruabarrena (AEL Limassol, i.), Jon Ansotegi (Mallorca, i.)
Kölcsönből vissza: Josip Radosevic (Napoli), Izet Hajrovic (Werder Bremen), Alekszandar Pantics (Villarreal), Borja Bastón (Atlético Madrid)
Kölcsönbe: Unai Elgezabal (Alcorcón)

SPORTING GIJÓN
Érkezett: Diego Mario (Levante, 200.000), Lillo Castellano (Eibar, i.), Víctor Rodríguez (Elche, i.), Moi Gómez (Villarreal, i.), Fernando Amorebieta (Fulham, 300.000), Jean-Sylvain Babin (Granada, i.), Xavi Torres (Betis, i.), Borja Viguera (Bilbao, i.)
Kölcsönbe: Burgui (Real Madrid), Duje Cop (Cagliari, 500.000), Akram Afif (Villarreal), Douglas (Barcelona)
Távozott: Luis Hernández (Leicester, i.), Miguel Ángel Guerrero (Leganés, i.), Jony (Málaga, i.), Bernardo Espinosa (Middlesbrough, i.), Álex Barrera (Zaragoza, i.), Álex Menéndez (Girona, i.), Álex Menéndez (Girona, i.), Ognjen Vranjes (Tom Tomszk, i.), Pablo Pérez (Alcorcón)
Kölcsönből vissza: Alen Halilovic (Barcelona), Antonio Sanabria (Roma), Omar Mascarell (Real Madrid), Igor Lichnovsky (Porto)

DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Przemyslaw Tyton (VfB Stuttgart, 500.000), Borja Valle (Real Oviedo, i.), Rubén (Levante, i.), Bruno Gama (Dnipro Dnipropetrovszk, i.), Emre Colak (Galatasaray, i.), Fajcal Fadzsr (Elche, i.), Raúl Albentosa (Derby County), Florin Andone (Córdoba, 4.000.000), Juanfran (Watford, i.)
Kölcsönbe: Guilherme (Udinese), Carles Gil (Aston Villa), Marlos Moreno (Manchester City), Joselu (Stoke City)
Kölcsönből vissza: Saúl García (Tenerife)
Távozott: Cani (Zaragoza, i.), Fabri (Besiktas, i.), Stipe Pletikosa (visszavonult), Luisinho (szl.), Jonás Gutiérrez (szl.), Manuel Pablo (visszavonult), Lucas Pérez (Arsenal, 20.000.000), Fabricio (Besiktas, i.), Lopo (Gimnastic Tarragona, i.)
Kölcsönbe: Juan Domínguez (Mallorca), Oriol Riera (Osasuna), Saúl García (Girona)
Kölcsönből vissza: Jonathan Rodríguez (Penarol), Federico Cartabia (Valencia), Luis Alberto (Liverpool)

FC GRANADA
Érkezett: Tito (Vallecano, i.), José Angulo (Independiente del Valle, 4.030.000), Matthieu Saunier (Troyes, i.), Omer Atzili (Beitar Jerusalem, 750.000), Mehdi Carcela-González (Benfica, 4.000.000)
Kölcsönbe: Gabriel Silva (Udinese), Jon Toral (Arsenal), Jeremie Boga (Chelsea), Guillermo Ochoa (Málaga), Victorien Angban (Chelsea), Ezequiel Ponce (Roma), Gastón Silva (Torino), Andreas Pereira (Manchester United), Sergi Samper (Barcelona), Douglas (Barcelona), Artyem Kravec (Dinamo Kijev), Alberto Bueno (Porto), Rúben Vezo (Valencia), Franck Tabanou (Swansea City)
Kölcsönből vissza: Yrondu Musavu-King (Lorient), Darwin Machís (Huesca), Jhon Córdoba (Mainz), Oier Olazábal (Real Sociedad)
Távozott: Isaac Success (Watford, 15.000.000), Rubén Rochina (Rubin Kazany, 10.000.000), Jhon Córdoba (Mainz, 6.500.000), Ricardo Costa (Luzern, i.), Jesús Fernández (Cádiz, i.), Yrondu Musavu-King (Udinese, i.), Edgar Méndez (Alavés, i.), Jusszef el-Arabi (Lehvija), Diego Maínz (szl.), Jean-Sylvain Babin (Gijón, i.), Mohammed Fatau (Gaziantepspor, i.), Juanpe (Girona, i.)
Kölcsönből vissza: Robert Ibánez (Valencia), Miguel Lopes (Sporting CP), Abdoulaye Doucouré (Watford), Andrés Fernández (Porto), Dória (Marseille), Cristiano Biraghi (Inter), Adalberto Penaranda (Watford)
Kölcsönbe: Rubén Pérez (Leganés), Darwin Machís (Leganés), Fran Rico (Eibar)

UD LAS PALMAS
Érkezett: Mauricio Lemos (Rubin Kazany, 2.000.000), Hélder Lopes (Pacos Ferreira, i.), Marko Livaja (Rubin Kazany, i.), Míchel (Almería, i.), Kevin-Prince Boateng (Milan, i.), Mateo García (Instituto Cordoba II, 400.000)
Kölcsönből vissza: Alfredo Ortuno (Mallorca)
Távozott: Ángel López (szl.), Javier Garrido (AEK Larnaka, i.), Juan Carlos Valerón (visszavonult), Nauzet Alemán (szl.)
Kölcsönbe: Alfredo Ortuno (Cádiz)
Kölcsönből vissza: Mubarak Wakaso (Rubin Kazany), Willian José (Deportivo Maldonado)

CD LEGANÉS
Érkezett: Gabriel (Juventus, 1.000.000), Miguel Ángel Guerrero (Gijón, i.), Karl Medzsani (Levante, i.), Diego Rico (Real Zaragoza, 1.000.000), Mamadou Koné (Racing Santander, 1.200.000)
Kölcsönbe: Adrián Marín (Villarreal), Alberto Brignoli (Juventus), Unai López (Bilbao), Darwin Machís (Granada), Luciano (Corinthians), Robert Ibánez (Valencia), Rubén Pérez (Granada)
Kölcsönből vissza: Toni Arranz (Majadahonda)
Távozott: Alain Eizmendi (Real Unión, i.), Rubén Pena (Eibar, i.)
Kölcsönből vissza: Guillermo (Bilbao)

MÁLAGA
Érkezett: Keko (Eibar, 5.000.000), Michael Santos (River Plate Montevideo, 4.000.000), Bakary Koné (Olympique Lyon, 800.000), Mikel Villanueva (Deportivo Lara, 300.000), Miguel Cifuentes (Elche, i.), Jony (Gijón, i.), Sandro Ramírez (Barcelona, i.)
Kölcsönbe: Diego Llorente (Real Madrid), Zdravko Kuzmanovics (Basel), Denys Boyko (Besiktas, 435.000)
Kölcsönből vissza: Fábio Espinho (Moreirense), Adnan Tighaduini (Kayserispor), Ezequiel Rescaldani (Quilmes)
Távozott: Fábio Espinho (Boavista, i.), Arthur Boka (Sion, i.), Jegor Filipenko (Maccabi Tel Aviv), Ezequiel Rescaldani (Atlético Nacional), Fernando Tissone (szl.)
Kölcsönbe: Ricardo Horta (Braga), Guillermo Ochoa (Granada), Adnan Tigaduini (Vitesse)
Kölcsönből vissza: Hasim Masztur (Milan), Ikechukwu Uche (Tigres), Raúl Albentosa (Derby County), Duje Cop (Cagliari), Christian Atsu (Chelsea), Roque Santa Cruz (Cruz Azul), Miguel Cifuentes (Girona)

OSASUNA
Érkezett: Fran Mérida (Huesca, 500.000), Jaime Romero (Udinese, i.), Goran Causic (Eskisehirspor, i.), Fausto (Alcorcón, i.), Juan Rafael Fuentes (Espanyol, i.), Carlos Clerc (Espanyol, i.), Sergio León (Elche, 1.700.000), Javi Álamo (Girona, i.)
Kölcsönből vissza: Álex Sánchez (Tudelano)
Kölcsönbe: Didier Digard (Betis), Emmanuel Riviere (Newcastle United), Oriol Riera (Deportivo)
Távozott: Mikel Merino (Borussia Dortmund, 3.750.000), Urko Vera (Huesca, i.), Nino (Elche, i.), Manuel Sánchez (Alcorcón, i.)
Kölcsönből vissza: Matej Pucko (Koper), Luís Martins (Granada)

REAL MADRID
Érkezett: Álvaro Morata (Juventus, 30.000.000)
Kölcsönből vissza: Jesús Vallejo (Zaragoza), Fábio Coentrao (Monaco), Diego Llorente (Vallecano), Marco Asensio (Espanyol), Gyenyisz Cserisev (Valencia), Burgui (Espanyol), Omar Mascarell (Gijón), Lucas Silva (Marseille), Álvaro Medrán (Getafe)
Távozott: Gyenyisz Cserisev (Villarreal, 7.000.000), Álvaro Medrán (Valencia, 1.500.000), Omar Mascarell (Eintracht Frankfurt, 1.000.000), Álvaro Arbeloa (West Ham, i.), Jesé (PSG, 25.000.000)
Kölcsönbe: Jesús Vallejo (Eintracht Frankfurt), Burgui (Gijón), Diego Llorente (Málaga), Borja Mayoral (Wolfsburg, 3.000.000), Marcos Llorente (Alavés), Diego Llorente (Málaga)

REAL SOCIEDAD
Érkezett: Juanmi (Southampton, 5.000.000), Tono (AEK Larnaka, i.), Willian José (Deportivo Maldonado, 6.000.000)
Kölcsönből vissza: David Concha (Numancia), Alfred Finnbogason (Augsburg), Jon Gaztanaga (Numancia)
Kölcsönbe: Gerónimo Rulli (Manchester City)
Távozott: Alfred Finnbogason (Augsburg, 4.000.000), Alberto de Bella (Olympiakosz), Jonathas (Rubin Kazany, 7.000.000)
Kölcsönből vissza: Oier Olazábal (Granada), Diego Reyes (Porto), Bruma (Galatasaray), Gerónimo Rulli (Deportivo Maldonado)

FC SEVILLA
Érkezett: Franco Vázquez (Palermo, 15.000.000), Joaquín Correa (Sampdoria, 13.000.000), Ganso (Sao Paulo, 9.500.000), Kijotake Hirosi (Hannover, 6.500.000), Pablo Sarabia (Getafe, 1.000.000), Gabriel Mercado (River Plate, 2.200.000), Wissam Ben Yedder (Toulouse, 9.000.000)
Kölcsönbe: Matías Kranevitter (Atlético Madrid, 2.000.000), Luciano Vietto (Atlético Madrid, 3.000.000), Salvatore Sirigu (PSG), Samir Nasri (Manchester City)
Kölcsönből vissza: Ciro Immobile (Torino)
Távozott: Grzegorz Krychowiak (PSG, 33.600.000), Diogo Figueiras (Olympiakosz, 1.500.000), Luismi (Real Valladolid, i.), Éver Banega (Inter, i.), José Antonio Reyes (Espanyol, i.), Beto (Sporting CP, i.), Ciro Immobile (Lazio, 8.500.000), Fernando Llorente (Swansea, 5.900.000), Coke (Schalke, 4.000.000), Kévin Gameiro (Atlético Madrid, 32.000.000)
Kölcsönbe: Sebastián Cristóforo (Fiorentina, 300.000), Jevhen Konopljanka (Schalke), Juan Munoz (Zaragoza)
Kölcsönből vissza: Federico Fazio (Tottenham), Marco Andreolli (Inter)

VALENCIA
Érkezett: Nani (Fenerbahce, 8.500.000), Álvaro Medrán (Real Madrid, 1.500.000), Martín Montoya (Barcelona, i.), Ezequiel Garay (Zenit, 20.000.000)
Kölcsönből vissza: Lucas Orbán (Levante), Yoel Rodríguez (Vallecano), Robert Ibánez (Granada), Federico Cartabia (Deportivo La Coruna), Rodrigo de Paul (Racing Club)
Kölcsönbe: Mario Suárez (Watford), Munir El Haddadi (Barcelona), Eliaquim Mangala (Manchester City)
Távozott: Rodrigo de Paul (Udinese, 3.000.000), Antonio Barragán (Middlesbrough, 2.700.000), André Gomes (Barcelona, 35.000.000), Szofian Féguli (West Ham, i.), Javi Fuego (Espanyol, 1.000.000), Shkodran Mustafi (Arsenal, 41.000.000), Paco Alcácer (Barcelona, 30.000.000), Lucas Orbán (Genoa)
Kölcsönbe: Pablo Piatti (Espanyol, 200.000), Yoel Rodríguez (Eibar), Álvaro Negredo (Middlesbrough), Robert Ibánez (Leganés), Rúben Vezo (Granada)
Kölcsönből vissza: Danilo Barbosa (Braga), Gyenyisz Cserisev (Real Madrid)

FC VILLARREAL
Érkezett: Alfred N’Diaye (Betis, 8.000.000), Gyenyisz Cserisev (Real Madrid, 7.000.000), Adrián Marín (Villarreal B), Alexandre Pato (Corinthians, 3.000.0000), Cristian Espinoza (Huracán, 7.200.000), Roberto Soriano (Sampdoria, 14.100.000), Akram Afif (al-Szadd), Nicola Sansone (Sassuolo, 13.000.000), Álvaro González (Espanyol, 4.000.000)
Kölcsönből vissza: Javier Espinosa (Elche), Alekszandar Pantics (Eibar), Moi Gómez (Getafe), Bojan Jokic (Nottingham Forest)
Kölcsönbe: Andrés Fernández (Porto), José Ángel (Porto), Santos Borré (Atlético Madrid)
Távozott: Eric Bailly (Manchester United, 38.000.000), Samu García (Rubin Kazany, 5.000.000), Denis Suárez (Barcelona, 3.250.000), Tomás Pina (FC Bruges, 3.000.000), Javier Espinosa (Levante, i.), Moi Gómez (Gijón, i.), Sergio Marcos (Valladolid, i.)
Kölcsönbe: Alfonso Pedraza (Lugo), Alekszandar Pantics (Alavés), Akram Afif (Gijón), Cristian Espinoza (Alavés), Adrián Marín (Leganés), Matías Nahuel (Betis)
Kölcsönből vissza: Adrián López (Porto), Leo Baptistao (Atlético Madrid), Alphonse Aréola (PSG)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

UD LEVANTE
Érkezett: Jefferson Lerma (Atlético Huila, 600.000), Sergio Postigo (Spezia, 200.000), Raúl Fernández (Mirandés), Natxo Insa (Alcorcón, i.), Javier Espinosa (Villarreal, i.), Chema (Alcorcón, 500.000), José Campana (Sampdoria), Esteban Saveljich (Racing Club, 750.000)
Kölcsönbe: Abraham Minero (Zaragoza), Alex Remiro (Bilbao B), Rafael Martins (Moreirense), Roger Martí (Real Valladolid), Paco Montanés (Espanyol)
Távozott: Mauricio Cuero (Santos Laguna, 2.720.000), Diego Marino (Gijón, 200.000), Zuhair Feddal (Alavés, i.), Rubén (Deportivo La Coruna, i.), Jordi Xumetra (Zaragoza, i.), José Mari (Cádiz, i.), David Navarro (Alcorcón, i.), Carl Medzsani (Leganés, i.), Juanfran (visszavonult), Joan Verdú (szl.), Ángel Trujillo (Almería, 500.000), Simao (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Deyverson (Alavés, 400.000), Víctor Camarasa (Alavés)
Kölcsönből vissza: Jefferson Lerma (Atlético Huila), Nabil Gilasz (Porto), Lucas Orbán (Valencia), Giuseppe Rossi (Fiorentina)

RAYO VALLECANO
Érkezett: Santi Comesana (Coruxo, i.), Ernesto Galán (Mirandés, i.)
Kölcsönbe: Paulo Gazzaniga (Southampton), Bruno Zuculini (Manchester City), Franco Cristaldo (Boca Juniors)
Kölcsönből vissza: Johan Mojica (Valladolid), Ousseynou Cissé (Waasland-Beveren)
Távozott: Tito (Granada, i.), Ousseynou Cissé (Tours), Antonio Amaya (szl.), Juan Carlos (Elche, i.), Jozabed Sánchez (Fulham, 4.000.000)
Kölcsönből vissza: Manuel Iturra (Udinese), Pablo Hernández (al-Arabi), Aras Özbiliz (Besiktas), Diego Llorente (Real Madrid), José Ángel Crespo (Aston Villa), Bebé (Benfica), Yoel Rodríguez (Valencia)

FC GETAFE
Érkezett: Stefan Scsepovics (Celtic, 1.200.000), Johannes van den Bergh (Hertha, i.), Jorge Molina (Betis, i.), David Fuster (Olympiakosz, i.), Francisco Molinero (Betis, i.), Rolf Feltscher (Duisburg, i.), Nicolás Gorosito (egyesület nélküli), Cata Díaz (Boca Juniors, i.), Alejandro Faurlín (Queens Park, i.), Fued Kadir (Betis, i.)
Kölcsönbe: Facundo Castillón (Racing), Paul Anton (Dinamo Bucuresti, 150.000), Dani Pacheco (Betis), Álvaro Jiménez (Real Madrid B), Francisco Portillo (Betis), Kike Sola (Bilbao)
Távozott: Pablo Sarabia (Sevilla, 1.000.000), Wanderson (RB Salzburg, i.), Pedro León (Eibar, i.), Juan Rodríguez (Mallorca, i.), Megyeri Balázs (Greuther Fürth, i.), Roberto Lago (APOEL Nikosia, i.), Henok Goitom (San José Earthquakes, i.), Carlos Vigaray (Alavés), Álvaro Vázquez (Espanyol, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Moi Gómez (Villarreal), Víctor Rodríguez (Elche), Álvaro Medrán (Real Madrid), Bernard Mensah (Atlético Madrid), Álvaro Pereira (Estudiantes), Emiliano Velázquez (Atlético Madrid), Santiago Vergini (Sunderland)
Kölcsönbe: Cala (Anzsi)

A PREMJER-LIGA FONTOSABB ÁTIGAZOLÁSAI

AMKAR PERM

Érkezett: Anton Sinder (Sahtar Doneck, ingyen), Alekszandar Miljkovics (RNK Split)
Távozott: Dmitri Belorukov (Dinamo Moszkva, i.), Alekszandr Prudnikov (Orenburg, i.), Bogdan Butko (Sahtar Doneck, kölcsönből vissza)

ANZSI MAHACSKALA
Érkezett: Xandao (Kuban Krasznodar, i.), David Jurcsenko (Ufa, i.), Rabiu Mohammed (Kuban, i.), Filip Budkivszkij (Sahtar Doneck, kölcsönbe), Cédric Yambéré (Bordeaux, k.), Alekszandr Belenov (Kuban Krasznodar), Szergej Parsivljuk (Szpartak Moszkva, i.), Pavel Jakovlev (Szpartak Moszkva, i.), Ivo Ilicevic (Hamburg, i.), Gabriel Obertan (egyesület nélküli)
Távozott: Andrej Jescsenko (Szpartak Moszkva, i.), Jevgenik Pomazan (Kuban, i.), Ilia Makszimov (szl.)

ARSZENAL TULA
Érkezett: Lukás Tesák (Almati, i.), Nikita Burmisztrov (Kuban Krasznodar, i.), Emmanuel Frimpong (egyesület nélküli), Jherson Vergara (Milan, k.)
Távozott: Goran Vujovics (Buducsnoszt Podgorica), Vitalij Fedotov (szl.)

CSZKA MOSZKVA
Érkezett:
Lacina Traoré (Monaco, k.), Alekszej Jonov (Dinamo Moszkva, k.), Vitinho (Internacional, kölcsönből vissza), Georgij Milanov (Grasshoppers)
Távozott: Ahmed Musa (Leicester, 19.500.000 euró), Szergej Tkacsev (Szamara), Kirill Pancsenko (Dinamo Moszkva), Roman Sirokov (visszavonult), Vjacseszlav Karavajev (Sparta Praha, 1.000.000)

FK KRASZNODAR
Érkezett: Sztaniszlav Kricjuk (Braga, 4.000.000), Charles Kaboré (Kuban Krasznodar), Marat Izmajlov (egyesület nélküli), Artur Jedrzejczyk (Legia Warszawa, kv.), Naldo (Sporting CP, 4.500.000)
Távozott: Nikita Burmisztrov (Arszenal Tula, i.), Andrij Dikan (visszavonult), Ragnar Sigurdsson (Fulham, 4.700.000), Stefan Strandberg (Hannover, k.)

KRILJA SZOVJETOV SZAMARA
Érkezett: Jevgenij Baskirov (Tom Tomszk, i.), Cristian Pasquato (Juventus, k.), Szergej Tkacsev (CSZKA Moszkva, i.), Jerry Mbakogu (Carpi, k.)
Távozott: Jeroen Simaeys (Leuven, i.), Alekszek Pomerko (Orenburg, i), Georgij Gabulov (szl.), Yohan Mollo (St.-Étienne, kv.)
LOKOMOTIV MOSZKVA
Érkezett:
Delvin N'Dinga (Monaco), Igor Gyenyiszov (Dinamo Moszkva, k.), Borisz Rotenberg (Dinamo Moszkva, i.), Igor Portnyagin (Rubin, 3.000.000)
Távozott: Mubarak Busszufa (al-Dzsazíra, i.), Jan Durica (Trabzonspor, i.), Makszim Grigorjev (Rosztov, i.

FK ORENBURG
Érkezett:
Alekszandr Gutor (Dinamo Minszk, i.), Alekszej Pomerko (Szamara, i.), Pavel Nehajcsik (Tom Tomszk, i.), Alekszandr Prudnikov (Amkar Perm, i.), Dmitrij Jefremov (CSZKA Moszkva, k.)
Távozott: Alekszej Druzin (Habarovszk, i.)

FK ROSZTOV
Érkezett:
Szardar Azmun (Rubin Kazany), Ivan Komisszarov (Olimpiec, i.), Vlagyimir Granat (Szpartak Moszkva, i.), Miha Mevlja (Dinamo Bucuresti, 700.000), Papa Gueye (Dnipro, i.), Makszim Grigorjev (Lokomotiv Moszkva, i.), Andrei Prepelita (Ludogorec, i.), Dmitrij Szkopincev (Liefering)
Távozott: Bastos (Lazio, 6.500.000), Guélor Kanga (Czvena zvezda, i.), Ju Bjung Szu (szl.), Timofej Margasov (Szamara), Ivan Novoszelcev (Zenit, 10.000.000)

RUBIN KAZANY
Érkezett:
Rubén Rochina (Granada, 10.000.000), Maxime Lestienne (al-Arabi, 10.000.000), Jonathas (Real Sociedad, 7.000.000), Samu García (Villarreal, 5.000.000), Moritz Bauer (Grasshoppers, 4.000.000), Carlos Zambrano (Eintracht Frankfurt, 3.500.000), Rifat Zsemaletgyinov (Lokomotiv Moszkva II, 150.000), Alex Song (Barcelona, i.), Sergio Sánchez (Panathinaikosz, i.), Chris Mavinga (Troyes, kv.), Tarasz Burlak (Szamara, kv.), Yann M'Vila (Sunderland, kv.), Vlagyiszlav Kulik (Kuban Krasznodar, kv.)
Távozott: Mauricio Lemos (Las Palmas, 2.000.000), Marko Livaja (Las Palmas, i.), Mubarak Wakaso (Panathinaikosz, i.), Szergej Kiszljak (Gaziantepspor, i.), Guillermo Cotugno (Talleres, k.), Andrij Piljavszkij, Vorszkla, k.), Szardar Azmun (Rosztov), Blagoj Georgijev (Orenburg, i.), gor Portnyagin (Lokomotiv Moszkva, 3.000.000), Vlagyimir Szobolev (Nyeftehimik, k.)

SZPARTAK MOSZKVA
Érkezett:
Fernando (Sampdoria, 12.500.000), Roman Zobnyin (Dinamo Moszkva, 3.000.000), Andrej Jescsenko (Anzsi, i.), Jura Movsziszkan (Salt Lake, kv.), Serdar Tasci (Bayern München, kv.), Pavel Jakovlev (Szamara, kv.), Maurício (Lazio, 500.000)
Távozott: Tino Costa (San Lorenzo, i.), Alekszandr Zotov (Dinamo Moszkva, i.), Kirill Kombarov (Tom Tomszk), Szergej Parsivljuk (Anzsi, i.), Pavel Jakovlev (Anzsi, i.), Vlagyimir Granat (Rosztov, i.)

TYEREK GROZNIJ
Érkezett:
Gabriel Torje (Udinese, 1.000.000), Wílker Ángel (Táchira, 500.000), Bekim Balaj (HNK Rijeka)
Távozott: Kanu (Buriram, i.), Iszmail Aisszati (Alanyaspor, o.), Maciej Rybus (Olympique Lyon, i.), Marcin Komorowski (szl.), Luke Wilkshire (Dinamo Moszkva, i.), Juhani Ojala (SJK, i.)

TOM TOMSZK
Érkezett:
Aszlan Dudiev (Mordovia, i.), Olekszandr Kaszjan (Fakel Voronyezs, i.), Makszim Tyiskin (Mordovia, i.), Eric Bicfalvi (Dinamo Bucuresti, i.), David Jablonsky (Teplice, i.), Lukas Droppa (Pandurii, i.), Sztaniszlav Manolev (Kuban Krasznodar, i.), Kirilo Kovalcsuk (Karsiyaka, i.), Vitalij Djakov (Dinamo Moszkva, k.), Kirill Kombarov (Szpartak Moszkva), Ante Puljic (Gent), Anton Kocsenkov (Lokomotiv Moszkva, k.), Ognjen Vranjes (Gijón, i.)
Távozott: Pavel Nehajcsik (Orenburg, i.), Jegvenyij Baskirov (Szamara, i.), Martin Jiranek (Pribram, i.)

FK UFA
Érkezett:
Kehinde Fatai (Sparta Praha, 1.300.000), Ondrej Vanek (Viktoria Pilsen)
Távozott: Olekszandr Zincsenko (Manchester City, 2.000.000), David Jurcsenko (Anzsi, i.), Ivan Paurevic (Huddersfield)

URAL JEKATYERINBURG
Érkezett:
Radovan Pankov (Vojvodina, 300.000), Giorgi Csanturia (Duisburg, i.), Roman Pavljucsenko (Kuban Krasznodar, i.), Georgij Zsukov (Standard Liege), Alekszandr Szapeta (Dinamo Moszkva, i.), Edgar Manucsarjan (szl.), Nikita Burmisztrov (FK Krasznodar, k.)

ZENIT
Érkezett: Giuliano (Gremio, 7.000.000), Róbert Mak (PAOK, 3.500.000), Pavel Mogilevec (Rosztov, kv.), Alekszandr Rjazancev (Ural, k.), Alekszandr Kerzsakov (Zürich, kv.), Luka Djordjevics (Ponferradina), Ivan Novoszelcev (Rosztov, 10.000.000)
Távozott: Hulk (Sanghaj SIPG, 55.800.000), Cristian Ansaldi (Genua, 4.000.000), Vjacseszlav Malafejev (visszavonult), Ezequiel Garay (Valencia)

 

A LIGUE ÁTIGAZOLÁSAI 2016 NYARÁN

SCO ANGERS
Érkezett: Famara Diédhiou (Clermont Foot, 1.600.000 euró), Karl Toko Ekambi (Sochaux, 1.000.000), Baptiste Santamaría (Tours, 500.000), Pablo Martinez (Chateauroux, ingyen), Flavien Tait (Chateauroux, i.), Mateo Pavlovic (Werder Bremen, i.), Dickson Nwakaeme (egyesület nélküli), Mathieu Michel (Nimes, 1.000.000), Dzsamel Szaihi (Montpellier, i.), Mehdi Jean Tahrat (Red Star 93)
Távozott: Arnold Bouka Moutou (Dijon, 400.000), Antar Jahia (Orléans, i.), Romain Saiss (Wolverhampton), Jean-Pierre Nsamé (Servette, i.)
Kölcsönből vissza: Goran Karanovic (Sochaux), Gael Angoula (Nimes, i.), Szaid Benrahma (Nice), Mohamed Yattara (Standard Liege)

SC BASTIA
Érkezett: Jerson Cabral (Twente, i.), Paul Charruau (Valenciennes, i.), Thievy Bifouma (Espanyol, i.), Farid Boulaya (Clermont, 250.000)
Kölcsönbe: Allan Saint-Maximin (Monaco), Lenny Nangis (Lille), Enzo Crivelli (Bordeaux), Abdelhamid el-Kautari (Palermo), Pierre Bengtsson (Mainz)
Távozott: Floyd Ayité (Fulham, 2.000.000), Jesper Hansen (Lyngby, i.), Christopher Maboulou (PASZ Jannina, i.), Julian Palmieri (Lille, i.), Francois Modesto (visszavonult), Brandao (szerződése lejárt), Famoussa Koné (Göztepe), Francois Kamano (Bordeaux, 2.500.000)
Kölcsönből vissza: Seko Fofana (Manchester City U21)

FC GIRONDINS BORDEAUX
Érkezett: Paul Bernardoni (Troyes, 2.500.000), Jérémy Toulalan (Monaco, i.), Jérémy Ménez (Milan, i.), Francois Kamano (Bordeaux, 2.500.000), Igor Lewczuk (Legia Warszawa, 1.000.000)
Kölcsönbe: Youssouf Sabaly (PSG)
Kölcsönből vissza: Gaetan Laborde (Clermont Foot), Junesz Kabuni (Red Star)
Távozott: Clément Chantome (Rennes, i.), Cheick Diabaté (Osmanlispor, i.), Jussie (szl.), Lamine Sané (Werder Bremen, i.), André Biyogo Poko (Karabükspor)
Kölcsönbe: Cédric Yambéré (Anzsi), Enzo Crivelli (Bastia)
Kölcsönből vissza: Mathieu Debuchy (Arsenal), Paul Bernardoni (Troyes)

SM CAEN
Érkezett: Ismael Diomandé (St.-Étienne, 750.000), Mouhamadou Dabo (Troyes, i.), Steed Malbranque (Lyon, i.), Romain Genevois (Nice), Ronny Rodelin (Lille, 1.000.000), Ivan Santini (Standard Liege, 2.500.000), Matthieu Dreyer (Troyes, i.)
Kölcsönből vissza: Pape Sané (Bourg-en-Bresse)
Távozott: Dennis Appiah (Anderlecht, 3.000.000), Saidi Ntibazonkiza (szl.), Andy Delort (Tigres, 8.000.000)
Kölcsönből vissza: Ronny Rodelin (Lille)
Kölcsönbe: Christian Kouakou (Nimes)

FCO DIJON
Érkezett: Arnold Bouka Moutou (Angers, 400.000), Florent Balmont (Lille, i.), Junisz Abdelhamid (Valenciennes, i.), Benjamin Leroy (Évian), Fuad Safik (Laval), Vincent Rüfli (egyesület nélküli), Mehdi Abeid (Panathinaikosz, 250.000), Bobby Allain (Red Star 93, i.)
Kölcsönbe: Marvin Martin (Lille)
Távozott: Abdoulaye Bamba (szl.)
Kölcsönből vissza: Wesley Said (Rennes), Granddi N’Goyi (Palermo), Christopher Jullien (Freiburg)

EA GUINGAMP
Érkezett: Alexandre Mendy (Nice, i.), Romain Salin (Marítimo, i.), Lucas Deaux (Gent), Karl-Johan Johnsson (Randers), Sloan Privat (Gent), Étienne Didot (Toulouse), Jordan Ikoko (PSG B)
Kölcsönből vissza: Ronnie Schwartz (Bröndby), Ronnie Schwartz (Esbjerg), Rasid Aliui (Laval)
Kölcsönbe: Marcal (Benfica)
Távozott: Jonas Lössl (Mainz, 2.500.000), Lionel Mathis (Auxerre, i.), Mamadou Samassa (Troyes, i.), Laurent Dos Santos (Strasbourg), Younousse Sankharé (Lille), Ronnie Schwartz (Waasland-Beveren, i.)
Kölcsönből vissza: Mevlüt Erdinc (Hannover), Sloan Privat (Gent)

LOSC LILLE
Érkezett: Éder (Swansea, 4.500.000), Julian Palmieri (Bastia, i.), Stoppila Sunzu (Sanghaj Senhua), Younousse Sankharé (Guingamp)
Kölcsönből vissza: Ronny Rodelin (Caen), Sehrou Guirassy (Auxerre), John Jairo Ruiz (Dnipropetrovszk), Ryan Mendes (Nottingham Forest), Michael Frey (Luzern), Julian Jeanvier (Red Star)
Kölcsönbe: Nicolas de Préville (Oostende), Naim Szliti (Red Star 93)
Távozott: Djibril Sidibé (Monaco, 15.000.000), Michael Frey (Young Boys, 500.000), John Jairo Ruiz (Czvena zvezda, i.), Julian Jeanvier (Reims, i.), Florent Balmont (Dijon, i.), Sehrou Guirassy (1.FC Köln, 3.800.000), Ronny Rodelin (Caen, 1.000.000), Benjamin Pavard (Stuttgart, 3.000.000), Szofian Bufal (Southampton, 18.700.000)
Kölcsönbe: Baptiste Guillaume (Strasbourg), Marvin Martin (Dijon), Lenny Nangis (Lille)

FC LORIENT
Érkezett: Cafú (Guimaraes, 2.000.000), Lindsay Rose (Lyon,1.500.000), Faiz Selemanie (Niort, 900.000), Paul Delecroix (Niort, i.), Sylvain Marveaux (egyesület nélküli), Steven Moreira (Rennes)
Kölcsönből vissza: Valentin Lavigne (Laval)
Távozott:
Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund, 12.000.000), Rémi Mulumba (GFC Ajaccio, i.), Yann Jouffre (Metz, i.), Florent Chaigneau (szl.), Rafidine Abdullah (Cádiz, i.), Alain Traoré (Kayserispor, i.), Didier Ibrahim Ndong (Sunderland, 16.000.000), Lamine Gassama (Alanyaspor, i.)
Kölcsönbe: Valentin Lavigne (Brest 29)
Kölcsönből vissza: Yrondu Musavu-King (Granada)

FC METZ
Érkezett: Franck Signorino (Reims, i.), Yann Jouffre (Lorient, i.), Opa Nguette (Valenciennes, i.), Florent Mollet (Créteil), Simon Falette (Brest), Renaud Cohade (St.-Étienne), Kavasima Eidzsi (egyesület nélküli), Benoit Assou-Ekotto (St.-Étienne, i.), Milan Bisevac (Lazio, i.)
Kölcsönbe: Mevlüt Erdinc (Hannover)
Kölcsönből vissza: Anthony Mfa Mezui (Seraing), Juan Falcón (al-Fateh)
Távozott: Ferjani Szasszi (Eszpéransz, 775.000), André Santos (Arouca, i.), Romain Métanire (Kortrijk, i.), José Luis Palomino (Ludogorec, i.), Nuno Reis (Panathinaikosz, i.), Szergej Krivec (Wisla Plock, i.), Juan Falcón (Independiente Santa Fé), Anthony Mfa Mezui (szl.), Yeni N'Gbakoto (Queens Park), Dieudonné Gbakle (Genclerbirligi, i.)
Kölcsönből vissza: Daniel Candeias (Benfica), Christian Bekamenga (Troyes), Tiago Gomes (Braga)
Kölcsönbe: Hamza Sahi (Epinal), Kwame Nsor (Uniao Madeira)

AC MONACO
Érkezett: Djibril Sidibé (Lille, 15.000.000), Benjamin Mendy (Marseille, 13.000.000), Kamil Glik (Torino, 11.000.000), Jusszef Ait Bennasszer (Nancy, 3.000.000), Morgan De Sanctis (Roma, i.)
Kölcsönből vissza: Allan Saint-Maximin (Hannover), Gabriel Boschilia (Standard Liege), Abdou Diallo (Waregem), Valere Germain (Nice), Marcel Tisserand (Toulouse), Falcao (Chelsea), Edgar Salli (St. Gallen), Jessy Pi (Troyes), Corentin Jean (Troyes), Jérémy Toulalan (Bordeaux, i.), Delvin N’Dinga (Lokomotiv Moszkva)
Távozott: Jessy Pi (Toulouse, 700.000), Edgar Salli (Nürnberg, i.), Ricardo Carvalho (szerződését felbontották), Ivan Cavaleiro (Wolverhampton, 8.000.000), Marcel Tisserand (Ingolstadt, 3.000.000), Vágner Love (Alanyaspor)
Kölcsönbe: Paul Nardi (Rennes), Lacina Traoré (CSZKA Moszva), Jusszef Ait Bennasszer (Nice), Allan Saint-Maximin (Bastia), Mohamed Ilyes Chaibi (GFC Ajaccio), Raphael Diarra (Cercle Bruges), Elderson (Standard Liege), Fares Bahlouli (Standard Liege), Jonathan Mexique (Red Star 93)
Kölcsönből vissza: Hélder Costa (Benfica), Mario Pasalic (Chelsea), Wallace (Braga), Fábio Coentrao (Real Madrid)

HSC MONTPELLIER
Érkezett:
Kölcsönbe: Anthony Vanden Borre (Anderlecht), Yacouba Sylla (Rennes)
Kölcsönből vissza: Steve Mounié (Nimes)
Távozott: Bryan Dabo (St.-Étienne, 4.000.000), Jonas Martin (Betis, 3.000.000), Dzsamel Szaihi (Angers, i.), Jean Deza (Levszki Szófia, i.), Sébastien Wüthrich (Aarau, i.), Djamel Bakar

A NÉGY LEGNAGYOBB PORTUGÁL CSAPAT LEGFONTOSABB IGAZOLÁSAI
BENFICA
Érkezett: Konsztantinosz Mitroglu (Fulham, 7.000.000), Franco Cervi (Rosario, 4.100.000), Óscar Benítez (Lanús, 3.300.000), Guillermo Celis (Atlético Junior, 2.200.000), André Horta (Setúbal, 400.000), Branimir Kalaica (Dinamo Zagreb, i.), André Carrillo (Sporting CP, i.), Andrija Zsivkovics (Partizan Beograd, i.), Danilo Barbosa (Braga, kölcsönbe), Daniel Candeias (Metz, kv.), Nélson Oliveira (Nottingham Forest, kv.), Luis Farina (Universidad Chile, kv.), Derley (Kayserispor, kv.), Pelé (Pacos Ferreira, kv.), Hany Mukhtar (Salzburg, kv.), Ola John (Reading, kv.), Hélder Costa (Monaco, kv.), Victor Andrade (Guimaraes, kv.), César Martins (Flamengo, kv.), Marcal (Gaziantepspor, kv.), Bryan Cristante (Palermo, kv.), Bebé (Vallecano, kv.), Filip Djuricsics (Anderlecht, kv.), Diego Lopes (Kayserispor), Rúben Amorim (al-Vakrah), Rafa Silva (Braga, 16.400.000)
Távozott: Renato Sanches (Bayern München, 35.000.000), Nico Gaitán (Atlético Madrid, 25.000.000), Talisca (Besiktas, k., 2.000.000), Bebé (Eibar, 1.500.000), Diego Lopes (América FC, k.), César Martins (Nacional, k.), Bruno Varela (Setúbal, i.), Victor Andrade (1860 München, k.), Daniel Candeias (Alanyaspor, k.), Ola John (Wolverhampton, k.), Filip Djuricsics (Sampdoria, k.), Luis Farina (Aszterasz Tripolisz, k.), Bryan Cristante (Pescara), Jorge Rojas (Cerro Porteno), Derley (Chiapas, k.), Hany Mukhtar (Bröndby, k.), Hélder Costa (Wolverhampton, k.), Marcal (Guingamp, k.), Sílvio (Atlético Madrid, kv.), Nélson Oliveira (Norwich City, 5.900.000), Mehdi Carcela-González (Granada, 4.000.000), Óscar Benítez (Braga, k.)
SPORTING CP
Érkezett: Alan Ruiz (Colón, 5.300.000), Bruno Paulista (Bahia, 3.500.000), Radoszav Petrovics (Dinamo Kijev, 2.000.000), Lukas Spalvis (Aalborg, 1.600.000), Marcelo Meli (Boca Juniors, k., 270.000), Beto (Sevilla, i.), Federico Ruiz (Colón, 18.000), Joel Campbell (Arsenal, k.), Ryan Gauld (Sporting CP B), Wallyson Mallmann (Nice, kv.), Miguel Lopes (Granada, kv.), Iuri Medeiros (Moreirense, kv.), Tanaka Junja (Kasiva, kv.), André Geraldes (Belenenses, kv.), Zakaria Labjad (Fulham, kv.), Szimeon Szlavcsev (Apollon Limassol, kv.), Oriol Rosell (Guimaraes, kv.), Luc Castaignos (Eintracht Frankfurt, 2.500.000), Bas Dost (Wolfsburg, 10.000.000), Joel Campbell (Arsenal, k.), Douglas (Trabzonspor, 1.000.000), Lazar Markovics (Liverpool, k.), Elias (Corinthians, 2.500.000)
Távozott: Teófilo Gutiérrez (Rosario, k., 1.200.000), Hernán Barcos (Vélez Sarsfield, k.), André Carrillo (Benfica, i.), André Martins (Olympiakosz, i.), Tobias Figueiredo (CD Nacional, k.), Ryan Gauld (Setúbal, k.), Szimeon Szlavcsev (Lechia Gdansk, k.), Oriol Rosell (Belenenses, k.), Joao Palhinha (Belenenses, k.), Miguel Lopes (Akhisarspor, k.), André Geraldes (Setúbal, k.), Carlos Mané (Stuttgart, k.), Daniel Podence (Moreirense, k.), Iuri Medeiros (Boavista, k.), Ewerton (Kaiserslautern, k.), Alberto Aquilani (Pescara, i.), Joao Mário (Inter, 40.000.000), Naldo (FK Krasznodar, 4.500.000), Joao Palhinha (Belenenses, k.), Zakaria Labyad (szerződését felbontották), Iszlam Szlimani (Leicester, 30.000.000), Wallyson Mallmann (Standard Liege, k.)
FC Porto
Érkezett: Alex Telles (Galatasaray, 6.500.000), Felipe (Corinthians, 6.200.000), Miguel Layún (Watford, 6.000.000), Zé Manuel (Boavista, i.), Joao Teixeira (Liverpool, i.), Laurent Depoitre (Gent), Bruno Pereira (Stade Nyonnais), José Sá (Porto B), André Silva (Porto B), Igor Lichnovsky (Gijón, kv.), Abdoulaye (Fenerbahce, kv.), Otávio (Guimaraes, kv.), Sinan Bolat (FC Bruges, kv.), Hernani (Olympiakosz, kv.), Diego Reyes (Real Sociedad, kv.), Sami (Akhisarspor, kv.), Adrián López (Villarreal, kv.), Josué (Braga, kv.), Nabil Gilasz (Levante, kv.), Andrés Fernández (Granada, kv.), Tiago Rodrigues (Marítimo, kv.), Óliver Torres (Atlético Madrid, k.), Diogo Jota (Atlético Madrid, k.), Walter (Atlético Paranaense, kv.), Willy Boly (Braga, 5.000.000)
Távozott: Maicon (Sao Paulo, 6.000.000), Szuk Hjun Dzsun (Trabzonspor, k., 750.000), Josué (Galatasaray, k.), Abdoulaye (Alanyaspor, k.), Sami (Akhisarspor, k.), Tiago Rodrigues (CD Nacional, i.), Andrés Fernández (Villarreal, k.), Igor Lichnovsky (Valladolid, k.), Moussa Marega (Guimaraes, k.), José Ángel (Villarreal, k.), Helton (szerződése lejárt), Bruno Martins Indi (Stoke City, k.), Licá (Nottingham Forest, i.), Alberto Bueno (Granada, k.), Sinan Bolat (CD Nacional, k.), Vincent Aboubakar (Besiktas, k., 2.500.000), Hernani (Guimaraes, k.), Josué (Galatasaray, k.), Walter (Goiás, k.), Nabil Gilasz (Gaziantepspor), Diego Reyes (Espanyol, k.)
SC BRAGA
Érkezett:
Marko Bakics (Fiorentina, 1.400.000), Tomás Martínez (River Plate, 1.000.000), Lazar Roszics (Vojvodina, 750.000), Luis Aguiar (Penarol, i.), Ricardo Horta (Málaga, k.), Emiliano Velázquez (Atlético Madrid, k.), Pedro Tiba (Valladolid, kv.), Vincent Sasso (Sheffield Wednesday, kv.), Danilo Barbosa (Valencia, kv.), Tiago Gomes (Metz, kv.), Rodrigo Battaglia (Rosario, kv.), Wallace (Monaco, kv.), Fábio Martins (Pacos Ferreira, kv.), Andrej Panjukov (Atlantas), Óscar Benítez (Benfica, k.), Douglas Coutinho (Atlético Paranaense), Rui Fonte (Benfica B)
Távozott: Wallace (Lazio, 8.00.000), Sztaniszlav Kricjuk (FK Krasznodar, 4.000.000), Felipe Pardo (Olympiakosz, 1.500.000), Joao Pedro (Apollon Limassol, i.), Vincent Sasso (Sheffield Wednesday, i.), Luíz Carlos (al-Ahli, i.),
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik