HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.11.13 16:37 Frissítve: 2011.04.13 00:01

A Barcelona szurkolói Jose Mourinhót szeretnék vezetőedzőnek?

Amennyiben Frank Rijkaardot menesztenék az FC Barcelona labdarúgócsapatának kispadjáról, akkor a szurkolók többsége – legalábbis a spanyol El Mundo Deportivo című napilap szerint – Jose Mourinhót szeretné vezetőedzőnek. Rijkaardnak 2009-ig szól a szerződése a katalán sztárgárdával.

Frank Rijkaard (balra) és a vele kezet fogó Jose Mourinho korábban csapataikkal kölcsönösen sok borsot törtek egymás orra alá. Mourinhónak biztosan nem kell ajánlólevél a Nou Campba, ha arra kerül a sor
Frank Rijkaard (balra) és a vele kezet fogó Jose Mourinho korábban csapataikkal kölcsönösen sok borsot törtek egymás orra alá. Mourinhónak biztosan nem kell ajánlólevél a Nou Campba, ha arra kerül a sor
A Barcelona gyenge idegenbeli teljesítménye után már megindultak a találgatások arról, hogy ki követheti Frank Rijkaard vezetőedzőt, ha a holland szakember nem találja meg a megoldást a jelenlegi gondokra, és az elnökség felbontja a szerződését.

A Barca a 2007–2008-as bajnokságban csak egy meccset tudott megnyerni vendégként, háromszor döntetlent játszott, kétszer pedig vereséget szenvedett. Legutóbb a hétvégén kapott ki a Getafe otthonában 2-0-ra a csapat.

Ugyanakkor hazai pályán, a Nou Campban félelmetes a 2005-ben bajnokságot nyerő, 2006-ban a ligában és a Bajnokok Ligájában is aranyérmes együttes: hatból hat összecsapást nyert meg, a gólkülönbsége 16-3.

Érdekes, hogy a Getafe elleni vereség után a Barcelonában szerkesztett – tehát elvileg a katalán főváros közhangulatát a leginkább tükröző és alakító, tartalma nagy részét a Barca szereplésének szentelő – El Mundo Deportivo című sportnapilap máris felvette az edzőváltás lehetőségét, és egy szavazást indított.

A szavazás a következő kérdést teszi fel az olvasóknak: „Ha Frank Rijkaardot elküldik, ki lenne az az edző, aki jól tudná őt pótolni?”

A játékban e sorok megjelenéséig 16438-an voksoltak, és 44 százalékuk szerint Jose Mourinhót, a Chelsea volt trénerét kellene kinevezni a holland szakember helyére.

A második helyen Arsene Wenger, az Arsenal menedszere áll 30 százalékkal, vele szemben azonban Mourinhónak a tekintetben is kedvezőbb a helyzete, hogy ő pillanatnyilag „munkanélküli”.

A „töredékszavazatok” további hat szakember között oszlanak meg: Ernesto Valverde (Espanyol) és Fabio Capello (munk nélkül) 6-6, Marco van Basten (holland szövetségi kapitány) 4, Marcello Lippi (munka nélkül) és Ronald Koeman (Valencia) 3-3 százalékon állt, 3 százaléknak szerint pedig a fentiek közül egy edző sem tetszett.

A legolvasottabb hispániai sportújság, a Marca szerint Rijkaardnak egy hónapja van arra, hogy rendbe tegye a dolgokat a Nou Campban (pontosabban azon kívül), és ezzel megmentse az állását, máskülönben Jose Mourinhót valóban megkeresi Joan Laporta klubelnök.
2018.12.21 00:14:04

Spanyol labdarúgás FARKAS MÁTÉ

Instagram Stories, Fb-watch, Oculus VR, chatbotok és az indiai LaLiga-közvetítések.

2018.12.09 10:31:49

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Gareth Bale gólja döntött a Real javára a sereghajtó ellen, no és az, hogy ziccerek sorát puskázta el a Huesca...

2018.12.08 20:31:26

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A látványosan játszó gránátvörös-kékeknél Lionel Messi személyes rekordot állított fel.

2018.12.06 01:06:37

Spanyol labdarúgás BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. És ha Iniesta kiállása akár csak egy „sorstársának” erőt ad ahhoz, hogy a felismert, de az ilyen-olyan okokból a szőnyeg alá söpört problémáival – nem, nem a nyilvánossághoz – szakemberhez fordul, már megérte szokatlanul őszintének lennie.

2018.12.01 11:02:50

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A La Liga három élcsapatánál különleges reklámtechnológiát alkalmaznak, erről kérdeztük a liga magyarországi képviselőjét.