HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.08.01 16:35 Frissítve: 2011.10.27 02:47

Pepe kétmillió euróért nem kellett, harmincat már fizettek érte

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid idén nyáron eddig egyetlen jelentősebb összeget megmozgató igazolást hajtott végre, harminc millió euróért megszerezték a brazil Képler Laveran Lima Ferreirát, ismertebb „futballnevén” Pepét a portugál FC Porto csapatától. A légiós neve azonban már négy éve is felmerült a lehetséges kiszemeltek között, ám akkor kétmillió(!) euróért még nem volt rá szükség a királyiaknál.

Carlos Queiroz már négy éve meglátta Pepében a talntumot, a Real-vezetők csak idén nyáron. Ez a késlekedés 28 millió eurójukba került, igaz közben a védő is rutinosabb játékossá vált
Reuters
Carlos Queiroz már négy éve meglátta Pepében a talntumot, a Real-vezetők csak idén nyáron. Ez a késlekedés 28 millió eurójukba került, igaz közben a védő is rutinosabb játékossá vált
Erről a portugál Carlos Queiroz nyilatkozott a „A Bola” című portugál napilapban, aki annak idején a Real Madrid szakmai munkájának elsőszámú vezetőjének számított.

„A Real Madridnál nem akartak kétmillió eurót fizetni Pepéért - mondta a jelenleg Sir Alex Ferguson mellett a Manchester Unitednél edzőként tevékenykedő szakember -, most pedig kifizettek érte harmincat. Három évvel ezelőtt a Porto tudtommal kétmillió eurót fizetett a védőért a Marítimónak. Azt hiszem, elég jó üzletet csináltak vele.”

Pepe amellett, hogy pusztán üzleti befektetésnek sem volt utolsó, szakmailag sem hagyott kívánnivalót maga után: alapembernek számított a portugál gárdában, három szezon alatt 84 bajnokin kapott lehetőséget, ezeken a találkozókon tíz gólt szerzett.

Más források szerint azonban a Porto igazából még ennek az összegnek is csak a felét fizette ki az akkor 20 éves védőért, hiszen egymillió euró mellett három játékosukat - Tonel, Evaldo, Antonielton Ferreira - adták át a náluknál kevésbé ismert és népszerűbb portugál egyletnek.

„Mondtam Jorge Valdanónak, a Real Madrid akkori sportigazgatójának és Florentino Péreznek, akkori klubelnöknek – folytatta Queiroz -, hogy ebből a játékosból igazi klasszis lehet, de a Real Madridnál nem akartak rá pénz áldozni, nem akarták alkalmazni, mert abban az időszakban védőket nem nagyon igazoltak.”

Pérez elnök támadáshoz, gólszerzéshez értő „galaktikusaiba” vetett bizalma az elején még eredménnyel párosult, de a 2003-as bajnoki címszerzést követően három éves szünet következett.

Mindez a sportvezető pozíciójába került, azóta némiképpen a csapásirány is megváltozott a királyiak átigazolási politikájában.

A Real Madrid az elmúlt években klasszisok sorát szerződtette védelmének megerősítésére. Két éve a szinte ismeretlen sevillai Sergio Ramos 27 millió euróért igazolt a fővárosba és futott be páratlan karriert.

Tavaly a világbajnok olasz védő, Fabio Cannavaro került horogra. Idén Pepe mellett a német válogatott Christoph Metzeldert is szerződtették.

De nyugodtan említhetnék csak az elmúlt hónapokból Cicinho, Emerson, Gago vagy éppen Diarra nevét, akikkel kifejezetten azt a csapatrészt, a védelmet próbálták meg stabilizálni, ami miatt a hullámvölgyes időszakban annyi kritika érte őket.
2019.02.17 09:24:01

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Jó ebédhez szólt a La Liga, a kis katalán csapat elhúzta a királyi klub nótáját, Ramost kiállították a végén.

2019.02.16 11:56:15

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Sorozatban három döntetlen után visszatalált a győzelem útjára a katalán csapat.

2019.02.10 20:11:23

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Hiába kezdett az argentin ász Bilbaóban, a hazaiaknak több ziccerük volt, ám a német kapussal nem bírtak.

2019.02.08 12:27:16

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Gareth Bale csereként állt be, és ő tette fel az i-re a pontot a mérkőzés utolsó góljával.

2019.02.06 18:33:23

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A madridiak 1–1-et játszottak a Király-kupa elődöntőjének első felvonásán; Messi csereként szállt be.