HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.01.10 14:17 Frissítve: 2010.12.31 00:01

Most Ronaldót vinné az Al-Ittihad

Még el sem csitultak a hullámok a portugál Luis Figo Szaúd-Arábia történő átigazolása körül, máris itt az újabb: ezúttal a brazilok aranylabdását, Ronaldót hozták hírbe az Al-Ittihaddal. A hírnek az ad némi alapot, hogy Ronaldo ismét a távozás gondolatával foglalkozik – igaz, ez esetében nem újkeletű, hasonlók foglalkoztatják őt visszatérően majd’ egy éve -, kérői persze lennének szép számmal, elsősorban Olaszországból, ahol a Milan és az Inter érdeklődését keltette fel.

Ronaldo és Figo Barcelonában és a Real Madridban már játszott együtt. Az Al-Ittihad lesz a következő állomás?
Ronaldo és Figo Barcelonában és a Real Madridban már játszott együtt. Az Al-Ittihad lesz a következő állomás?

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A kék-feketéknél korábban volt terítéken és Adrianóra cserélték volna korábbi kedvencüket – plusz némi kézpénzre -, míg a Milan – Sevcsenkót pótlandó - múlt nyáron tett le 15 millió euróról szóló ajánlatot egy madridi asztalra.

Figo ügyében a legutolsó információ az, hogy az Internazionale szélsője szerződésének lejártával, csak a nyáron csatlakozik a szaúdi klubhoz. Legalábbis így nyilatkozott a klub sportigazgatója, Mansour Al-Blouwi.

Igaz, a 2006-os év végén még ugyanő nyilatkozott arról is, hogy egy-két nap múlva sor kerül Figo szerződésének írásban történő szentesítésére – miután szóban már megegyeztek a felek – és januárban a portugál már csatlakozik is a szaúdi gárda keretéhez.

Ronaldo-ügyben most ismét Mansour Al-Blouwi jelentkezett egy nyilatkozattal, ezúttal azt mondta: megtették ajánlatukat a Madrid csatárának, aki nem érzi jól magát a királyiaknál. Capello nem bízik a brazilban, helyette inkább Van Nistelrooyt favorizálja, a holland a csapat elsőszámú centere.

Diarrát sokra, 22 millió euróra értékelik Milánóban
Diarrát sokra, 22 millió euróra értékelik Milánóban

A Figo, Ronaldo páros az 1996-97-es szezonban már Barcelonában játszott együtt egy idényt, akkor Spanyol Kupát, KEK-t és európai Szuperkupát nyertek. Azt követően Madridban találkozott egymással a két klasszis csapattársként, ahol bajnoki címmel, Interkontinentális Kupával és spanyol Szuperkupával gazdagodtak.

A sikeres közös munkát Ázsiában folytathatják, amely kontinensen az Al-Ittahad meghatározó szerepet tölt be: 2004-ben és 2005-ben ázsiai Bajnokok Ligáját nyertek, tavaly pedig a negyeddöntőig jutottak.

Olaszországi sajtóinformációk szerint megunt, illetve létszámfölöttinek ítélt klasszisait az olasz piacon értékesítené a Real. Ebben könnyen szerepet játszhat a madridi vezetőedző, Fabio Capello Olaszországban menedzserként dolgozó fia, Filippo.

Ezek szerint a bajnoki listavezető, címvédő Intert a Diarra, Beckham, Cassano trió megszerzése érdekli elsősorban, amelyből különösen a mali légióst értékelik sokra. Érte 22 millió eurót is áldoznának a kék-feketék, az angol szerződése a szezon végén lejár és még nem hosszabbított Madridban. De a hármas transzferben átigazolási ellentételként ismét találkozhatunk az újfent feledhető félévet produkáló Adriano nevével is.

Eközben a másodosztályba visszasorolt, de természetesen az élvonalba tartó Juventus nagy terveket szövöget, ebben a szövésben lehetne az első komoly csomó a brazil Robinho, akiért 30 millió eurót sem sajnálna a torinói klubvezetés.
2019.01.18 15:33:48

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A forduló előtt az andalúziaiak álltak a blancók előtt, ám a megérdemelt sikerrel már a Real dobogós.

2019.01.17 00:14:45

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. Veteránok, kettesével? Luis Suárez magára maradt, bővelkedik meglepetésekben a jelöltlista.

2018.12.21 00:14:04

Spanyol labdarúgás FARKAS MÁTÉ

Instagram Stories, Fb-watch, Oculus VR, chatbotok és az indiai LaLiga-közvetítések.

2018.12.09 10:31:49

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Gareth Bale gólja döntött a Real javára a sereghajtó ellen, no és az, hogy ziccerek sorát puskázta el a Huesca...

2018.12.08 20:31:26

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A látványosan játszó gránátvörös-kékeknél Lionel Messi személyes rekordot állított fel.