Benkő Gábor, Kemény Kristófnyomtatott 2007.01.10 02:55 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Fabio Capellónak már elege van Ronaldóból

Bár a Real Madrid hivatalos közleményt nem adott ki a hétfő reggeli, rendkívüli vezetőségi értekezleten elhangzottakról, a spanyol sajtó tudni véli, hogy az össztűz alá vett Fabio Capello határozott lépéseket helyezett kilátásba.

Az egész csapatot azért nem küldheti el Fabio Capello (jobbra), de Ronaldónak (középen) talán már azt mutatja, merre van a Santiago Bernabéu Stadion kijárata...
Az egész csapatot azért nem küldheti el Fabio Capello (jobbra), de Ronaldónak (középen) talán már azt mutatja, merre van a Santiago Bernabéu Stadion kijárata...
Lapinformációk szerint az olasz vezetőedző, orvosolandó a válságosra fordult helyzetet, több játékostól is megvonja a bizalmat, akik hosszabb ideje nem futballoznak a Real Madridnál elvárt színvonalon. Ez azt jelentheti, hogy már ebben a hónapban klasszis labdarúgók távozhatnak a klubtól. Az első számú kegyvesztett nem más, mint Ronaldo, aki állítólag már maga is elismerte a vezetőknek, hogy jelenleg nem képes többre. A pillanatnyi formája alapján méltatlanul Fenoménnek becézett brazil támadó edzésen mutatott munkájával, mentalitásával egyáltalán nem elégedett Fabio Capello, aki szerint Ronaldo rossz hatással van a fiatal labdarúgókra. Meg nem erősített hírek szerint Ronaldo már nem lép pályára a fehér mezeseknél, a soron következő, Betis elleni kupameccsre aligha nevezi őt Fabio Capello. A gólok helyett renitens viselkedésével kitűnő Antonio Cassano eladásán már régóta gondolkodnak a spanyol klubnál, és most már David Beckham távozását is egyre többen emlegetik. A Pelé-utódnak kikiáltott Robinhóval, a tavalyi világbajnok Fabio Cannavaróval, az enervált Gutival sem elégedett az olasz szakvezető, de a mali Mahamadou Diarra sem azt nyújtotta az utóbbi időben, amire valójában képes. Igaz, ez gyakorlatilag az összes Real-játékosról elmondható, ami jelzi: már az esztendő elején súlyos problémákkal kénytelen szembesülni a klub.

Raúl is kritizál

A Deportivo elleni blama után (a Madrid 2–0-s vereséget szenvedett) Raúl is kritizálta Fabio Capellót. A támadó kiemelte a labdarúgók felelősségét, de odaszúrt egyet a vezetőedzőnek is. „Fabio Capello kapkod – mondta a csapatkapitány. – Nem értem, miért erőltette Fernando Gago és Marcelo szerepeltetését, ők éppen a Deportivo otthonában debütáltak. Több mint tíz éve nem győztünk a Riazorban. Vereséggel kezdeni az új csapatnál – megnehezítheti a beépülést. A mester rossz döntést hozott.”
Fabio Capellónak ráadásul úgy kell kezelnie a válságos helyzetet, hogy közben megromlott a kapcsolata a spanyol sajtóval (a szakember hétfőtől kitiltotta az újságírókat csapata edzéseiről), mindennek tetejébe a napokban az a híresztelés is napvilágot látott, hogy a nyártól José Mourinho, a Chelsea portugál mestere válthatja Fabio Capellót a madridi kispadon.

Mivel Roman Abramovics, a Chelsea-t tulajdonló orosz multimilliárdos állítólag elveszítette bizalmát José Mourinho iránt, még realizálódhat is ez a feltételezés, bár a józan ész azt sugallja: ez a forgatókönyv e pillanatban a legkevésbé valószínű.

Ramón Calderón, a Real Madrid elnöke a brit Mirror és a Daily Express által felvetett témára úgy reagált, hogy az arrogáns ember hírében álló portugál Madridban kevésbé kapna szabad kezet, mint Londonban. A hírben megbúvó ellentmondást támasztja alá ugyanakkor az is, hogy Predrag Mijatovics, a Real sportigazgatója úgy fogalmazott a hétfői értekezlet után, hogy bíznak Fabio Capellóban. A szerb vezető szerint inkább a játékosokban keresendő a hiba.

A Chelsea-vel egyébként más ügyben is összeérnek a szálak. Mint fentebb jeleztük, Madridban veszni látszik a Ronaldóba vetett bizalom, csakúgy, mint Londonban az Andrij Sevcsenko iránti. Az ugyancsak aranylabdás támadóhoz állítólag már nem annyira ragaszkodnak Angliában, s egyesek szerint ez éppen kapóra jönne a Realnak, amely felajánlhatja Ronaldót az ukránért cserébe.

Egy biztos: zűrös időket él át a Real Madrid.
2020.06.30 21:13:39

Spanyol labdarúgás T. D.

Három gól is tizenegyesből született, Saúl Níguez duplázott, Messi panenkázott, Diego Costa öngólt vétett.

2020.06.28 16:55:46

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Kihasználta a Barca botlását a madridi csapat, Benzema fantasztikus gólpasszt adott az Espanyol otthonában.

2020.06.24 13:11:45

Spanyol labdarúgás T. D.

A Mallorca mindvégig próbálkozott, de ez is kevés volt a bajnoki címre törő fővárosiak ellen.

2020.06.23 10:18:16

Spanyol labdarúgás T. D.

A Barca több mint két év után ismét legyőzte a baszkokat • A Real meccséig biztosan pontelőnyben a katalánok.

2020.06.21 18:58:13

Spanyol labdarúgás B. L.

Pocsék első félidő után csak összejött megint a három találat – sőt még egy lesgól is akadt.