Nemzetisport.hu nyomtatott 2005.10.07 02:16 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Spanyolország: Sacchi szerint a Real még alakulóban van

Arrigo Sacchi, a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid sportigazgója szerint csapatának még sokat kell fejlődnie, amíg újra Európa egyik legjobb klubcsapatává növi ki magát.
"Jelenleg a Chelsea és a Juventus a két legjobb, akár tetszik egyeseknek a játékstílusuk, akár nem. Mindenesetre határozott elképzeléssel rendelkeznek a futballjukról" - mondta el az olasz szakember a spanyol Marca sportlapnak.

"Mi a Reallal kritikus időszakban vagyunk. Még nem alakult ki a csapat, és a keretben bekövetkezett változásokhoz sem sikerült még alkalmazkodnunk" - mutatott rá csapata gyengéire a korábban az AC Milant edzőként a BEK-győzelemig vezető Sacchi. A 60 esztendős szakember az 1994-es egyesült államokbeli világbajnokságon a döntőig vezette az olasz válogatottat.

A kilencszeres BEK-győztes Real két esztendeje nem nyert jelentős trófeát, és ezalatt már négy edzőt fogyasztott el. A klub a nyáron 107,6 millió dollárt költött a nyáron átigazolásokra, többek között a brazil Robinho és Julio Baptista, illetve a spanyol Sergio Ramos megszerzésére. Ennek ellenére rosszul kezdődött az idény a galaktikusok számára, de aztán zsinórban három győzelemmel felugrottak harmadik helyre a spanyol bajnokságban, és az Olympiakos legyőzése a Bajnokok Ligájában is feledtette némileg a Lyon elleni kínos, 3-0-ás zakót.

"Az egyéni képességeket tekintve kétségtelenül fantasztikus játékosállományunk van, de nem mindig játszanak csapatként a fiúk. Vanderlei Luxemburgo keményen dolgozik, hogy javítson ezen és a csapatszellemen. Raul vagy Michel Salgado is azt mondta valamelyik nap, hogy a Madrid legnagyobb ellenfele önmaga" - vélekedett Sacchi.

"Reális célokat kell kitűznünk magunk elé, de én bízom a gárdában, és azt hiszem, még okozhatunk meglepetést."

Az NSO ajánlja:

A SPANYOL BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

FORDULÓRÓL FORDULÓRA

A SPANYOL BAJNOKSÁG SZURKOLÓI FÜZETE (letölthető)

Minden, amit a bajnokságról tudni kell

Szurkolói szoftverek

Futball-lexikon

2019.07.16 16:48:44

Spanyol labdarúgás I. M.

A Real Madrid új csillaga őszintén beszélt testvére betegségéről és lisszaboni „szenvedéséről”.

2019.07.13 14:25:41

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. A Zidane-mágia már kevés; Pogba és Neymar/Mbappé az álom, Eriksen és Icardi a realitás?

2019.07.08 11:57:25

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Ne(y)már! Őrült összegek és körforgás, ráadásul jöhet még Chitchanok Xaysensourinthone is...

2019.06.16 16:06:48

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az AC/DC végül nem játszott, de Luka Modric, David Beckham és Roberto Carlos tiszteletét tette.