Nemzetisport.hu nyomtatott 2005.09.26 17:46 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Barcelona: Messi maradhat, kettős állampolgár lett

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság tavalyi győztesénél, az FC Barcelonánál őrzik-féltik az argentin futball egyik legnagyobb ígéretét, Lionel Messit (képünkön).Annyira óvják, hogy nem is játszatják, bár ennek ezidáig legkevésbé voltak szakmai indokai.

A spanyol bajnokságban egy csapatban maximum három EU-n kívüli légiós léphet pályára, a Ronaldinho, Eto’o, Marquez trió mellett pedig nem igen kapott lehetőséget a bizonyításra és a fejlődésre a tizennyolc éves klasszis.

Lionel Messi a Barcelonában bevetésre vár, a válogatottban viszont szárnyalni szeretne
Lionel Messi a Barcelonában bevetésre vár, a válogatottban viszont szárnyalni szeretne

Spanyolországban már hetek óta téma volt, hogy Messi, aki mindenáron ott akar lenni az argentin válogatott tagjaként a németországi labdarúgó-világbajnokságon 2006 nyarán, akár a klubváltást sem tartotta elképzelhetetlennek céljai megvalósításához.

Márpedig a kispadról vagy a lelátóról ritkán válogatnak a szövetségi kapitányok, legyen az illető bármekkora sztár. Ha pedig még csak egy szépreményű ifjonc, esetében még kisebb a beválogatás esélye.

Messi kivásárlási árát 150 millió euróban(!) szabták meg Barcelonában, ám a profi szerződést kijátszva, nevelési díjként - még tizennyolc éves kora előtt kötöttek vele kontraktust - akár 400 ezer dollárért is meg lehetett volna venni adott esetben. Nem csoda, azonnal sorban állt érte fél Európa, élükön a Real Madriddal és az olasz sztárklubokkal.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Messi végül, köszönhetően a hathatós barcelonai ügyintézésnek, megkapta a kettős állampolgárságot, így már kizárólag Frank Rijkaard vezetőedzőn múlik: az adminisztrációs akadályok elhárultával szakmailag beépíti-e csapatába a tehetséget és milyen, mekkora feladatot szán neki a jövőben?

A hazájában szakmai berkekben csak Maradona-utódként emlegetett futballista a dél-amerikai korosztályos csapatot világbajnoki címig vezette, a spanyol élvonalbeli bajnokságban pedig jelenleg a Barcelona legfiatalabb gólszerzője. A válogatottban a Puskás Ferenc-stadionban a magyar együttes ellen bemutatkozott támadó középpályás nem a legszebb emlékeket erről őrzi a premierről: csereként léphetett pályára, de egy percet sem töltött fent, amikor visszaütésért kiállították.
2019.06.13 22:10:33

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

NS-VÉLEMÉNY. A vezetőségnek nem volt más választása.

2019.06.13 11:37:17

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Ferland Mendynek tizennégy évesen nemhogy a labdarúgó karrierről, a járásról is majdnem le kellett mondania.

2019.05.30 19:34:18

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

„Nem tudom, mi szabja meg a játékosok árát, de értem és Zidane-ért is rengeteget fizettek.”

2019.05.26 21:41:36

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

2019.05.25 20:42:40

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A „denevérek” kiváló kontrajátékkal és szívós védekezéssel lepték meg és múlták felül a katalánokat.