HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2005.09.26 17:46 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Barcelona: Messi maradhat, kettős állampolgár lett

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság tavalyi győztesénél, az FC Barcelonánál őrzik-féltik az argentin futball egyik legnagyobb ígéretét, Lionel Messit (képünkön).Annyira óvják, hogy nem is játszatják, bár ennek ezidáig legkevésbé voltak szakmai indokai.

HIRDETÉS
A spanyol bajnokságban egy csapatban maximum három EU-n kívüli légiós léphet pályára, a Ronaldinho, Eto’o, Marquez trió mellett pedig nem igen kapott lehetőséget a bizonyításra és a fejlődésre a tizennyolc éves klasszis.

Lionel Messi a Barcelonában bevetésre vár, a válogatottban viszont szárnyalni szeretne
Lionel Messi a Barcelonában bevetésre vár, a válogatottban viszont szárnyalni szeretne

Spanyolországban már hetek óta téma volt, hogy Messi, aki mindenáron ott akar lenni az argentin válogatott tagjaként a németországi labdarúgó-világbajnokságon 2006 nyarán, akár a klubváltást sem tartotta elképzelhetetlennek céljai megvalósításához.

Márpedig a kispadról vagy a lelátóról ritkán válogatnak a szövetségi kapitányok, legyen az illető bármekkora sztár. Ha pedig még csak egy szépreményű ifjonc, esetében még kisebb a beválogatás esélye.

Messi kivásárlási árát 150 millió euróban(!) szabták meg Barcelonában, ám a profi szerződést kijátszva, nevelési díjként - még tizennyolc éves kora előtt kötöttek vele kontraktust - akár 400 ezer dollárért is meg lehetett volna venni adott esetben. Nem csoda, azonnal sorban állt érte fél Európa, élükön a Real Madriddal és az olasz sztárklubokkal.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Messi végül, köszönhetően a hathatós barcelonai ügyintézésnek, megkapta a kettős állampolgárságot, így már kizárólag Frank Rijkaard vezetőedzőn múlik: az adminisztrációs akadályok elhárultával szakmailag beépíti-e csapatába a tehetséget és milyen, mekkora feladatot szán neki a jövőben?

A hazájában szakmai berkekben csak Maradona-utódként emlegetett futballista a dél-amerikai korosztályos csapatot világbajnoki címig vezette, a spanyol élvonalbeli bajnokságban pedig jelenleg a Barcelona legfiatalabb gólszerzője. A válogatottban a Puskás Ferenc-stadionban a magyar együttes ellen bemutatkozott támadó középpályás nem a legszebb emlékeket erről őrzi a premierről: csereként léphetett pályára, de egy percet sem töltött fent, amikor visszaütésért kiállították.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 20:06:17

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az acélkeményen futballozó Celta nem adta olcsón a győzelmet, de Solari alatt egyre markánsabb a Real.

2018.11.11 15:03:05

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A kartörése után visszatérő Messi duplázott, de ez sem segített a katalánokon.

2018.10.31 21:21:52

Spanyol labdarúgás MAROSI GERGELY

„Túl sok arrogancia” • Könnyen lehet, hogy bürökpohár volt a Zidane után megürült edzői poszt.

2018.10.30 23:53:01

Spanyol labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Julen Lopetegui nem Zidane, ám Pérez sem Santiago Bernabéu.

2018.10.28 15:41:15

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az első félidőben csak a Barca volt a pályán, a madridiak későn ébredtek, a végén pedig kiütötték őket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS