HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.04.28 13:28 Frissítve: 2016.04.28 13:40

Új dimenzió előtt

2016. április 26. Jelentős dátum ez a Békéscsabai Röplabda SE életében, hiszen a csapat veretlenül nyerte meg a női bajnokságot, megszerezve ezzel a klub történetének sorozatban harmadik NB I-es aranyérmét, míg a szintén ezen a napon a városban tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök jelentős, a sportot és a klubot is érintő fejlesztéseket jelentett be.

HIRDETÉS
A sikertörténet folytatódhat Csabán (Fotó: Szabó Miklós)

 

A „Modern városok program” keretében a jelenlegi sportcsarnok mellé új városi sportcentrum, egy minden igényt kielégítő multifunkcionális létesítmény és fedett, 50 méteres versenyuszoda épül, valamint 900 millió forintot különítenek el röplabda-akadémia létrehozására és működtetésére.
Békéscsabán a 2015–2016-os bajnoki kiírásban a három élvonalbeli csapatsportág (labdarúgás, kézilabda, röplabda) közül a BRSE a legsikeresebb és a legnépszerűbb.

„Sportkedvelő polgármesterként fontosnak tartom, hogy Békéscsaba sportélete a nemzeti és a nemzetközi vérkeringés része legyen – szögezte le Szarvas Péter, Békéscsaba megyei jogú város polgármestere. – Városunk történelme gazdag sportsikerekben. A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület kiválóságai az elmúlt években új szintre emelték a sportágat, a lányok sikersorozata minden csabai szívét megdobogtatta. Külön öröm számomra, hogy a csapat játékát régóta nyomon követve jelen voltam a szárnybontogatás pillanataitól az élvonalbeli magyar bajnoki címek elnyeréséig.”

A városvezető kiemelte, hogy a klubnál átláthatók, tiszták a viszonyok, gondos és alázatos munka folyik, amely tetszik az embereknek.

„Büszkék vagyunk, hogy dinamikusan fejlődő sportágban töltünk be meghatározó szerepet, s röplabdacsapatunk kiváló eredményei a nemzetközi színtéren is jó hírét viszik a városnak – folytatta Szarvas Péter. – Ismerve a menedzsment eltökéltségét, biztos vagyok benne, hogy a sikertörténet tovább folytatódik. Békéscsaba lehetőségeihez mérten továbbra is kiemelten támogatja a klubot, amely a következő szezonban akár a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhat.”

A miniszterelnöki bejelentést követően úgy tűnik, a női röplabda helyzete utánpótlásszinten megoldódhat. De mi a helyzet a felnőttcsapattal, amely a kiemelkedő sikerek után ősztől újabb dimenzióba juthat el? Az európai szövetség döntése után ugyanis lehetőség nyílik arra, hogy a magyar bajnok a Bajnokok Ligájában indulhasson.

„Az egyesületre eddig is jellemező volt a megfontolt döntéshozatal. A BL-induláshoz elengedhetetlen, hogy a klub költségvetését jelentősen növeljük, mert az indulásnak minden tekintetben szigorú kritériumai vannak – mondta Baran Ádám, a BRSE elnöke. – Kiemelten foglalkozunk a BL-szerepléssel. Bízunk benne, hogy az egyedülálló sikersorozat és a hitelesség garanciát jelent arra, hogy bevonjuk a szükséges forrásokat. Hiszünk abban, hogy ebből az egész magyar röplabdázás profitálhat.”

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.03.26 11:54:10

Röplabda nemzetisport.hu

A fotók láttán nem csoda, hogy idővel a centerpályán ülő nézők jelentős része átcsoportosult köréjük.

2018.01.05 08:41:14

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A válogatott ismét kijutott az Európa-bajnokságra, s nem is a 15. helyezéssel vagy a mutatott játékkal volt baj.

2017.09.25 23:55:52

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

NS-VÉLEMÉNY. Kinek a felelőssége a kialakult helyzet?

2017.09.24 18:02:29

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA, KARÁDI ZOLTÁN (BAKI)

A németek ellen is kiválóan küzdött a csapat, de veszített, így a mieinknek véget ért az Eb.

2017.09.23 11:32:32

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA, KARÁDI ZOLTÁN (Baki), HATÁR DÁVID (közvetítés)

A tisztes helytállás megvolt, de a második meccsünket is elveszítettük az Eb-n.

HIRDETÉS
HIRDETÉS