Strandröplabda: újra World Tour-verseny főtábláján a magyar páros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.05. 12:36
Nagyszerűen készült Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság Lupa-tavi döntőjére, hiszen a főtáblára jutott és a 13. helyen végzett a ljubljanai 1 csillagos World Tour-versenyen. A többi magyar a selejtezőben ragadt.

Csak úgy hemzsegtek a magyar párosok a szomszédos Szlovéniában, egészen pontosan Ljubljanában, ahol 1 csillagos World Tour-versenyt rendeztek. A férfi és női duók a selejtezőben kaptak lehetőséget, és a négy egység közül a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra (4. kiemelt a selejtezőben) kettős a főtáblára is jutott.

Az MKB-Pannónia támogatásával zajló strandröplabda-bajnokság két fordulójában is győztes páros a kvalifikációban szoros meccsen diadalmaskodott az amerikai Fuller, Melville (13.) (2:0, 20, 19) ellen, s bár a következő körben szettet veszítettek, meccset nem a szlovén Nika Bevc, Kaja Kersnik (12.) duó ellen (2:1, 19, –17, 10). A páros az előző heti, samsuni 5. hely után így ismét a főtáblán szerepelhetett (akkor alanyi jogon volt tagja a mezőnynek), amely további két mérkőzést jelentett számára. Sem a svájci Esmeé Böbner, Zoé Vergé-Depré (0:2, –16, –8), sem a szlovén Tjasa Kotnik, Tjasa Jancar (1:2, –20, 13, 7) ellen nem sikerült nyerni, így a 13. hely jutott az első számú magyar női párosnak.

„Nagyon fontos volt, hogy minél több meccset játsszunk a Lupa-tavi döntő előtt, boldogok vagyunk, hogy sikerült megvalósítani a célunkat. Az utolsó mérkőzésünket kicsit jobb játékkal talán megnyerhettük volna, de majd legközelebb. Jó volt belekóstolni ebbe a színvonalba, amelyet Ljubljanában tapasztaltunk. A jó hír, hogy van hová fejlődni, és mindennap azért dolgozunk, hogy még jobbak legyünk" – írták a játékosok közös Facebook-profiljukon.

Ami a többi magyart illeti, a kvalifikáció első körében ketten egymással akadtak össze. Az MKB Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság dunaújvárosi fordulójában győztes Háfra Dominika, Szabó Dorottya (7.) páros 2:0-ra (19, 8) múlta felül a Dénesi Brigitta, Győri Panna (10.) kettőst. A cseh Tereza Kotlasová, Daniela Resová egység két játszmában azonban jobbnak bizonyult (–16, –16), így Háfráéknak álom maradt a főtábla.

Akárcsak a férfiaknak. A strandröplabda ob tatai fordulójában bronzérmes Oláh Botond, Benkő Balázs (11.) egység brutálisan küzdelmes második játszmával is felülmúlta a kanadai Dallas Keith, Hugo Rosso-Bonneau párost (6.) (19, 30), a szerb Djordje Klasznics, Marko Plavsics (3.) ellen azonban már nem sikerült felülírni a papírformát (0:2, –17, –21), így a két fiatal magyar nem került a főtáblára.

A strandröplabda ob döntőjét augusztus 11–12-én rendezik meg a Lupa-tavon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik