Strandröplabda: triplázott a Lutter, Szombathelyi páros

Vágólapra másolva!
2019.07.07. 16:38
null
Lutter Eszter és társa Tatán is verhetetlen volt
A Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros az MKB-Pannónia strandröplabda-bajnokság harmadik fordulóját is megnyerte, míg Hajós Artúr és Benkő Balázs Tatán győzött először együtt.

 

Sokat veszített, aki lemaradt az elődöntőkről Tatán, hiszen mind a négy fináléról határozó parti három játszmában dőlt el.

A reggel krónikájához tartozott, hogy az országos bajnokságban az idén először szettet veszített a Lutter Eszter, Szombathelyi páros. A Győri Panna, Harmath Borbála duó piszkált bele az eddig hibátlanul működő rendszerbe, de a „birodalom” visszavágott, és 15:9-es játszmával döntőbe masírozott. A Szabó Dorottya, Háfra Dominika egység szintén három felvonásban múlta felül Dénesi Brigittát és Tóth Esztert.

Lutterék aztán a döntőben sem rontottak. Szabó és Háfra az első szett feléig tartotta a lépést az előző két fordulóban is győztes párossal, aztán viszont sokkal eredményesebb volt a címvédő. Lutter jól mezőnyözött, Szombathelyi szépen fejezte be a labdameneteket, így aztán simán, 11 pontra lett övék a felvonás. A mindkét oldalon szép és fineszes megoldásokat hozó második felvonás feléig Lutterék jártak előbbre, ám 13:8 után Háfráék feljöttek. Az egyenlítésre azonban nem maradt erő, a fontos pillanatokban rontottak, így Lutterék a harmadik fordulót is behúzták. A negyediket, a dunaújvárosit csak azért nem fogják, mert – akárcsak Szabóék – kihagyják, és törökországi versenyen szerepelnek majd.

A bronzérem a Győri Panna, Harmath Borbála duóé lett.

A férfiaknál már szombaton eldőlt, hogy nem lesz Strandröplabdázásért SE-házidöntő, hiszen kiesett a Csepelen nyerő Oláh Botond, Stréli Bence kettős. Aztán egy pontra álltunk attól, hogy tisztán Pénzügyőr SE-s legyen a finálé, Rozgonyi Bálint és Soós Izsák ugyanis a döntő szettben 14:13-ra vezetett Hajós Artúr és Benkő Balázs ellen. Csakhogy hiába tűnt úgy, Rozgonyiék nyertek, a játékvezető rossz érintés miatt az ellenfélnek adta a pontot, ez pedig megdöccentette a PSE-seket, így Hajósék jutottak a döntőbe.

S ha már bejutottak, meg is nyerték. Hajós eddig mindkét ob-fordulóban fináléba jutott, ám – különböző párokkal – mindig alulmaradt. Ezúttal azonban megszerezte az első közös győzelmet Benkővel. Pedig a rutinos Takács Gergő, Vincent Lacombe egység nem adta olcsón a bőrét, jó szervákkal és remek blokkokkal késztették nagy csatára a fiatalokat. Hajós Artúr a második felvonásban önfeláldozóan mentett, s bár a pont az övék lett, 14:12-es vezetéskor ápolásra szorult, mert felszakadt a térde. A kis sérülés nem zökkentette ki őket, a negyedik meccslabdát – Takácséknál közben három szettlabda maradt ki – értékesítve győztek.

Folytatás július 19-étől, Dunaújvárosban, majd augusztus elején a Lupa-tónál rendezendő döntővel zárul a strandröplabda-bajnokság.

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA-BAJNOKSÁG
3. forduló, Tata
Férfiak. Elődöntő.
Takács Gergely, Vincent Lacombe (LV Sport Pénzügyőr SE)–Kiss Dániel, Bán Viktor (LV Sport Pénzügyőr SE) 2:1 (–12, 13, 14). Hajós Artúr, Benkő Balázs (Strandröplabdázásért SE)–Rozgonyi Bálint, Soós Izsák ((LV Sport Pénzügyőr SE) 2:1 (–20, 18, 15). Döntő: Hajós, Benkő–Takács, Lacombe 2:0 (19, 24). A 3. helyért: Rozgonyi, Soós–Kiss D., Bán 2:0 (18, 10)
Nők
Elődöntő.
Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár)–Győri Panna, Harmath Borbála (Gödöllői RC, Beachsport SE) 2:1 (17, –19, 9). Háfra Dominika, Szabó Dorottya (Óbudai SSC)–Dénesi Brigitta, Tóth Eszter (Gödöllői RC) 2:1 (15, –19, 6). Döntő: Lutter, Szombathelyi Sz.–Szabó D., Háfra D. 2:0 (11, 17). A 3. helyért: Győri, Harmath–Dénesi, Tóth E. 2:0 (19, 16)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik