Strandröplabda ob: jöhet a java a Lupa-tónál

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2018.08.11. 20:57
Összességében az esélyesek kerültek elődöntőbe a Lupa-tónál zajló strandröplabda-bajnokság döntőjében.

Eső, borús ég, majd kánikula, és végül némi szél – szűk egy nap alatt minden arcát megmutatta az időjárás a Lupa-tónál, ahol szombaton és vasárnap az országos strandröplabda-bajnokság döntőjét rendezik meg. A reggel még az esőcseppek ellen védő napernyők napközben és délután már eredeti funkciójukat töltötték be, és óvták a forró napsugarak elöl alájuk menekülőket.

A Lupa-tavi döntőben a három állomáson – Tata, Nyíregyháza, Dunaújváros – elért eredmények alapján a 16–16 legjobb páros lépett homokra. Az első napon az elődöntőig jutottak a két nem képviselői, amely magával hozta, hogy reggel 9-től estig négy pályán zajlottak a mérkőzések.

„Elvesztettem a fonalat” – fordult a versenyzők egyike egy szervezőhöz, ami jelezte, nem könnyű nyomon követni, ki hol tart éppen. Sérülés miatt ráadásul átalakult a program, így a Háfra Dominika, Szabó Dorottya párosnak két győzelem is elég volt az elődöntőbe jutáshoz. Igaz, sokan felszisszentek ijedtükben, amikor a második meccsen Szabó a hátára esett, és néhány percig ápolták, ám nem történt baja. A dunaújvárosi fordulóban első Háfra, Szabó páros az esélyesek egyike, de a többiek sem hibáztak, így összességében a nőknél és a férfiaknál is a mezőny legjobbjai játszanak vasárnap a bajnoki címért.

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA MAGYAR BAJNOKSÁG, DÖNTŐ, LUPA-TÓ
Az elődöntők párosítása
Férfiak.
Benkő Balázs, Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE)–Kiss Dániel, Takács Gergely (Pénzügyőr SE). Hajós Artúr, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE)–Berkes Zoltán (Hajdúnánás), Soós Izsák (Gödöllői RC)
Nők. Háfra Dominika, Szabó Dorottya (Óbudai Strandröplabda SC)–Dénesi Brigitta, Győri Panna (Gödöllői RC). Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra (Gödöllői RC, RÖAK Kaposvár)–Dénesi Dalma, Kiss Viktória (Strandröplabdázásért SE, Gödöllői RC)
Program
Vasárnap.
Elődöntők, 9. A harmadik helyért, nők, 10. Férfiak, 11. Döntő. Nők, 12.35. Férfiak, Közvetlenül utána (tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik