Strandröplabda ob: aranyérmes a Hajós, Stréli és a Lutter, Szombathelyi duó

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2018.08.12. 17:32
Lutter Eszter sorrendben ötödször lett bajnok, Szombathelyi Szandra pedig harmadik aranyát nyerte – ketten együtt az elsőt.
A GALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ! (Fotók: Beach Volleyball Hungary)
A GALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ! (Fotók: Beach Volleyball Hungary)

 

És akkor szólt a KorsKorsKors.

Az úgy volt, hogy a Hajós Artúr, Stréli Bence páros még szombaton megkérte a szpíkeri és dj- minőségben is dolgozó Bagics Bencét, hogy játssza le Senkise és Hiro „méltán híres” számát. Bagics pedig a „Magyarország egyetlen tömegpusztító fegyverének" nevezett dalának hangszóróba kerülését a bajnoki cím megszerzéséhez kötötte.

A nemrég az ifjúsági olimpia kvótát kivívó, azaz roppant fiatal páros pedig mit volt mit tenni, megnyerte a strandröplabda-bajnokságot. Hajós és Stréli korábban a három állomás egyikén, Nyíregyházán is győzött, így sikerük nem a semmiből jött. Mégis kalapemelést érdemelt, ahogyan a Kiss Dániel, Takács Gergely elleni döntőben a megnyert első, majd elveszített második játszmát követően a döntő felvonásban remekül koncentráltak, és szoros meccsen megszerezték életük első bajnoki címét.

Ennél már csak a szerénység megkapóbb: Hajós Artúr – az ismert televíziós személyiség, Hajós András fia – percekkel a siker után már arról beszélt, a bajnoki cím, sőt majd az ifjúsági olimpia is csak állomás a végső cél felé, hogy igazán jó játékosok legyenek.

Már most sem rosszak, ahogyan a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra kettős sem. Lutter korábban négy aranyat nyert más párral, míg Szombathelyi kettőt számlált, a Lupa-tavon pedig megszerezték az első sikert.

A perzselő napsütésben már az is megolvadt, aki a napernyők alól a pályára nézett, játékosok pedig a kánikulában, a talpégető homokon nyúzták egymást három játszmán keresztül. Háfra Dominika és Szabó Dorottya nagy csatára késztette az esélyesebb párost, s a harmadik játszmában is szinte végig nekik állt a zászló, ám 13:12-nél Lutterék átvették a vezetést. Innen nem volt visszaút, a nagy örömben hosszú pillanatokig egymás nyakába borulva feküdtek a homokban.

Kicsivel később pedig Lutter már figyelmeztetett: nézzék csak meg őket egy év múlva, annyit fejlődnek majd, hogy senki sem győzheti le őket.

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA MAGYAR BAJNOKSÁG
Férfiak. A döntő.
Hajós Artúr, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE)–Kiss Dániel, Takács Gergely (Pénzügyőr SE) 2:1 (22, –12, 14s). A 3. helyért. Benkő Balázs, Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE)–Berkes Zoltán (Hajdúnánás), Soós Izsák (Gödöllői RC) 2:0 (17, 15). Elődöntő. Kiss, Takács–Benkő, Oláh 2:1 (17, –16, 17). Hajós, Stréli–Berkes, Soós Izsák 2:0 (17, 17)

Nők. Döntő. Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra (Gödöllői RC, RÖAK Kaposvár)–Háfra Dominika, Szabó Dorottya (Óbudai Strandröplabda SC) 2:1 (17, –13, 13). A 3. helyért

Dénesi Dalma, Kiss Viktória (Strandröplabdázásért SE, Gödöllői RC)–Dénesi Brigitta, Győri Panna (Gödöllői RC) 2:1 (12, –11, 13). Elődöntő. Háfra, Szabó–Dénesi B, Győri 2:1 (–15, 16, 12). Lutter, Szombathelyi–Dénesi D., Kiss 2:0 (13, 17)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik