Strandröplabda: meglepetés és papírforma az ob-döntő első napján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.03. 21:57
Zömmel azok kerültek elődöntőbe az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság döntőjében, akikre számítani lehetett, de a férfiaknál és a nőknél is volt egy meglepetéspáros, akik korábban soha nem jutottak még a legjobb négy közé.

Eljött végre ez a nap is: május vége óta, négy fordulón keresztül versengtek egymással a legjobb párosok, hogy aztán a Lupa-tónál rendezendő döntőben kiderüljön, ki nyeri meg az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokságot.

Az idei ranglistapontok alapján nemenként a legjobb 16 páros léphetett homokra, és nem is történtek óriási meglepetések. Igaz, azért arra kevesen számítottak, hogy a legutóbbi két fordulóban győztes Hajós Artúr, Benkő Balázs egység „csak” a vigaszágról jut a négy közé, ám a dunaújvárosi finálé „visszavágóján” a Bán Viktor, Kiss Dániel egység a nap valószínűleg legjobb összecsapásán legyőzte az esélyest.

„Talán blokkban és mezőnymunkában mi tudtunk több extrát elővenni” – fejtegette a siker lehetséges titkát Bán Viktor, miközben Kiss arról beszélt, hogy menetközben váltottak taktikát, így nyertek. Később persze Hajósék is négy közé jutottak, ám ezúttal nem jöhet össze a már-már szokásos házidöntő, hiszen klubtársaikkal, Oláh Botonddal és Stréli Artúrral találkoznak a fináléért. Nagy meglepetés ugyanakkor, hogy még versenyben van az érmekért az Oszlányi Simon, Domján Sebetyén páros, korábban sem külön-külön, sem együtt nem értek el megközelítőleg sem ilyen kiemelkedő eredményt.

Igaz ez a nőknél a Gubicza Laura, Nagy Kitti egységre is, amely a döntőre állt csak össze. Ellenfelük a Szabó Dorottya, Háfra Dominika duó lesz. Szabóék egyszer sem hibáztak, egyenes ágon jutottak az elődöntőbe, s mint a játékos elmondta, éppen ideális ritmusban zajlott a napjuk, hiszen az első két mérkőzés után, a harmadik találkozó előtt jutott idő a pihenésre és a megfelelő bemelegítésre is. Az már kevésbé jött jól, hogy fújt a szél: a centerpályáknál a lelátó még „fogott” úgy, ahogy, ám a külső pályákon a labda néha egészen egyedi utat járt be egy-egy érintés után.

A címvédő Lutter Eszternek és Szombathelyi Szandrának egyébként szinte az egész szombati nap bemelegítésnek számított, habkönnyen kerültek a négy közé, ők majd az újdonsült U22-es bajnok Divényi Zitával és Réthelyi Zsófiával elődöntőznek.

Vasárnap már reggel fél 9-kor indul a program. A döntőket az M4 Sport élőben közvetíti, míg a centerpálya mérkőzéseit a Beach Volleyball Hungary Facebook-oldalán követheti.

 

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA MAGYAR BAJNOKSÁG
A vasárnapi program:
Női elődöntő
8:30 Szabó Dorottya, Háfra Dominika (ÓSSC)–Gubicza Laura (Gödöllői RC), Nagy Kitti (MAFC)
8:30 Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár)–Divényi Zita, Réthelyi Zsófia (Kispest SE)
Férfi elődöntő:
9:20 Bán Viktor, Kiss Dániel (Pénzügyőr SE)–Oszlányi Simon, Domján Sebestyén (Strandsport SE)
9:20 Oláh Botond, Stréli Bence (SRSE)–Hajós Artúr, Benkő Balázs (SRSE)
12:00 női döntő
13:00 férfi döntő
14:00 női bronzmeccs
15:00 férfi bronzmeccs

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik