Strandröplabda: bravúrbronz egy pénzdíjas osztrák versenyen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.29. 11:10
null
Jól helyt álltak a magyar strandröplabdázók Ausztriában
Az ausztriai Zillertalban indult múlt hétvégén, egy 1500 eurós összdíjazású ranglista-pontszerző versenyen a háromszoros magyar bajnok Lakatos Enikő és Lutter Eszter. A Gödöllői RC strandröplabdázói idén először indultak egy viadalon, s nagyon kellemes meglepetésre egészen a harmadik helyig jutottak. Az elmúlt évtizedben nem állhatott magyar páros dobogóra ilyen rangos versenyen.

A rangos mezőnyben többek között ott volt az idei U22-es Eb-n Ausztriát képviselő páros – a mieink éppen velük kezdtek, s 8 órás éjszakai autóutat követően végül a döntő játszmában alul is maradtak. Ezt követően azonban a vigaszágon sorozatban négy meccset megnyerve (osztrák, szlovén és cseh ellenfelekkel szemben) kiharcolták a négy közé kerülést.

A vasárnapi elődöntőben alulmaradtak a verseny első kiemelt hazai duóval szemben, de az egész tornán egyedül nekik sikerült játszmát nyerniük a később a döntőben is diadalmaskodó párossal szemben. A bronzmeccsen aztán megint az U22-es Eb-induló osztrák kettős volt az ellenfelük, ezen a meccsen azonban már magabiztosan, sőt a második játszmában már fölényesen győzött a magyar duó – adták hírül hivatalos Facebook-oldalukon.

Dobogón a magyar páros
Dobogón a magyar páros

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik