Strandröpi ob: a döntőkben értek véget a tündérmesék

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2018.06.10. 17:57
null
Lutter Eszterék nyerték meg a döntőt (Fotó: Földi Imre)
Az esélyesek győztek a strandröplabda ob 1. fordulójában Tatán, ám a férfi- és női döntőben vesztesének sem volt oka a szomorúságra.

 

„Ahhoz képest, hogy az első meccs után be akartuk fejezni a tornát, egész jól sikerült a verseny” – bólogatott széles mosollyal, nagy egyetértésben a Kovács Dóra, Kovács Eszter ikerpáros kevéssel az országos strandröplabda-bajnokság első, tatai fordulójának elveszített döntője után.

Nem is lehettek volna szomorúak, hiszen az első meccs után Kovács Dórának olyannyira megsérült a jobb válla, hogy a folytatásban nem tudta használni ütőkezét. Azaz, szó szerint sutább, bal kezével ütött, szervált. Noha az ellenfelek alaposan rájátszottak erre, a vigaszágról a döntőig menetelt a duó. Az összesen hat bajnoki címmel bíró Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra (négy-kettő leosztásban) páros azonban másodszor is legyőzte az ikreket.

Lutter Eszterék nyerték meg a döntőt (Fotó: Földi Imre)
Lutter Eszterék nyerték meg a döntőt (Fotó: Földi Imre)

Szombathelyi három éve még a teremválogatottal nyert Európa-ligát, illetve szerepelt Európa-bajnokságon, most viszont már csak a strandverzióra koncentrál – a négy hónapja készülő páros az ob-forduló megnyerésével bizonyította, toronymagas esélyese a mezőnynek.

A Kovács ikrek története lehetett volna a péntektől vasárnapig tartó ob-állomás sztorija, ám a Berkes Zoltán, Soós Izsák páros hasonló tündérmesével rukkolt elő. A férfimezőny egyetlen korábbi országos bajnoka, Soós eredetileg Krekk Zoltánnal szerepelt volna, ám társa megsérült, így Soós nem kis háttérmunka nyomán gyorsan párt talált, és elfogadtatta a pótnevezést.

Berkes Zoltán olyannyira beugrott mellé, hogy a két játékos a versenyen játszott együtt először (!), ehhez képest a döntőig meg sem álltak. Mindezt úgy, hogy a vasárnapi helyosztós napon Berkes fő gondjainak egyike az volt, hogyan pihentesse bokáját, amely az elődöntőben sérült meg. Ehhez képest a négy között búcsúztatták az első helyen kiemelt Benkő Balázs, Oláh Botond kettőst, majd a fináléban három játszmára kényszerítették az idény közben a teremben a Pénzügyőr csapatában szereplő Kiss Dániel, Takács Gergely duót.

A nap végére ugyan eleredt az eső, de a többnyire egyébként a szakághoz passzoló verőfényes napsütésben rendezett ob-forduló végén mindenki nyert.

AZ MKB-PANNÓNIA ORSZÁGOS STRANDRÖPLABDA-BAJNOKSÁG
FÉRFIAK
Elődöntő.
Berkes (Hajdúnánás), Soós (Gödöllői RC, 5.)–Benkő, Oláh (Strandröplabdázásért SE, 1.) 2:1 (18, –23, 11). Kiss, Takács (Pénzügyőr, 2.)–Pordán, Szabó (Nyugat-Balaton, 6.) 2:0 (13, 14). A 3. helyért: Benkő, Oláh–Pordán, Szabó 2:1 (19, –13, 9). Döntő: Kiss, Takács–Berkes, Soós 2:1 (15, –18, 12)

NŐK
Elődöntő.
Lutter (Gödöllői RC), Szombathelyi (Nyíregyháza, 1. kiemelt)–Czene (Gödöllői RC), Császár (UTE, 14.) 2:0 (6, 18). Kovács D., Kovács E. (Gödöllői RC, 4.)–Kiss, Oláh (Gödöllői RC, 10.) 2:0 (17, 18). A 3. helyért: Kiss, Oláh–Czene, Császár (9, 14). Döntő: Lutter, Szombathelyi– Kovács D., Kovács E. 2:1 (17, –18, 11)

A TOVÁBBI PROGRAM

június 29–július 1.: Nyíregyháza, Sóstói Parkfürdő
július 20–22.: Dunaújváros
augusztus 11–12.: Budapest, Lupa-tó, döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik