Röplabda: világbajnokokat díjaztak Budapesten

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.03. 06:59
Budapesten tartotta az Európai Röplabdaszövetség, azaz a CEV az éves gálavacsoráját. Ezen átadták a legjobb játékosoknak és edzőknek járó díjakat is.

A műsor elején a CEV elnöke, Alekszandar Boricsics megköszönte a magyar szövetség elnökének, Kovács Ferencnek a vendéglátást, majd kijelentette: nagyon örül, hogy jövőre visszatérhet, hiszen Magyarország társrendezője lesz a női Európa-bajnokságnak.

A jelenlévőket színvonalas show-műsorral szórakoztatták, megismerkedhettek a magyar néptánccal és zenével a Magyar Nemzeti Táncegyüttes segítségével, de artistáknak és a Talamba zenekarnak is tapsolhattak.

A legnagyobb taps viszont természetesen a díjazottaknak járt: az év legjobb sporteseményének az Ausztriában első alkalommal megrendezett hóröplabda Európa-bajnokságot választották, melynek egyébként magyar résztvevői is voltak Lutter Eszter és Győri Panna, valamint Bán Viktor és Soós Izsák személyében.

A legjobb utánpótlás játékosoknak járó díjat az idén U19-es világbajnok orosz strandröplabda-páros, Gyenyisz Szekunov és Dmitrij Veretyukkapta – érdekesség, hogy nemrég a negyeddöntőbe sem jutottak be azon az ifjúsági olimpián, melyen Hajós Artúr és Stréli Bence elődöntőt játszhatott.

Díjazták az év legjobb női, illetve férfi strandröplabda párosát is, de a legnagyobb figyelmet természetesen az év férfi és női röplabdázójának személye övezte: előbbi a szerb Tijana Boskovics, utóbbi a lengyel Bartosz Kurek lett, természetesen mindketten világbajnokok lettek hazájuk válogatottjával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik