Röplabda: sikeres közgyűlés és rég nem látott egyetértés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.28. 12:28
Megtartotta idei éves rendes közgyűlését a Magyar Röplabdaszövetség, ezen egyhangúlag elfogadták a 2015. évi jelentéseket, illetve a 2016-os terveket, s négy új elnökségi tagot is választottak a küldöttek.

A közgyűlésen, amelyre a budapesti Lurdy Házban került sor, a szavazásra jogosult száz tagszervezetből hatvanhárom képviseltette magát, így az már az eredetileg kiírt 15 órás időpontban határozatképes volt.

A napirendi pontok megtárgyalása előtt dr. Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke tartotta meg expozéját, amelyben kiemelte az előremutató eredményeket, melyet sikerült az utóbbi nyolc hónapban elérni. Többek közt az állami támogatás növekedését, a médiastratégiát és az MTVA-val való megállapodást emelte ki, s tájékoztatta az érdeklődőket a tervezett marketing-, valamint az előkészítés előtt álló szervezetfejlesztési elképzelésekről.

Az elnöki összegzést követően Ludvig Zsolt főtitkár ismertette és látta el kiegészítéssel az MRSZ 2015-ös pénzügyi és szakmai beszámolóját. Ebből az is kiderült, hogy amellett, hogy női válogatottunknak köszönhetően régen zárt ilyen eredményes évet a sportág, anyagilag is pozitív lett a szövetség mérlege, viszont az erőforrásokat maximálisan felhasználták. Ennek következményeként a pénzügyi stabilitás megtartása mellett, első számú érdek a külső támogatók, szponzorok eddiginél nagyobb számú bevonása. A pénzügyi beszámolót dr. Pintérné Csermák Jolán könyvvizsgáló jelentése zárta, amely megerősítette az elhangzottakat, s kiemelte a szervezetben lezajlott előremutató változásokat.

A szakmai beszámoló kiegészítéseként az MRSZ Játékvezetői Testülete részéről Herpai László elnök tett kiegészítést, magyarázatot adva az év során felvetődött kérdésekre, s felhívta a figyelmet a játékvezetői utánpótlás fontosságára. A fiatal játékvezetők felkutatása érdekében a JT Tehetségkutató programot indított, amelyben jelentős szerepet kívánnak adni a régiókban működő röplabdaszervezeteknek.

A 2015. év beszámolóinak zárásaként az Ellenőrző Testület részéről dr. Dombi Viktor elnök tett kiegészítést és számolt be a 2015-ös év ET munkájáról. A tagság részéről érkezett kérdések megválaszolása után a Közgyűlés egyhangúlag elfogadta a 2015. év pénzügyi és szakmai beszámolóját, valamint az Ellenőrző Testület jelentését.

A folytatásban is hasonló volt a helyzet: a szövetség 2016-os szakmai és pénzügyi tervét, amelyet Ludvig Zsolt terjesztet elő, s az alapszabály kismértékű módosítását is ellenszavazat nélkül támogatta a tagság.

A legizgalmasabb napirendi pont a tisztújítás volt: különböző okok miatt a tizenegy tagú elnökség négy tagja is lemondott tagságáról, helyükre az Alapszabály rendelkezései értelmében új személyeket kell választani. Baran Ádámot, Dömötör Lászlót, Engyel Lászlót és Kósa Árpádot választotta meg a tagság.

A megválasztott tagokat vastaps köszöntötte, ezzel be is fejeződött a szövetség 2016-os rendes közgyűlése, amely igen konstruktív volt és a tagszervezetek részéről régen látott nagy egyetértéssel zárult. A 2016. évre tervezetten több közgyűlést nem szerveznek – 2015-ben hat is volt –, kivétel ez alól a Magyar Röplabdaszövetség 70 éves fennállását megünneplő, 2016. december 17-ére tervezett ünnepi közgyűlés.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik