MTI 2018.12.06 19:02 Frissítve: 2018.12.06 21:18

Röplabda: letették a Regionális Röplabda Központ alapkövét Kazincbarcikán

Ünnepélyes keretek között helyezte el a Vegyész RC Kazincbarcika (VRCK) a Regionális Röplabda Központ (RRK) alapkövét a Pollack Mihály úti Általános Iskola udvarán csütörtök délután.

Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár beszédében az összefogást emelte ki, mint mondta, ez a projekt nem jöhetett volna létre a kormány, a Magyar Röplabdaszövetség (MRSZ), a VRCK és a város együttműködése nélkül.

„Bízom abban, hogy az iskolások és a röplabdások is minél előbb birtokba tudják venni ezt a komplexumot" – fogalmazott.

Az MRSZ sportágfejlesztési stratégiájához szervesen illeszkedő RRK megépítésére a VRCK pályázott elsőként, sikeresen. A taotámogatásból megvalósuló komplexum regionális röplabdaközpont, röplabda-edzőképző és utánpótlás-versenyeztetési centrum, mindennapos iskolai testnevelést szolgáló helyszín, a „központi" általános iskola közösségi tere, és a felnőttcsapat korszerű felkészülési helye lesz.

„Nem ez az első nagyobb sportberuházás a városban, de ez is egy közös cél érdekében fog épülni" – mondta Demeter Zoltán (Fidesz), térségi országgyűlési képviselő, hozzátéve, hogy a központ nem csak a röplabdásoké, hanem az iskolásoké is lesz.

Az RRK eredetileg egy másik iskola udvarára épült volna, az önkormányzat kérésére viszont változott a helyszín. Ennek következtében azonban módosítani lehetett a terveket, a központ nagyobb alapterületű lett, egy majdnem 200 férőhelyes lelátóval bővült, jelentősen növelve a használati értékét. Ezzel együtt a teljes beruházás bruttó összege 1.38 milliárd forint.

Kósa Árpád, az MRSZ elnökségi tagja hangsúlyozta, az MRSZ a jövőben is támogatni fogja a kazincbarcikai röplabdát.

„Ha valaki Kazincbarcika sportéletére gondol, elsőként biztosan a röplabda és a Vegyész jut az eszébe. Az, hogy a mindennapos testnevelésórák is megoldódnak, példaértékű, és ebből a klub is profitálni tud. A szövetség pedig a jövőben is támogatni fogja ezt a profi klubot" – mondta.

Az osztható terű, egy-egy röplabdapályát tartalmazó, tarashock rendszerű sportpadlóval ellátott pályatér 926 négyzetméter alapterületű és kilenc méter magas. A napelemes rendszerrel ellátott, öltözőkkel, körszerű sportorvosi helyiséggel, konferenciatermekkel, edzői szobákkal, fitnesz- és konditeremmel, irattárral, mosodával felszerelt épületben kapnak helyet az RRK és a VRCK irodái is.

„A város életében fontos ez a lépés, ezért tekintjük fontosnak a komplexum mielőbbi felépülését" – mondta Kazincbarcika polgármestere, Szitka Péter (MSZP-DK-Együtt-PM).

Kárpáti László, a VRCK elnöke zárásként elmondta, várhatóan a 2019-es év végén vehetik birtokba a létesítményt.

2019.03.07 23:37:26

Röplabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. „A hivatalnak packázásait” kivédeni nem tudó Oszuskánál a 2016–2017-es, a kiscsapatokkal kibabráló, lázálomszerű versenykiírás verte ki végképp a biztosítékot. Vette a kalapját. A Dág visszalépésével nem csupán egy röplabdabástya omlott le.

2019.01.07 14:32:57

Röplabda R. E. B.

A női röplabdakapitány úgy gondolja, tartania kell magát az ígéretéhez.

2019.01.06 13:07:02

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA, DÖMÖTÖR CSABA (fotó)

Első számú női röplabdázónk a válogatottal és egy olasz klubcsapatban is nagyot alkotna.

2018.08.18 00:12:17

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. „Sofőrje”, Ivkovic sporttárs talán össze is kacsintott vele a mágikus pillanatban.

2018.06.03 20:18:15

Röplabda SZABÓ GÁBOR

Interjú a 90. életévét május 31-én betöltő Kotsis Attilánéval.