Röplabda El: címvédő női csapatunk nyerhető csoportban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.22. 16:50
null
Címvédő csapatunk Romániával, Görögországgal és Szlovéniával meccsel majd a négy közé kerülésért (fotó: cev.lu)
Luxemburgban megtartották idei Európa-liga sorsolását. A címvédő magyar női válogatott Romániával, Szlovéniával és Görögországgal került egy csoportba, s a küzdelmek első fordulóját Magyarország rendezheti június első hétvégéjén – adta hírül a Magyar Röplabdaszövetség honlapja, a hunvolley.hu.

A férfiaknál nyolc, a nőknél tizenkét csapat jelentkezett az idei megmérettetésre, azaz a gyengébb nemnél, megduplázódott a jelentkezők száma a tavalyihoz képest. A női mezőnyt három négyes csoportba sorolták be, s idén annyiban változott a lebonyolítás, hogy minden csoportban két tornát rendeznek majd az Eb-selejtezőkhöz hasonlóan.

Címvédő női válogatottunk Romániával, Szlovéniával és Görögországgal került egy csoportba. A csoport első tornáját a Magyar Röplabda Szövetség rendezheti, mégpedig június 3-5. között, a tervek szerint az addigra már felújított nyíregyházi Bujtosi Szabadidő Csarnokban. A második tornát egy héttel később Görögországban játsszák, a négyes döntőt pedig a hónap utolsó hétvégéjén, ennek helyszíne azonban még nem ismert.

A négyes döntőbe a rendező válogatott mellett a három csoportgyőztes kerül. Amennyiben a rendező is csoportgyőztes lesz, úgy a legjobb csoportmásodik kerül még a fináléba.

A 2016-OS RÖPLABDA EURÓPA-LIGA CSOPORTBEOSZTÁSA:
Nők, A-csoport:
Lengyelország, Fehéroroszország, Szlovákia, Albánia
B-csoport: Azerbajdzsán, Franciaország, Spanyolország, Montenegró
C-csoport: Románia, MAGYARORSZÁG, Görögország, Szlovénia
Férfiak, A-csoport: Bulgária, Macedónia, Dánia, Albánia
B-csoport: Észtország, Fehéroroszország, Ausztria, Luxemburg

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik