Röplabda Eb: Tálas várhatóan nem játszik a németek ellen

ROSKA EMESE BOGLÁRKA (BAKI)ROSKA EMESE BOGLÁRKA (BAKI)
Vágólapra másolva!
2017.09.24. 11:24
null
Tálas Zsuzsanna játéka erősen kérdéses az utolsó csoportmeccsen (Fotó: cev.lu)
Sorsdöntő csatára készül a magyar válogatott a női röplabda Európa-bajnokságon, Bakiban: a németek ellen nyerni kell, hogy életben maradjanak a továbbjutásról szőtt álmok, igaz, nem a csapat kezében van a sorsa. Nagy valószínűséggel Tálas Zsuzsanna nem játszik a mérkőzésen – tudtuk meg Alberto Salomoni szövetségi kapitánytól a magyar idő szerint 11 előtt kezdődő edzést megelőzően.

Időnként jó játékkal, ám mindkét meccsét elveszítette Bakiban a magyar együttes, amely a németek ellen az utolsó csoporttalálkozóra készül. A magyar idő szerint 18.30-kor kezdődő csatában nyernie kell a csapatnak, ráadásul jó volna 3:0-ra vagy 3:1-re győzni, mert nem lenne szabad pontot veszíteni (3:2-es sikernél a vesztes is kap egy pontot).

A mérkőzésen várhatóan nem játszhat Tálas Zsuzsanna, akinek a lengyelek elleni csatában kifordult a bokája (mivel már nem volt cserelehetőség, Alberto Salomoni szövetségi kapitány így nem is tudta lehozni őt). A feladó kihagyta a délelőtti edzést, a bokáját kezelték, s arról beszélt, vélhetően délután eldől, pályára léphet-e, míg az olasz szakember még a tréning előtt jegyezte meg, valószínűleg nem számíthat rá. A hotelben pénteken apróbb balesetet szenvedő Bokorné Liliom Rita csapatkapitány (rányitották a lábára az ajtót, így sérült meg a nagylábujja) végigcsinálta a gyakorlatok nagy részét, az ő szereplése valószínűnek tűnik.

A csapat a meccsnapokon megszokott koreográfia szerint könnyed, átmozgató munkát végzett. A játékosok elszántan, határozottan készültek, a végén a közös tapsból is érezhető volt, a társaság azt teszi délután, amit Salomoni a második fellépésünk után már beharangozott: all-int kell mondani, azaz mindent egy lapra feltéve küzdeni a győzelemért.

A képlet egyszerű, és mégsem az: ha a magyar válogatott kikap, akkor biztosan elbúcsúzik a rájátszásról szövögetett álmaitól, mert a csoport negyedik helyén végez. Amennyiben nyer, akkor meg kell várni a hétfői Azerbajdzsán–Németország mérkőzés eredményét. Valamelyest furcsa, hogy így elhúzzák a csoportkör lebonyolítását: ennek az az oka, hogy az A és a C jelű négyes meccseit is a National Gymnastics Arenában játsszák, s mivel három összecsapás fér bele egy napi programba, mindkét kvartett küzdelmei hétfőn zárulnak le.

FRISS

„Ha Tálas Zsuzsi nem mondja az utolsó pillanatban mégis azt, hogy játszik, akkor biztosan Bleicher Réka lesz a feladónk. Nem vészes Zsuzsi bokasérülése, olyan, amelyik tíz nap alatt rendbe jön, csak hát nekünk most nincsen tíz napunk. Nyilván Réka érzi a nyomást, hiszen eddig kevesebbet játszott. Crazy, azaz jó értelemben vett őrült, aki hajlamos egészen váratlan - és jó - megoldást választani, most viszont a higgadtságára lesz szükség. Nem akarok azonban csak róla beszélni, hiszen az egész csapat feladata lesz kompenzálni Zsuzsi hiányát" – mondta Alberto Salomoni szövetségi kapitány, miután bő másfél órával a rajt előtt megérkezett a csarnokba a csapattal.

NŐI RÖPLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
A-CSOPORT (Baki)

16.00: Azerbajdzsán–Lengyelország
18.30: Németország–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
B-CSOPORT (Tbiliszi)
15.00: Grúzia–Fehéroroszország
18.00: Horvátország–Olaszország
C-CSOPORT (Baki)
13.30: Bulgária–Törökország
D-CSOPORT (Ganja)
15.00: Belgium–Szerbia
18.00: Csehország–Hollandia

Az állás: 1. Lengyelország 2 nyert meccs (5 pont), 2. Azerbajdzsán (1 meccs) 1 (3), 3. Németország (1) 0 (1), 4. Magyarország 0 (0)
Elsőként a több nyert meccs határozza meg a sorrendet, utána a „rangsoroló pontszámítás” jön. Ebben a 3:0 és a 3:1-es győzelem 3 pontot ér, a 3:2-es siker 2 pontot jelent. A 2:3-as vereség 1 pontot jelent, míg a 1:3 és a 0:3 0 pontot ér.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik