Röplabda: befejeződtek a középdöntők a férfi vb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.24. 14:09
Vasárnap este befejeződtek a középdöntős küzdelmek az olasz–bolgár közös rendezésű férfi röplabda világbajnokságon. A legjobb hat közé a házigazda olaszok mellett az Európa-bajnok oroszok, a címvédő lengyelek, a szerbek, valamint az olimpiai bajnok brazilok és az amerikaiak jutottak be.

A középdöntő négy négyes csoportjából a csoportgyőztesek és a két legjobb második jutott a harmadik körbe. Az utolsó fordulója előtt még a 2015-ös Európa-bajnok franciáknak is komoly esélyük volt a továbbjutásra, sőt, a vb-címvédő lengyeleknek mindenképpen le kellett győzniük a szerbeket, azonban ez sikerült nekik, s ezzel ők lettek a csoportgyőztesek. Így viszont hiába volt több pontja a francia csapatnak a szerbeknél, ilyenkor a több győzelem számít, s ebben déli szomszédjaink voltak jobbak hattal, miután a gallok három mérkőzésüket is 3:2-re vesztették el, s nekik így csak öt sikerük volt.

A mezőnyben amúgy már csak az amerikaiak veretlenek, bár nekik is becsúszott már két 3:2, míg a brazilok és az olaszok egy-egy vereséget szenvedtek el eddig. A folytatásban két hármas csoportra osztják a csapatokat, itt viszont nulláról indulnak a csapatok, s az első kettő jut majd az elődöntőkbe. Két szünnapot követően szerdától Torinóban zajlanak majd a mérkőzések.

A sors fintora, hogy a két nem európai csapat egy csoportba került a harmadik körben, rajtuk kívül az oroszok vannak még itt, míg a másik ágon a házigazdák mellett a szerbek és a lengyelek meccselnek majd az elődöntőbe kerülésért.

FÉRFI RÖPLABDA VILÁGBAJNOKSÁG (BULGÁRIA, OLASZORSZÁG)
Középdöntő, az F-csoport végeredménye:
1. Olaszország 7 győzelem/22 pont, 2. Oroszország 6/18, 3. Hollandia 5/14, 4. Finnország 2/6
Az F-csoport végeredménye:
1. Brazília 7/19, 2. Belgium 4/14, 3. Szlovénia 4/13, 4. Ausztrália 3/9
A G-csoport végeredménye:
1. Egyesült Államok 8/22, 2. Kanada 5/13, 3. Bulgária 4613, 4. Irán 4/12
A H-csoport végeredménye:
1. Lengyelország 6/19, 2. Szerbia 6/17, 3. Franciaország 5/18, 4. Argentína 3/8

I-csoport (Torino):
Brazília, Egyesült Államok, Oroszország
J-csoport (Torino):
Lengyelország, Olaszország, Szerbia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik