Röplabda: a nőknél olasz, a férfiaknál argentin a kapitányjelölt

Vágólapra másolva!
2017.01.30. 17:55
null
A férfi és a női kapitányi poszt várományosai, Juan Manuel Barrial és Alberto Salomoni (Fotók: hunvolley.hu)
A Magyar Röplabda-szövetség az olasz Alberto Salomonit a női, az argentin Juan Manuel Barrialt pedig a férfiválogatott irányítására kérte fel. Mindkét szakembert egyhangúlag támogatta a szövetségi kapitányi posztra legutóbbi ülésén az MRSZ elnöksége, amely meg is kezdte velük a tárgyalásokat – adta hírül a szövetség honlapja, a hunvolley.hu.

 

Alberto Salomoni, a magyar női válogatott kapitányi posztjának várományosa: az 50 éves olasz szakember a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Jan De Brandt segítségével került Magyarországra tavaly nyáron, s lett az MTK vezetőedzője. Alberto Salomoni hazájában és Németországban is számos együttesnél edzősködött korábban: a Braunschweig, a Bayer Leverkusen, a Köpenick, a Famila Chieri, az MTK előtt pedig az SC Potsdam női csapatánál is dolgozott. Salomoni válogatott szinten is letette a névjegyét: 2003 és 2008 között a német női röplabda-válogatott másodedzője volt, amellyel megjárta az olimpiát (2004, Athén), az Európa-bajnokságot (2005, Horvátország), majd a világbajnokságot (2006, Japán).

Juan Manuel Barrial lehet az új szövetségi kapitány férfiaknál: a 49 éves argentin edzőt Demeter György, a férfiválogatott korábbi szövetségi kapitánya ajánlotta a magyar szövetség figyelmébe. Juan Manuel Barrial másodedzőként tagja volt a londoni olimpián ötödik helyen végző argentin férfi válogatott szakmai stábjának is, előtte pedig az U23-as korosztályos nemzeti csapatot irányította. Klubedzőként hazájában bajnokságot és kupát is nyert. Argentínából először Törökországba szerződött, ahol a Ziraat Bankasi csapatával Török Kupa-győzelmet ünnepelhetett és bajnoki döntőt is játszhatott. Ezután rövid időre visszatért Argentínába, az utóbbi két szezonban pedig az Egyesült Arab Emirátusokban dolgozott az al-Dzsazira, majd az al-Sabab együttesénél.

Idén a magyar női válogatott júniusban világbajnoki selejtezőn, júliusban a World Grand Prix-n, szeptemberben pedig az azeri-grúz közös rendezésű Európa-bajnokságon vesz részt. A férfiaknak májusban lesz esedékes a vb-selejtező, júniusban pedig indulnak az Európa-ligában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik