Röplabda: a Bundesligába igazolt a gyönyörű center

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.28. 13:02
null
Dobi Edina a Német Kupa-győztes Vilsbiburghoz igazolt (Fotó: Lékó Tamás)
A jövő évi Európa-bajnoki szereplés jogát kivívó női válogatott újabb játékosa talált csapatot a következő idényére. Dobi Edina a belga bajnokság ezüstérmesétől, a Dauphines Charleroi-tól a Bundesliga második helyezettjéhez, a Rote Raben Vilsbiburghoz igazolt, amelynek történetesen a magyar szövetségi kapitány, Jan de Brandt az edzője.

„Még az Európa-bajnoki selejtezők alatt szólt Jan de Brandt, hogy beszélni szeretne velem – mondta erről a center a hunvolley.hu-n. – Végül az Izraelből való hazaúton ejtettük meg a beszélgetést, arra azonban nem számítottam, hogy az lesz a téma, hogy igazoljak a csapatához. De tetszett az ötlet, aztán a klub is felvette velem a kapcsolatot, és sikerült megegyeznünk.”

A Vilsbiburg az előző idényben megnyerte a Német Kupát, a bajnokság alapszakaszában pedig harmadik lett. A rájátszásban viszont bejutott a döntőbe, amelyben azonban kikapott a Drezdától. Bajnoki ezüstérmesként a CEV-kupában indulhat, amelyben az első fordulóban az azeri Lokomotiv Baku lesz az ellenfele novemberben.

„Nagyon örülök, hogy továbbra is együtt dolgozhatok Jan de Brandttal, aki amellett, hogy nagyon felkészült szakember, külön foglalkozik mindenkivel, főleg ha igényli is a játékos. Például a válogatottnál speciális centeredzéseket tartott nekünk, ilyen az előző klubomnál egyszer sem fordult elő.”

Mindenesetre az Európa-bajnokságra való kijutást kiharcoló keret többségének már megvan a csapata a következő idényre: Horváth Dórát szerződése még egy évre a BL-bronzérmes Rabita Bakuhoz köti, Sándor Renáta Stuttgartba, a csapatkapitány Liliom Rita az olasz élvonal újoncához, a San Cascianóhoz, Kötél Zsanett pedig a francia másodosztályban szereplő Amiens-hez igazolt. Pallag Ágnes marad Finnországban, az OrPo-nál, mint ahogyan Lévai Vivien, Tálas Zsuzsanna és Vacsi Evelin a Vasasnál, Szakmáry Gréta és Széles Petra pedig Gödöllőn.

Már csak a jelenleg a strandröplabda-válogatottal a Kontinentális Kupán részt vevő Szombathelyi Szandra lóg ki a sorból, aki egyelőre külföldi ajánlatra vár, de ha nem érkezik megfelelő, valószínűleg marad Békéscsabán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik