Röpi Eb-selejtezők: a nők könnyebb, a férfiak nehezebb csoportban

Vágólapra másolva!
2020.02.07. 13:08
Az Európai Röplabdaszövetség (CEV) elkészítette a 2021-es férfi és női röplabda Európa-bajnokság selejtezőjének csoportbeosztását.

A szervezet honlapja szerint a női válogatott (17. az európai ranglistán) – amely sorozatban negyedik kontinenstornájára juthat ki – az E-csoportban Franciaországgal (20.), Izraellel (29.) és Dániával (32.) szerepel egy kvartettben, melyből az első kettő jut ki a szerb, bolgár, horvát, román közös rendezésű Eb-re.

A férfiak (34.) – akik legutóbb 2001-ben jártak Eb-n – a fehéroroszokkal (19.), a portugálokkal (20.) és a norvégokkal (33.) kerültek azonos négyesbe. Az ő esetükben csak a csoportgyőzelem jelent biztos kvalifikációt, az elsőkön kívül az öt legjobb második utazhat a jövő őszi tornára. Az Eb-t Lengyelországban, Csehországban, Észtországban is Finnországban rendezik.

A csoportbeosztás alapja a válogatottak európai ranglistás helyezése volt. A csapatok mindkét nem esetében oda-visszavágós csoportkört játszanak egymással, azaz hat mérkőzésen dől el a kijutás. A találkozókat augusztus 15. és szeptember 6. között rendezik.

Mindkét kontinenstornán 24 válogatott szerepelhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik